شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
لنگ زدن کودکان چرا و چطور می شود درمان کرد؟
سرماخوردگی یا سینوزیت، مفصل ران کودکان 3 تا 7 ساله به ویژه پسران را گرفتار و موجب ابتلا آنها به «التهاب مفصل گذرا» می شود که در صورت عدم درمان سر استخوان ران از بین می رود.
رضا شیاری، فوق تخصص روماتولوژی با هشدار نسبت به ابتلا کودکان به عفونت های ویروسی و احتمال ابتلا به «لنگش» اظهار داشت: عفونت های ویروسی می تواند مفصل را به صورت بی گناه گرفتار کند که به آن التهاب مفصل گذرا می گوییم در این اختلال کودک سابقه عفونت تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی یا سینوزیت پیدا می کند و حدود یک هفته تا 10 روز بعد با شکایت نسبت به اینکه کودک قابلیت تحمل وزن خود را ندارد و موقع راه رفتن می لنگد مراجعه می کند.
وی ادامه داد: این موضوع علاوه بر خانواده از دیدگاه علم طب نیز نگران کننده است زیرا مفصل لگن استثناء است و کپسول مفصلی دارد بنابراین ارزیابی آرتریت مفصل با معاینه معمولی میسر نیست و باید از عکسبرداری، سونوگرافی یا MIR برای مفصل مبتلا استفاده شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: همچنین خونرسانی به مفصل ران راحت نیست و با عروق دیگر تأمین نمی شوند اگر هر علتی موجب فشار کپسول مفصل شود به آن شریان خون رساننده آسیب وارد می شود و در نهایت موجب مردگی و از بین رفتن سر استخوان شده که می تواند نگران کننده باشد.
فوق تخصص روماتولوژی اطفال تصریح کرد: اختلال التهاب مفصل گذرا ارتباطی به آرتریت عفونی مفصل لگن ندارد و این دو اختلال کاملاً مجزا هستند اما همیشه باید در کودکی که با لنگش مراجعه می کند بین آرتریت یا التهاب مفصل از التهاب مفصل گذرا افتراق دهیم که توسط پزشک روماتولوژی اطفال قابل ارزیابی و تفکیک است.
وی افزود: خانواده ها با وجود اینکه التهاب مفصل گذرا در این فصل وجود دارد در صورت مشاهده چنین مواردی در یک ماه گذشته باشد به فوق تخصص روماتولوژی اطفال مراجعه کنند تا بین فرم های عفونی از غیرعفونی یا التهاب مفصل گذرا افتراق داده شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: درمان اختلال محافظتی است و کودک باید استراحت کرده و از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی استفاده کند.
وی ادامه داد: این اختلال بدون تب، کاهش وزن و سابقه ضربه است و تنها مشکل کودک لنگش یا درد مفصل لگن است که مانع استفاده او می شود در صورت خفیف بودن اختلال کودک توانایی ایستادن دارد اما راه رفتن او با مشکل همراه است.
این فوق تخصص روماتولوژی اطفال ادامه داد: بیشترین شیوع عفونت ویروسی در کودکان بین 3 تا 7 سالگی است که محدوده سنی ابتلا به اختلال التهاب مفصل گذرا نیز محسوب می شود همچنین شیوع اختلال در جنس مذکر کمی بیشتر از جنس مؤنث گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود والدین لنگش را امری جدی بگیرند و تشخیص اینکه آیا اختلال مانند التهاب مفصل گذرا خوش خیم است یا خدای ناکرده التهاب عفونی مفصل است را به پزشک روماتولوژی اطفال بسپارند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست