سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

مادران شیرده کلسیم را فراموش نکنید


تغذیه بر کیفیت شیر تاثیر ندارد و عمدتاً بر استخوان مادران شیرده تاثیر می‌گذارد به نحوی که حتی مادرانی که دچار راشیتیسم و یا پوکی استخوان هستند می‌توانند کلسیم مورد نیاز کودک را از طریق شیر تامین کنند.
اگر به خانم‌ها در دوران بارداری توصیه می‌شود که از منابع حاوی کلسیم مخصوصاً شیر استفاده کنند از این جهت است که دچار تحلیل استخوان نشوند به خصوص مادرانی که بدون توجه به فاصله گذاری صحیح بر اثر عدم تامین نیازهای بدنشان نه تنها اسکلت آنها تحلیل می‌رود بلکه ممکن است به تحلیل عضلات آن‌ها نیز منجر شود.
 به مادران شیرده توصیه می‌شود که از منابع مهم همانند کلسیم، شیر، لبنیات کم چرب، دانه‌ها و مغز‌ها به ویژه دانه کنجد به دلیل انرژی، کلسیم و ترکیبات قوی و اسیدهای چرب استفاده کنند چرا که این مواد برای رشد کودک مفید است.
در دوران شیردهی نیاز مادران به کل مواد غذایی بیش از دوران‌های قبل از بارداری و بارداری است به طوری که در دوران بارداری گفته می‌شود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری مصرف شود و به میزان کالری و انرژی دریافتی خود اضافه کنند ولی در دوران شیردهی میزان ۵۰۰ کالری باید نسبت به قبل ازبارداری اضافه شود.
 میزان انرژی مهم است ولی اگر این انرژی از منابع حاوی پروتئین، چربی و قند‌ها به صورت فیزیولوژیک و سیستماتیک تامین شود می‌تواند به مواد مورد نیاز بدن کمک کند به همین دلیل به خانم‌ها توصیه می‌شود در طول روز چهار لیوان شیر و یا لبنیات مصرف کنند البته انرژی مادران نیز اگر از منابع فیزیولوژیک تامین شود تاثیرگذار خواهد بود.
 ۱۰ تا ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز مادران شیرده باید از مواد پروتئینی تامین شود که حداقل یک سوم از این پروتئین‌ها باید از منابع حیوانی باشد به خصوص آبزیان که بسیار ارزشمند است، همچنین بسیاری از منابع گیاهی نیز داروی پروتئین هستند که ارزش آن را بالا می‌برد.
میزان کلسیم، پروتئین و قند شیر مادر ثابت است ولی سوء تغذیه و عدم تامین نیاز مادر به انرژی، در کمیت شیر تاثیر گذاشته و مقدار شیر کم می‌شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.