چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اتاقی مشترک مادر و نوزاد و نکات مهم چیدمان


شهزاد: آیا می‌دانید وقتی قرار است یک مهمان کوچولو را کنارتان در اتاق خواب بخوابانید، باید چه تغییراتی در اتاق بدهید؟

خیلی از والدین ترجیح می‌دهند مخصوصاً در ماه‌های اول کودک‌شان را در اتاق خودشان بخوابانند چون فکر می‌کنند در صورت گریه کردن کودک، می‌توانند به سرعت متوجه شوند و به او برسند. خیلی از پدرو مادرها هم مشکل جا دارند. خانه‌ها کوچک شده و در خیلی از آنها امکان اختصاص یک اتاق جداگانه به بچه‌ها وجود ندارد. در هر دو صورت شما مجبورید تغییراتی در اتاق خواب‌تان بدهید. این تغییرات برای این است که بتوانید بدون دغدغه و نگرانی نوزاد را در اتاق خودتان بخوابانید. راه‌های مختلفی برای تزئین کردن یک اتاق مشترک با نوزاد وجود دارد. این مطلب به شما کمک می‌کند بهترین و مناسب‌ترین راه را برای شریک شدن اتاق با فرزندتان انتخاب کنید.

 


اتاقی مشترک مادر و نوزاد و نکات مهم چیدمان

 

از در و دیوار شروع کنید

اگر امکان رنگ کردن دیوارهای اتاقتان را دارید، می‌توانید برای آن یک رنگ ملایم و آرام‌بخش را انتخاب کنید و دیوارها را رنگ کنید. رنگ سبز روشن برای نوزاد رنگ خوبی است و به او آرامش می‌دهد.

 

رنگ‌هایی مثل آبی هم مناسبند. می‌توانید دیوار را سفید کنید و روی آن با شابلون طرح بیندازید. این شابلون‌ها را می‌توانید از بسیاری از فروشگاه‌های رنگ‌ ساختمانی تهیه کنید. حتی می‌توانید خودتان روی دیوار نقاشی کنید. طرح‌هایی مثل درخت یا پرنده برای اتاق مناسب هستند. استفاده از کاغذ دیواری هم راه ساده و مفیدی است. از طرح‌های خلوت و رنگ‌های ملایم استفاده کنید. خوبی کاغذ دیواری این است که می‌توانید برای ضلعی از اتاق که تخت نوزاد در آن قرار دارد، طرح بچگانه‌ای را که رنگ آن با رنگ بقیه اتاق هماهنگ است، انتخاب کنید.

 

اگر تصمیم ندارید اتاق را رنگ یا کاغذ دیواری کنید، می‌توانید از تابلو برای تزئین آن استفاده کنید. چند تابلو با طرح‌های بچگانه پیدا کنید یا اگر تخت فرزندتان طرح خاصی دارد تابلویی با آن طرح پیدا کنید و به دیوار بالای تختش بزنید. بچه‌ها در ماه‌های اول رنگ‌ها را تشخیص نمی‌دهند. شما می‌توانید از طرح‌های جالب سیاه و سفید هم برای تزئین دیوارها استفاده کنید.

 

اتاق را نورانی کنید

سقف اتاق جای خوبی برای مانور سلیقه شماست. می‌توانید روی سقف ستاره‌های شب‌رنگ بچسبانید تا هم شما و هم کودکتان از تماشای آنها لذت ببرید. می‌توانید بادزنگ‌هایی با صدای ملایم انتخاب کنید و به سقف آویزان کنید. این بادزنگ‌ها هم اتاق را زیبا می‌کنند و هم با صدای آرام‌شان به تقویت حس کنجکاوی نوزاد کمک می‌کنند.

 

در انتخاب وسایل روشنایی اتاق هم دقت کنید. توجه کنید كه نور تند و مستقیم برای چشم‌های نوزاد ضرر دارد و شما باید از وجود این نور در اتاق جلوگیری کنید. اگر نور لامپ اتاق شما این چنین است، باید نور لامپ را کم کنید و برای لامپ یک حباب مات بخرید تا نور لامپ را ملایم‌تر کند. سعی کنید همیشه یک چراغ خواب با نور ملایم بالای سر نوزاد روشن باشد تا اگر کودک شما شب بیدار شد یا نیاز به کمک داشت بتوانید به موقع مشکل را تشخیص دهید و بدون اینکه لازم باشد چراغ اصلی اتاق را روشن کنید، به او برسید.

 

وسایل را کامل کنید

وقتی قرار است در یک اتاق واحد هم وسایل شما قرار داشته باشد، هم وسایل فرزندتان باید سعی کنید وسایل هماهنگی انتخاب کنید. تخت نوزاد را طوری انتخاب کنید که رنگ و جنسش با رنگ و جنس تخت شما هماهنگ باشد. برای مثال اگر تخت شما از چوب تیره ساخته شده، نمی‌توانید تخت نوزادی بخرید که چوب روشن دارد. حتی می‌توانید از طرح‌های یکسان برای تزئین وسایل استفاده کنید تا اتاق هماهنگ‌تری داشته باشید. مثلا روتختی یا ملحفه تخت را از یک پارچه انتخاب کنید و سعی کنید رنگ پرده هم با آنها هماهنگی داشته باشد.

 

اگر جای کمی دارید، اصلاً لازم نیست برای نوزاد کمد جداگانه‌ای در نظر بگیرید. شما می‌توانید بخشی از کمدتان را خالی کنید و به نوزاد اختصاص دهید. حتی می‌توانید بدهید آن بخش از کمد را برایتان طبقه‌بندی کنند تا برای نگهداشتن وسایل کوچک نوزاد جای کافی و مناسب داشته باشید. شما می‌توانید کمدتان را بررسی کنید و بدون اینکه لازم باشد چیزی را تغییر دهید، از فضاهای خالی برای نگهداری وسایل کودک استفاده کنید.

 

فقط توجه کنید که نوزاد به آلودگی خیلی حساس است. اگر کمدتان با کمد نوزاد مشترک است، کفش در آن نگذارید و تا آنجا که می‌توانید وسایل نوزاد را در محفظه‌های دربسته نگهدارید. می‌توانید خیلی از وسایل را در کمد بگذارید اما بهتر است کنار تخت نوزاد چند قفسه قرار دهید تا وسایلی مثل پوشک، پماد، دستمال مرطوب یا وسایل دیگری که مدام لازم دارید را در آنها بگذارید.

  

اتاق را قسمت کنید

تا وقتی کودک شما نوزاد است، می‌توانید تخت او را چسبیده به تخت خودتان نگه‌دارید. اما کمی بعد بهتر است مقداری حس استقلال به کودک بدهید. اتاق را با وسیله کوچکی به دو به بخش تقسیم کنید. لازم نیست اتاق را پارتیشن‌بندی کنید. کافی است یک فرش کوچک و هماهنگ با رنگ اتاق‌تان انتخاب کنید و بین تخت خود و کودک‌تان قرار دهید. این تخت از نظر روانی اتاق را طوری تقسیم‌بندی خواهد کرد که کودک شما در آن نسبتا احساس استقلال کند.