دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

آش ماست، غذای شیرازی خوشمزه!


سایت آسمونی: آش ماست ویژه اهالی شهر شیرازی است.

 

مواد لازم:

برنج : نیم‌کیلو
گوشت گردن بدون استخوان : ۶۰۰ گرم
پیاز داغ : ۵ تا ۶ قاشق سوپ‌خوری
شوید تازه : ن۲:۱ پیمانه نیم کیلو
نعناع خشک (الک شده) : ۱ قاشق سوپ‌‌خوری
لپه : ۲:۱ پیمانه
ماست ترش : ۱ کیلو
خلال پرتقال : ۱ عدد

 

 

روش تهیه :

 

برنج و پیاز داغ و لپه را با ۶ پیمانه آب گوشت و روی حرارت ملایم می‌گذاریم نمک و فلفل می‌ریزیم و می‌گذاریم لپه و برنج پخته شود.
گوشت را جداگانه با یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم بپزد بعد از پخته شدن باید گوشت آب نداشته باشد گوشت را می‌کوبیم و کنار می‌گذاریم.


سبزی را با دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوییم و خرد می‌کنیم و به آش اضافه می‌کنیم ماست را به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم کاملاً بجوشد و جا بیفتد خلال شیرین شده پرتقال را اضافه کرده آش را برای یک ساعت تا یک ساعت و نیم روی حرارت می‌گذاریم در اواخر طبخ ۳ تا ۴ قاشق پیاز داغ اضافه می‌کنیم و در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و روی آن را نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می‌کنیم؛

 

نکته:

آش ماست را بهتر است در ظرف تفلون آن را تهیه کنیم و از ظرف رویی استفاده نکنیم؛
اگر بخواهیم آش کش بیاید مدت زمان بیشتری آن را بهم میزنیم،
ماست را یک روز قبل از یخچال بیرون می‌گذاریم و یک قاشق نمک در آن می‌ریزیم و درموقع استفاده کردن آن را با همزن میزنیم تا ماست حالت صافی پیدا کند و بعد آن را داخل آش می‌ریزیم.