یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

تن ماهی در بارداری، ضرر دارد؟


 محققان مصرف این تن ماهی را برای زن های باردار ممنوع میدانند و بقیه افراد هم باید با توجه به وزن بدنشان از این فرآورده استفاده کنند
خانم های باردار ماهی تن نخورند
شما هم از طعم کنسرو «ماهی تن » خوش تان می آید؟ شاید هم آنقدر سرتان شلوغ است یا تنبل هستید که وقت طبخ ماهی را ندارید و ترجیح می دهید از ماهی تن استفاده کنید که هم بو ندارد و هم خوش طعم است. اما محققان می گویند خطر مسمومیت با جیوه در کمین شماست .
جیوه، ماده ای شیمیایی است که در صنعت و تولید موادی مثل دماسنج و ترموستات و... کاربرد دارد و گاهی با پایان عمر این محصولاتی از آن خارج می شود، وارد راه های آبی شده و توسط ماهی های کوچکی که بعدا غذای ماهی های بزرگ تر می شوند، خورده یا جذب می شود و در تمام طول زنجیره غذایی باقی میماند.
انسان قادر به تشخیص رنگ و بوی جیوه نیست. بنابراین وقتی ماهی آلوده به جیوه مصرف می کنیم، متوجه نمی شویم و در معرض خطراتی چون کاهش حافظه، رعضه، از دست دادن بینایی و کرختی بیش از حد قرار می گیریم.
 از آنجا که میزان جیوه در بدن ماهی تن زیاد است، محققان مصرف این نوع ماهی را برای خانمهای باردار ممنوع میدانند و بقیه افراد هم باید با توجه به وزن بدنشان از این فرآورده استفاده کنند؛ مثلا بچه های ۹ کیلوگرمی هر ۱۰ هفته یکبار، افراد ۱۳ تا ۱۸ کیلوگرمی هر ۵ -۶ هفته یکبار، ۲۲ نا ۳۱ کیلوگرمی ها ۴-۳ هفته یک بار و بقیه افراد یک یا دو هفته یکبار میتوانند ماهی تن میل کنند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.