یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
کمبود اسید فولیک در بارداری، اوه اوه
کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا، آنانسفالی و اوتیسم در کودک می شود.
فولیک اسید که گاهی اوقات فولات نیز نامیده میشود، نوعی ویتامین B است که در سبزیجات برگ سبز مثل کلم و اسفناج، و همچنین در آب پرتقال و غلات غنی شده یافت میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، مطالعات بسیاری نشان دادهاند که زنانی که روزانه قبل از لقاح و در اوایل بارداری به میزان ۴۰۰ میکروگرم (۰. ۴ میلی گرم) فولیک اسید مصرف کردهاند، تا ۷۰٪ کمتر احتمال دارد که نوزادشان را با نقوص جدی لوله عصبی (نقص هنگام تولد مربوط به توسعه ناقص مغز و نخاع) به دنیا بیاورند.
شایعترین نقوص لوله عصبی عبارتند از:
– اسپینا بیفیدا، بسته شدن ناقص نخاع و ستون فقرات؛
– آنانسفالی، عقب ماندگی شدید مغز؛
– آنسفالوسل، زمانی رُخ میدهد که بافت مغز به دلیل وجود سوراخ غیر طبیعی در جمجمه بیرون آمده و به زیر پوست برسد.
همه این نقصها در طول ۲۸ روز اول بارداری رخ میدهند، یعنی معمولاً قبل از اینکه یک زن حتی بداند که باردار است. به همین دلیل بسیار مهم است که همه زنان در سن باروری به اندازه کافی فولیک اسید دریافت کنند و نه فقط کسانی که در حال برنامهریزی برای بارداری هستند. (تنها ۵۰٪ از حاملگیها برنامهریزی شده است!) بلکه هر زنی در دوره باروریاش احتمال دارد باردار شود (ولو ناخواسته) و باید اطمینان حاصل کند که به میزان کافی فولیک اسید دریافت میکند.
پزشکان و دانشمندان هنوز به طور کامل نمیدانند که چگونه فولیک اسید چنین تأثیر عمیقی بر پیشگیری از نقوص لوله عصبی دارد، اما آنها میدانند که این ویتامین در توسعه DNA بسیار مهم است. در نتیجه میتوانیم بگوییم، فولیک اسید نقش مهمی در رشد و توسعه سلول و همچنین تشکیل بافت ایفا میکند.
دریافت فولیک اسید به میزان کافی
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیه میکند که تمام زنان در سنین باروری – به خصوص کسانی که در حال برنامهریزی بارداری هستند – در هر روز حدود ۴۰۰ میکروگرم (۰. ۴ میلی گرم) فولیک اسید مصرف کنند. مصرف فولیک اسید قبل از لقاح و حداقل ۳ ماه پس از آن به میزان کافی بسیار حائز اهمیت بوده و به طور بالقوه خطر داشتن جنین با نقص لوله عصبی را کاهش میدهد.
حال چگونه میتوانید مطمئن شوید که به اندازه کافی فولیک اسید دریافت میکنید؟ بسیاری از محصولات غلهای غنی شده حاوی فولیک اسید هستند و میتوانند تا حدودی نیازتان را تأمین کنند.
اما برای بسیاری از زنان، خوردن غذاهای غنی شده کافی نیست. برای رسیدن به سطح مناسب روزانه، توصیه میشود که از مکملهای ویتامین نیز استفاده کنید. در طول دوران بارداری، شما بیشتر از همیشه به دریافت مواد مغذی نیاز دارید.
اگرچه ویتامینهای دوران بارداری جایگزین یک رژیم غذایی متعادل نیست، اما مصرف آنها میتواند ویتامینها و مواد معدنی بیشتری را در اختیار بدن شما و البته جنینتان قرار دهد. برخی از ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی توصیه میکنند که مکمل فولیک اسید را نیز علاوه بر ویتامینهای دوران بارداریتان به طور منظم مصرف کنید.
با پزشک خود در مورد مصرف روزانه فولیک اسید صحبت کنید و بپرسید که آیا او یک مکمل دارویی خاص یا مکملی که بدون نسخه در داروخانه به فروش میرسد (یا هر دو) را توصیه میکند یا خیر.
همچنین اگر در حال حاضر کودکی دارید که دچار نقص لوله عصبی بوده و متولد شده، در بارداری بعدیتان با پزشک مشورت کنید. او ممکن است به شما توصیه کند که مصرف روزانه فولیک اسیدتان را (حتی قبل از حامله شدن) افزایش دهید تا از خطر وقوع دوباره این نقص درجنینتان در بارداری بعدی بکاهید.
ماه اول مهم ترین ماه بارداری می باشد، زیرا تمامی اختلالات عصبی مربوط به کمبود اسید فولیک در جنین، در طی ماه اول بارداری رخ می دهند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست