پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

شیرمادر تا چندماهگی، توصیه می شود؟


مزایای شیر مادر
بدون تردید شیر مادر بهترین غذای نوزاد است، ترکیب شیر مادر برای تأمین انرژی و مواد مغذی در مقادیر مناسب طراحی شده است. شیر مادر حاوی فاکتورهای ایمنی ذاتی و اکتسابی است. شیر مادر همچنین به پیشگیری از اسهال و عفونت‌های گوش میانی کمک می‌کند.
واکنش‌های آلرژیک به پروتئین‌های شیر مادر نادر است. بعلاوه نزدیکی مادر و نوزاد در جریان شیردهی، پیوند مادر و شیرخوار را تسهیل می‌نماید و استفاده از شیر مادر مزایای تغذیه‌ای برای نوزاد داشته و بیماری نوزاد را کاهش می‌دهد.
همچنین فواید بهداشتی از جمله توقف قاعدگی، کاهش وزن، محافظت در برابر برخی سرطان‌ها را برای مادر به همراه دارد علاوه بر این از نظر اقتصادی و اجتماعی سودمند است. بر اساس مطالعات انجام یافته در این زمینه شیر مادر برای تکامل ذهنی مفید است و به جلوگیری از آسم دوران کودکی کمک می‌نماید و می‌تواند به جلوگیری از چاقی کودکان کمک کند.
 برای 6 ماهه نخست تغذیه انحصاری با شیر مادر و حداقل تا 12 ماهگی همراه با تغذیه تکمیلی توصیه می‌شود. افزودن زودتر مواد غذایی کمکی علاوه بر افزایش خطر احتمال کاهش استفاده از شیر مادر و توقف شیردهی، سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 مرتبط با خود ایمنی می‌گردد.
 
اغلب کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، در مقایسه با نوزادانی که از شیر خشک استفاده می‌نمایند، در ابتدا رشد آهسته‌تری داشته، اما این تفاوت‌ها در سنین بالاتر ادامه نمی‌یابد.

كدام مادران نمی‌توانند به نوزاد خود شیر بدهند؟
طی تحقیقات انجام یافته همه مادران از توانایی شیر دادن به نوزاد خود، برخوردارند، مگر در مواردی مثل برخی از بیماری‌ها از جمله ایدز، شیمی‌درمانی مادر، استفاده از برخی از داروها توسط مادر مثل مترونیدازول، بروموکریپتین، سایمتیدین، شیر ناکافی مادر، عدم کفایت قدرت مکش نوزاد، اختلالات متابولیک و نقص‌های مادرزادی نوزاد.