یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا
تن ماهی در بارداری، ضرر دارد؟
محققان مصرف این تن ماهی را برای زن های باردار ممنوع میدانند و بقیه افراد هم باید با توجه به وزن بدنشان از این فرآورده استفاده کنند
خانم های باردار ماهی تن نخورند
شما هم از طعم کنسرو «ماهی تن » خوش تان می آید؟ شاید هم آنقدر سرتان شلوغ است یا تنبل هستید که وقت طبخ ماهی را ندارید و ترجیح می دهید از ماهی تن استفاده کنید که هم بو ندارد و هم خوش طعم است. اما محققان می گویند خطر مسمومیت با جیوه در کمین شماست .
جیوه، ماده ای شیمیایی است که در صنعت و تولید موادی مثل دماسنج و ترموستات و... کاربرد دارد و گاهی با پایان عمر این محصولاتی از آن خارج می شود، وارد راه های آبی شده و توسط ماهی های کوچکی که بعدا غذای ماهی های بزرگ تر می شوند، خورده یا جذب می شود و در تمام طول زنجیره غذایی باقی میماند.
انسان قادر به تشخیص رنگ و بوی جیوه نیست. بنابراین وقتی ماهی آلوده به جیوه مصرف می کنیم، متوجه نمی شویم و در معرض خطراتی چون کاهش حافظه، رعضه، از دست دادن بینایی و کرختی بیش از حد قرار می گیریم.
از آنجا که میزان جیوه در بدن ماهی تن زیاد است، محققان مصرف این نوع ماهی را برای خانمهای باردار ممنوع میدانند و بقیه افراد هم باید با توجه به وزن بدنشان از این فرآورده استفاده کنند؛ مثلا بچه های ۹ کیلوگرمی هر ۱۰ هفته یکبار، افراد ۱۳ تا ۱۸ کیلوگرمی هر ۵ -۶ هفته یکبار، ۲۲ نا ۳۱ کیلوگرمی ها ۴-۳ هفته یک بار و بقیه افراد یک یا دو هفته یکبار میتوانند ماهی تن میل کنند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
خانم های باردار ماهی تن نخورند
شما هم از طعم کنسرو «ماهی تن » خوش تان می آید؟ شاید هم آنقدر سرتان شلوغ است یا تنبل هستید که وقت طبخ ماهی را ندارید و ترجیح می دهید از ماهی تن استفاده کنید که هم بو ندارد و هم خوش طعم است. اما محققان می گویند خطر مسمومیت با جیوه در کمین شماست .
جیوه، ماده ای شیمیایی است که در صنعت و تولید موادی مثل دماسنج و ترموستات و... کاربرد دارد و گاهی با پایان عمر این محصولاتی از آن خارج می شود، وارد راه های آبی شده و توسط ماهی های کوچکی که بعدا غذای ماهی های بزرگ تر می شوند، خورده یا جذب می شود و در تمام طول زنجیره غذایی باقی میماند.
انسان قادر به تشخیص رنگ و بوی جیوه نیست. بنابراین وقتی ماهی آلوده به جیوه مصرف می کنیم، متوجه نمی شویم و در معرض خطراتی چون کاهش حافظه، رعضه، از دست دادن بینایی و کرختی بیش از حد قرار می گیریم.
از آنجا که میزان جیوه در بدن ماهی تن زیاد است، محققان مصرف این نوع ماهی را برای خانمهای باردار ممنوع میدانند و بقیه افراد هم باید با توجه به وزن بدنشان از این فرآورده استفاده کنند؛ مثلا بچه های ۹ کیلوگرمی هر ۱۰ هفته یکبار، افراد ۱۳ تا ۱۸ کیلوگرمی هر ۵ -۶ هفته یکبار، ۲۲ نا ۳۱ کیلوگرمی ها ۴-۳ هفته یک بار و بقیه افراد یک یا دو هفته یکبار میتوانند ماهی تن میل کنند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست