چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

سقط جنین و عوارض آن


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: 26 سال دارم ،حدود يك ماه هست كه باردارم. شرايط بچه دار شدن را ندارم. آيا با سقط بعدها دچار نازايي مي شوم؟ ‎

پاسخ دکتر ابوالفضل مهدی زاده، متخصص زنان و زایمان:
نيمي از ناباروري‎ها در زنان به علت سقط جنين است. عفونت لوله‌هاي فالوپ، چسبندگي رحم به دليل ايجاد زخم پس از كورتاژ يا بازشدن بيش‌ ازحد دهانه رحم گاهی باعث می شود خانم دیگر نتواند باردار شود. اگر از ابزار استفاده شود ممکن است رحم به شدت صدمه ‌ببيند به طوري كه بیمار مجبور شود اجازه دهد به كمك جراحي رحم را كاملا خارج كنند. گاهی ساير ارگان‌ها از جمله روده آسیب می بیند و خونریزی داخلی باعث مرگ بیمار می‎شود. در برخی شرایط در اثر استفاده از دستگاه‌هاي مكنده، لوله‌ها و... زخم‌هاي دائمي روي جداره رحم ايجاد مي‌شود. اما حتی اگر سقط باعث ناباروری نشود خطر ابتلا به بارداري خارج رحمي یا زايمان پيش از موقع يا سقط غيرعمدي جنين را در بارداري‌هاي بعدي افزايش مي‌دهد. استفاده از داروهایی که در عطاری ها به فروش می‎رسد هم توصیه نمی‎شود چون ماهیت این داروها در اکثر موارد معلوم نیست و نمی‎توان در موردشان نظر داد. متاسفانه حتی داروهای شناخته شده شیمیایی که در سقط‎های قانونی در بیمارستان زیر نظر پزشک استفاده می‎شود هم می‎تواند عامل مشکلات قلبی، تنفسی، آسم، آلرژی و افزایش فشار خون و خونریزی های مغزی باشد. توصیه می کنم این خانم قبل از هر اقدامی با متخصص زنان و روانشناس صحبت کنند و مشاوره بگیرند.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.