چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

پیراشکی قـارچ و گوشت


پیراشکی قـارچ و گوشت

▪ مواد لازم برای تهیه خمیر:
- کره: ۱۰۰ گرم
- آرد: به میزان لازم تا خمیر به دست نچسبد.
- ماست: نصف لیوان(۱۲۵ میلی‌لیتر)
- شیر: نصف لیوان(۱۲۵ میلی‌لیتر)
- نمک: یک قاشق چای‌خوری
- تخم‌مرغ : یک عدد

▪ …

مواد لازم برای تهیه خمیر:

- کره: ۱۰۰ گرم

- آرد: به میزان لازم تا خمیر به دست نچسبد.

- ماست: نصف لیوان(۱۲۵ میلی‌لیتر)

- شیر: نصف لیوان(۱۲۵ میلی‌لیتر)

- نمک: یک قاشق چای‌خوری

- تخم‌مرغ : یک عدد

مواد لازم برای داخل پیراشکی:

- گوشت چرخ‌کرده: ۳۵۰گرم

- پیاز متوسط: یک عدد

- فلفل دلمه‌ای متوسط: یک عدد

- سیر: ۲ حبه قارچ: ۴۰۰ گرم

- زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری

- سس گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

- روغن زیتون، کنجد و سیاه‌دانه: به میزان لازم

- زرده‌تخم‌مرغ:‌ یک عدد برای روی پیراشکی‌ها

روش تهیه:

ابتدا سیر، پیاز و فلفل‌دلمه‌ای را ریز خرد کرده با مقداری روغن زیتون تفت می‌دهیم، گوشت چرخ‌کرده و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و خوب با مواد سرخ می‌کنیم وقتی گوشت سرخ شد قارچ ریز خرد شده و سس گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تا جایی که آب قارچ کشیده شود و بپزد مواد را تفت می‌دهیم. برای تهیه خمیر ابتدا کره را ذوب کرده، شیر و ماست و نمک و کره ذوب شده را با هم مخلوط می‌کنیم، تخم‌مرغ را نیز به مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم تا مایه یکدست شود آن‌قدر به مواد آرد اضافه می‌کنیم تا خمیر نرمی به دست آید. خمیر را به شکل دایره‌ای بزرگ پهن کرده،‌ دایره را به ۶ قسمت تقسیم می‌کنیم به شکلی که ۶ مثلث حاصل شود ،یک قاشق پر از مواد را در قسمت پایینی مثلث می‌گذاریم و خمیر را به دور خودش می‌پیچیم تا به نوک تیز آن برسیم. دوباره از یک طرف لوله حاصل را به دور خود پیچیده و داخل سینی فر می‌گذاریم. روی مواد را به زرده تخم‌مرغ آغشته کرده و کنجد و سیاه‌دانه می‌پاشیم. پیراشکی‌ها را به مدت ۴۵ دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم می‌پزیم.

مجله زندگی ایده آل