چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

قصد بارداری با فشارخون بالا


گروه ترجمه نی نی بان: زندگی با فشار خون بالا چالش برانگیز است به ویژه اگر بخواهید باردار شوید. اما خبر خوب اینکه هیچ مشکلی برای بارداری شما وجود ندارد. فشار خون بالا یک بیماری مزمن است که میتواند منجر به عوارض پزشکی شود اما داشتن فشار خون بالا به طور مستقیم مشکلی برای بارداری ایجاد نمیکند، تخمکهای زن را تحت تاثیر قرار نمیدهد و سلامت جنین را به خطر نمی اندازد. اما برخی مطالعات میگوید فشار خون بالا ممکن است پوشش داخلی رحم را تحت تاثیر قرار دهد که با کاشت صحیح جنین در آن تداخل ایجاد میکند. با این حال تشخیص فشار خون بالا در زنانی که میخواهند باردار شوند بسیار مهم است. 

مشکلات چیست؟
بسیاری از زنان در سنین باروری که مبتلا به فشار خون بالا هستند، دست کم یک یا چند مشکل دیگر هم دارند که باروری آنها را با مشکل مواجه میکند که از جمله آنها میتوان به چاقی ، سن بالای 40 و مصرف سیگار اشاره کرد. هریک از این شرایط خطر افزایش فشار خون را شدت بخشیده و منجر به کاهش باروری میشوند. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی دیگر از شرایطی است که با فشار خون بالا میتواند باروری خانمها را تحت الشعاع قرار دهد. زمانی که تعادل هورمونی برقرار باشد و نیازهای تغذیه ای فراهم شود، شرایط برای بارداری مناسبتر است. قطعا فشار خون بالا به طور مستقیم مسئله باروری ایجاد نمیکند اما دیگر فاکتورهای همراه این بیماری میتوانند تاثیر داشته باشند.


قصد بارداری با فشارخون بالا

چه داروهایی باید استفاده کرد
بسیاری از داروهای فشار خون در طول دوران بارداری ایمن بوده و میتوان از آنها استفاده کرد. پیش از بارداری زنانی که داروهای ضدفشار خون استفاده میکنند باید با پزشک درباره تغییر آنها یا میزان استفاده از آنها مشورت کنند تا خیالشان راحت باشد آنچه مصرف میکنند سازگار با بارداری باشد. دسته داروهای A و B برای این دوره ترجیح داده میشود. دسته داروهای C اما از نظر برخی پزشکان قابل قبول نیست. داروهای مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین به خصوص در سه ماهه‌ی دوم و سوم بارداری برای جنین خطرناک است. مصرف این دارو‌ها می‌تواند باعث بروز افت فشار خون و آسیب‌های جدی کلیوی و تراکم پتاسیم در بدن مادر شده و منجر به مرگ جنین شود. به همین دلیل بهتر است قبل از اقدام به بچه‌دار شدن استفاده از این داروها را کنار بگذارید. اگر الان درحال استفاده از آنها هستید بلافاصله با پزشک‌تان تماس بگیرید تا داروی شما را تغییر دهد. تا زمانی که پزشک‌تان به شما توصیه نکرده است استفاده از داروهایتان را متوقف نکنید.

چه خطری دارد
زنی که فشار خون بالا دارد در معرض خطر عوارض بارداری مانند سقط جنین، پره اکلامپسی، رشد ضعیف جنین و جدا شدن جفت قرار دارد. مشاوره قبل از بارداری با متخصص زنان و زایمان در آگاهی بخشی و کاستن از این عوارض بسیار کمک میکند. 

پره اکلامپسی در کمین است
زنانی که دچار فشار خون بالا هستند 25 درصد بیشتر در خطر ابتلا به پره اکلامپسی یا فشار خون بارداری قرار دارند. این اتفاق معمولا بعد از هفته‌ی بیست و هشتم می‌افتد. پزشک‌تان شما را به دقت تحت نظر خواهد داشت.‌ فشار خون شما به طور مداوم چک خواهد شد و ادرار‌تان برای بررسی وجود پروتئین در آن مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. (یکی از علائم مسمومیت حاملگی وجود پروتئین زیاد در ادرار است) بعضی پزشکان توصیه می‌کنند تا در منزل هم فشار خون‌تان را مداوم چک کنید. با دستگاههای فشار خون ساده ای که در منزل میتوانید داشته باشید، به راحتی میتوانید کنترل لازم را بر میزان فشار خونتان داشته باشید. شما می‌توانید تغییرات مفیدی در خودتان ایجاد کنید. کنترل و نظارت بر افزایش وزن‌تان، مصرف مداوم داروها و ورزش روزانه می‌تواند در جلوگیری از بروز مشکلات بسیار موثر باشد.