جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

حساسیت به شکلات در کودکان، از کجا معلوم می شود؟


چه وقت می‌توانم به کودکم شکلات بدهم؟
اغلب توصیه می‌شود تا پیش از یک سالگی به نوزاد شکلات ندهید. در برخی مواقع این مسئله با این هشدار همراه است که خوردن شکلات می‌تواند توام با حساسیت‌هایی از سوی او باشد.
 
با این حال انواع حساسیت‌ها به کاکائو هم ممکن است رخ دهد، اما این نوع آلرژی‌ها بسیار نادرند. خود شکلات در فهرست هشت غذای آلرژی‌زا قرار ندارد، هر چند ترکیبات موجود در آن در این فهرست وجود داشته و شکلات را به غذایی تبدیل می‌کند که باید هنگام دادن آن به نوزاد،‌ جوانب احتیاط را رعایت کرد.

برای اطمینان خاطر، می‌توانید این کار را بعد از یک سالگی نوزاد انجام دهید (خصوصا اگر مسئله حساسیت، در خانواده‌تان سابقه دارد)، اما اگر می‌خواهید زودتر به او شکلات بدهید، سعی کنید شکلات‌هایی را انتخاب کنید که سایر ترکیبات آلرژی‌زای پنهان را ندارد. انواع شکلات‌های تلخ حاوی میزان کمتری از این ترکیبات، خصوصا ترکیبات لبنی هستند.
ترکیبات حساسیت‌زای شایع در شکلات
شکلات اغلب حاوی ترکیباتی است که سبب بروز انواع آلرژی‌ یا عدم تحمل غذایی می‌شود که عبارتند از:
شیر، بادام‌زمینی و بادام درختی، گندم و گلوتن،  سویا،  ذرت و میوه‌های دانه‌دار.
شاید با فراتر رفتن از حساسیت‌های غذایی بخواهید به‌خاطر کافئین و شکر موجود در شکلات، تغذیه آن را در نوزاد به تعویق بیندازید. البته احتمالا یک یا دو گاز از آن یا یک برش از کیک تولد یک‌سالگی باعث دل‌درد، افزایش میزان شکر یا کافئین در او نمی‌شود. با این حال، باید سعی کنید مصرف شکلات او را کنترل کنید و مراقب باشید تا این کار تبدیل به عادت نشود.