یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
سن پدر چه نقشی در سلامت کودک دارد؟
شهرزاد: براساس آخرین یافته ها ، سن مردان هنگام پدر شدن نقش مهمی در سلامت فرزندشان دارد.
با افزایش سن مردان کیفیت اسپرماتوزوئیدهایی که آنها می سازند ، کاهش می یابد. به این ترتیب خطر ناهنجاری های ژنتیکی افزایش یافته و ممکن است بیماری هایی جدی در کودک ایجاد کند.
به نوشته پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان لو پوئن ، اواخر سال های نود نتایج تحقیقی در یک مرکز مطالعاتی و نگهداری تخمک و اسپرم فرانسه نشان داد در صورت تلقیح مصنوعی ، هنگامی که سن دهنده اسپرم بالای چهل و پنج سال باشد ، میزان ابتلای نوزاد به تریزومی بیست و یک (سندروم دان) بالاتر است.
در توضیح این پدیده باید دید تقسیم های سلولی چگونه به ساخت اسپرماتوزوئیدها در بدن انسان منتهی می شود.
یک نوجوان در سن بلوغ یک میلیارد و دویست میلیون اسپرماتوگونی دارد. این اسپرماتوگونی ها هر شانزده روز تقسیم می شوند و اسپرماتوزوئیدها را تولید می کنند. شمار این تقسیم ها با بالا رفتن سن فرد نیز افزایش می یابد ؛ به طوری که این اسپرماتوزوئیدها در سی سالگی از چهارصد و بیست و پنج تقسیم ، در پنجاه سالگی از هشتصد و هشتاد و پنج تقسیم و در هفتاد سالگی از هزار و سیصد و چهل و پنج تقسیم ، تولید می شوند.
هر چه این تقسیمات بیشتر باشد ، خطر ناهنجاری در تعداد کروموزم ها یا ژن ها بیشتر می شود.
این ناهنجاری ها نه تنها موجب ایجاد بیماری تریزومی بیست و یک می شود ؛ بلکه ممکن است بیماری های ژنتیکی نادری همچون اکوندروپلازی ( نوعی از نانیسم یا کوتولگی) ، آپرت (بدشکلی جمجمه و انگشتان) ، سندروم مارفان (اختلال در بافت هم بند) و غیره تولید کند.
براساس نتایج مطالعات مختلف این ناهنجاری ها همچنین ممکن است موجب بروز بیماری هایی نظیر اوتیسم یا شیزوفرنی (روان گسیختگی) شود.
پژوهشگران ایسلندی ژن های حدود شصت نوزاد مبتلا به شیزوفرنی یا اوتیسم و والدینشان را مورد بررسی قرار دادند. در ژنوم هر کودک جهش های ژنتیکی جدیدی روی می دهد که در والدینش دیده نمی شود. به گفته پژوهشگران ، این جهش ها که به صورت خودبخود صورت می گیرد ، هنگام تشکیل سلول های تولید مثل والدین روی داده و به کودک منتقل می شود. جهش های جدید در ژنوم نوزادان به طور متوسط به شصت مورد می رسد که از این تعداد ، چهل و پنج مورد آن ناشی از اسپرماتوزوئیدها است. این جهش ها قطعا به سن والدین بستگی دارد. یک مرد سی و شش ساله دو برابر یک جوان بیست ساله این جهش ها را به کودک منتقل می کند. البته همه جهش ها خطرناک نیستند ، اما خطر کلی ناهنجاری با بالا رفتن سن پدر افزایش می یابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست