یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
مسکن در دوران شیردهی، نکات مهم
اکثر خانم ها پس از زایمان دچار دردها و مشکلات پس از آن خواهند شد و این امر باعث مصرف مسکن ها برای کاهش دردهای بدنشان خواهد شد اما آیا مصرف مسکن تاثیرات منفی روی شیرمادر و همچنین جنین می تواند بگذارد یا خیر؟
مصرف مسکن در مادران شیرده
درد به سراغ هر کسی میآید از جمله مادرانی که تازه صاحب فرزند شدهاند. رایجترین کاری که برای خلاصی از درد انجام میشود مصرف مسکنهاست. اکثر مسکنهایی که در داروخانه ها به فروش میرسد تبعات منفی برای سیستم عصبی و سلامت عمومی بدن به همراه ندارند. اما مصرف این دسته از داروها توسط زنان باردار از جمله مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
خودسرانه مصرف نکنید
«کارل وینر» متخصص بیماریهای زنان و زایمان در این خصوص میگوید: به طور کلی مصرف تمامی مسکنها توسط مادرانی که به تازگی نوزادشان را به دنیا آوردهاند (منظور از به تازگی طی سه تا چهار روز نخست پس از زایمان است) خطری به همراه ندارد. در این روزها استفاده از مسکنها امری طبیعی است تا بدین ترتیب درد ناشی از زایمان به تدریج از بین برود.
البته باید توجه داشت که مصرف این نوع داروها مانند تمامی داروهای دیگر باید بر اساس آنچه که پزشک متخصص تجویز میکند صورت گیرد و هرگونه زیادهروی و یا ادامه خودسرانه مصرف پس از پایان دوره زمانی توصیه شده از سوی پزشک ممکن است تبعات سنگینی به همراه داشته باشد.
در چند روز نخستی که از به دنیا آمدن نوزاد میگذرد او شیر زیادی نمیخورد و به همین دلیل مصرف داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک متخصص اختلالی در فرآیند شیردهی مادر به نوزاد ایجاد نمیکند. اما حتی پس از این دوران اولیه نیز مصرف مسکنها درصورتی که بر اساس تجویز پزشک صورت گیرد برای سلامت مادر و نوزادی که از شیر او تغذیه میکند خطری به همراه نخواهد داشت. مخدرهایی نظیر کدئین پس از وارد شدن از طریق شیر مادر به بدن نوزاد، توسط اسید معده او تخریب شده و تقریبا چیزی از آن باقی نمیماند که جذب ساختار بدنی نوزاد شود. مسکنهایی همچون ایبوبروفن نیز خطری به همراه ندارند البته تا زمانی که مصرف آنها بر اساس آنچه که پزشک تعیین کرده صورت گیرد.
به تغییرات نوزاد توجه کنید
به خاطر داشته باشید اگر همزمان با مصرف این دسته از داروها و درحالی که نوزاد را از شیر خود تغذیه میکنید متوجه تغییراتی در او شدید (مثلا احساس خواب آلودگی غیرطبیعی پیدا کرد) در اولین فرصت با پزشک اطفال تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید تا پزشک بر اساس اطلاعاتی که شما ارایه میکنید نکات لازم را برایتان مطرح کند. یادتان باشد در اینگونه موارد هیچگاه خودسرانه تصمیمگیری نکنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست