پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
کولیک در شیرخواران، شیوع آن چقدر است؟
ایسنا: یک متخصص کودکان با بیان اینکه شیوع کولیک در شیرخواران بین 8 تا 40 درصد است، گفت: اما علائم آن در 60 درصد شیرخواران تا سه ماهگی و در 90 تا 80 درصد آنها تا چهار ماهگی بهبود مییابد.
دکتر معتمد، درباره بیماری کولیک عنوان کرد: گریه بیش از سه ساعت در روز، بیش از سه روز در هفته و به مدت بیش از سه هفته را کولیک مینامند. البته قانون آخر در حال حذف شدن است، زیرا والدین معمولاً سه هفته صبر نمیکنند و زودتر از آن نوزاد خود را نزد پزشک میبرند.
وی افزود: علاوه بر آن تظاهرات بالینی دیگری هم ممکن است مشاهده شود، متخصصان دارا بودن سه علامت از پنج علامت زیر را برای تشخیص ابتلا به کولیک کافی می دانند. علامت نخست حالت حملهای بودن گریه است، به این معنا که شیرخوار در حین آغاز کولیک ممکن است خوشحال، ناآرام، در حال تغذیه و یا حتی خواب باشد و به طور ناگهانی و حملهای دچار علائمی شود که اغلب این حملات در ساعات عصر روی میدهد. دیگر اینکه، گریه در کولیک از گریههای معمول متفاوت و بلندتر بوده و ماهیت فریاد و استرسزا برای والدین دارد. دیگر اینکه با هیپرتونی و انقباض عضلات شکم و جمع کردن دست و پا و اتساع شکم همراه است. عامل چهارم غیر قابل کنترل بودن گریه است، البته ممکن است با دفع گاز یا مدفوع برطرف شود و مورد آخر همراه بودن گریه با واکنشهای اتونوم عروقی از جمله فلاشینگ است.
این متخصص کودکان با بیان اینکه شیوع کولیک در شیرخواران بین 8 تا 40 درصد است، گفت: کولیک در فرزند اول خانواده و برادر و خواهرهای شیرخواران مبتلا به کولیک، در کشورهای صنعتی، در نژاد سفید، مناطق دور از استوا و مشکلات روحی روانی در خانواده بویژه مادر، شایعتر است.
وی عوامل متعددی را در بروز کولیک موثردانست و گفت: آلرژی به پروتئین شیرگاو، عدم تحمل لاکتوز، عدم تحمل آبمیوه، ایماچوریتی روده و جذب ناقص کربوئیدراتها در روده باریک و افزایش تولید گاز، عدم تحمل برخی غذاها، عوامل بیولوژیک از جمله تکنیک تغذیه مثلاً تغذیه بیش از حد یا کمتر از حد، عدم گرفتن آروغ کودک و بلع هوا، افزایش ترشح سروتونین، تماس با دود سیگار و عوامل روانی - اجتماعی از جمله طبیعت و خلق و خوی خانواده، تنش و استرس یا دپرسیون مادر یا پدر، اشکال در تکامل خواب و بیداری و برقراری ارتباط با محیط از جمله این عوامل هستند.
این متخصص کودکان ضمن تاکید بر اینکه باید توجه داشت گریۀ شدید و طولانی شیرخوار علاوه بر کولیک ممکن است علل متفاوت بسیاری داشته باشد، اظهار کرد: بنابراین رد این علل قبل از گذاشتن تشخیص کولیک در شیرخوار، ممکن است ضروری و لازم باشد. برخی از این علل عبارتند از افزایش مصرف داروهایی از جمله سودوافدرین یا فلوکستین توسط مادر شیرده، وجود جسم خارجی در چشم، خراش قرینه یا گلوکوم، اوتیت مدیا، برفک دهان، نارسایی قلبی و آنومالیهای قلبی منجر به آنژین صدری، یبوست، ریفلاکس، عفونت ادراری، انسداد سیستم ادراری، شکستگی استخوان وعلل عصبی از جمله صدمه به سر، میگرن شیرخوارگی و مننژیت.
معتمد با اشاره به اینکه معاینه بالینی کامل جهت رد علل بالا لازم است، گفت: رشد و رژیم شیرخوار، وضع دفع مدفوع و ادرار و الگوی خواب وی باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین وضعیت اجتماعی و تعامل بین والدین و والدین با کودک در این خصوص حائز اهمیت است.
وی به ارائه راهکارهای درمانی کولیک نیز پرداخت و گفت: دادن آرامش به والدین، رد بیماریهای ارگانیک، تغییر روش نگهداری کودک مثل راه بردن و بغل کردن، استفاده از موسیقی و سوار کردن به اتومبیل، استراحت دادن به مادر، قطع مصرف فنوباربیتال، دی سیکلومین، قطع شیر گاو از رژیم مادر، پاسخ فوری اطرافیان به گریه شیرخوار و استفاده از پروبیوتیکها میتواند در رفع کولیک موثر واقع شود.
این متخصص کودکان تاکید کرد: کولیک همانگونه که آغاز شده بود، به طرز عجیبی پایان مییابد. علائم در 60 درصد شیرخواران تا سه ماهگی و در 90-80 درصد تا چهار ماهگی بهبود مییابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست