چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین



	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین:

1- برای سبز كردن سبزه، گندم ، جو ، ماش و عدس هر كدام را كه خواستیم خیس كرده یكی دوشب؛ چند بار آبش را عوض می‌كنیم تا ترش نشود بعد از اینكه كمی جوانه بسیار كوچك در آورد داخل دستمال نخی مرطوب نگهداری می‌كنیم تا جوانه در آمده و نوك آن كمی سبز شود. مرتب دستمال را با اسپری نم‌دار می‌كنیم. بعد كف ظرف مورد نظر را ماسه تمیز و شسته ریخته و جوانه‌ها را به ظرف منتقل می‌كنیم. روزی 1-2 بار روی سبزه آب اسپری می‌زنیم. مواظب باشید كه آنقدر آب ندهید كه اگر ظرف رو كج نگه داریم آب كنار ظرف جمع شود.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه‌ی گندم


2- روش دیگر اینكه داخل جوراب زنانه نازك رنگ روشن تخم چمن ریخته روی آن خاك اره می‌ریزیم و بقیه جوراب را گره می‌زنیم. از اطراف جوراب قسمت پرشده تكه كوچكی جدا كرده با نخ دور آن را می‌بندیم. این برای گوش است برای چشم و دهن از دكمه استفاده می‌كنیم یا از سیم برق پوشش‌دار با رنگ‌های متفاوت. با سیم می‌توانیم برایش عینك بسازیم. حالا ظرف بزرگی را پر از آب كرده جوراب را داخل آن قرار می‌دهیم تا خاك اره خوب خیس بخورد. بعد از 1-2 ساعت در بشقاب یا كاسه را می‌گذاریم؛ به طوری كه قسمت گره‌دار داخل بشقاب باشد. داخل بشقاب باید همیشه آب داشته باشد. روی سر جوراب را مرتب اسپری می‌كنیم تا خشك نشود.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه با جوراب


3- برای سبزه كه روی كوزه كاشته می‌شود؛ روی كوزه پارچه نخی می‌كشیم. كوزه بدون لعاب باشد (سفالی). داخل كوزه را پر از آب می‌كنیم و شاهی یا خاكشیر را كه 1 شب خیس كرده‌ایم روی پارچه یا جوراب می‌كشیم. اضافه جوراب را داخل كوزه قرار می‌دهیم و مرتب رو ان را اسپری می‌كنیم تا سبز شوند.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبز کردن سبزه روی کوزه


4- میوه كاج را داخل آب انداخته تا پولك‌های آن از هم باز شود. بعد بین پولك‌ها گندم جوانه زده می‌گذاریم تا سبز شود.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه با کاج


5- روش دیگر این است كه بعد از اینكه گندم یا جو یا... جوانه زد داخل یك سبد دستمال نخی خیس گذاشته و جوانه ها را روی دستمال می‌ریزیم و روی جوانه‌ها را هم دستمال مرطوب می‌گذاریم. تا 2-3 روز وقتی كمی بزرگتر شد؛ دستمال رویی را بر می‌داریم و در آفتاب بیرون یا پشت پنجره می‌گذاریم و مرتب اسپری می‌كنیم و گاهی سبزه را می‌چرخانیم تا آفتاب به قسمت‌های دیگر سبزه برسد و به اندازه رشد كند. (از ارزن - تخم شاهی و ماشک نیز برای سبزه میتوانید استفاده كنید). 



	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه‌ی عدس



	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه‌ی تخم شاهی
 

6- روش دیگر سبز کردن سبزه در تخم مرغ است. برای این کار باید ابتدا یک سوم بالای تخم مرغ را بشکنید و محتویات داخل آن را خالی کنید. سپس تخم مرغ را بشویید و بگذارید تا خشک شود. در داخل آن یک تکه پنبه بگذارید و دانه‌های جوانه ماش - عدس - گندم و یا هر جوانه‌ای که مورد نظرتان است را روی پنبه قرار دهید و کمی آب هم روی آن‌ها اسپری کنید. هر بار که خشک بود کمی آب روی آن اسپری کنید. بعد از 9 روز سبزه شما بلند و زیبا شده است و می‌توانید تخم مرغ را به شکل صورت آدم و یا به شکل‌های دیگر تزئین کنید.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه با تخم مرغ


7- سبزه تخمه آفتابگردان و تخمه کدو هم یکی دیگر از مدل‌های سبزه عید است. برای شروع 2 لیوان تخمه آفتابگردان را 24 ساعت خیس کنید سپس در دستمال نخی بریزید. بعد از 3-4 روز، تخمه‌ها ریشه‌هایی به بلندی 7-8 س پیدا کرده و جوانه قلابی شکل آن ظاهر می‌شود. در این مرحله تخمه‌ها آماده ریختن در ظرف اصلی می‌باشند. سبد یا ظرفی که برای این بذر استفاده می‌کنید باید حداقل 15 سانت دیواره داشته باشد. حتما 5 تا 7 سانت از لبه ظرف را خالی بگذارید تا ساقه‌های سبزه مشخص نباشد. توجه داشته باشید که ریشه‌های این سبزه دیرتر در هم فرورفته و فرم می‌گیرد.


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه‌ی تخمه‌ آفتابگردان



	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب


	درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین | وب

سبزه‌ی تخمه کدو

مقدار لازم از هر دانه برای سبز کردن و مدت زمان کافی برای سبز شدن سبزه:

  • سبزه گندم 10 روز قبل از عید و مقدار گندم 1 لیوان بزرگ
  • سبزه ماش و عدس 15 روز قبل از عید و 1 لیوان ماش یا عدس لازم است.
  • سبزه شاهی یا خاكشیر 5 روز قبل از عید و مقدار 1 استكان
  •  اما در مورد تخمه آفتابگردان  و تخمه کدو مقدار تخمه نصف لیوان كافی است و 7 روز به عید دست بکار درست کردن آن بشوید، چون به سرعت رشد می‌کند.

گردآوری: مجله اینترنتی وب