سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
یادی از بابا لنگ دراز و نگاهی به زندگی جین وبستر
کتابهایی هستند که به زندگی روزانه مردم ره نمی برند .فیلم هایی هستند که با مخاطب ارتباط برقرار نمی کنند . نویسنده این کتابها سازنده آن فیلم ها هر چقدر هم ماهر از ؛ نگاه بی بهره اند .
نگاه کنید به رمز جاودانگی یک کتاب راحت و روان و ساده و دلچسبی مثل بابا لنگ دراز .
نیازی به گفتن نیست که خالق این اثر جین وبستر خواهرزاده مارک تواین بود .
و باز نیازی به گفتن نیست که این نویسنده که خودش دوستدار بچه ها بود نتوانست برای فرزندش مادری کند و هنگام وضع حمل درگذشت .
جین وبستر، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایى و خالق کتابهاى مشهورى همچون «دشمن عزیز» و «بابا لنگ دراز» در ۲۴ جولاى سال ۱۸۷۶ متولد و در آستانه تولد چهل و یک سالگى اش دیده از جهان فروبست.
«آلیس جین چلندر وبستر» در فلوریدا به دنیا آمد. او تنها فرزند خانواده بود. کودکى اش در خانواده اى گذشت که به ادبیات و نشر اندیشه و فرهنگ توجه ویژه اى داشتند. پدرش مدیر یک بنگاه انتشاراتى و دایى اش «مارک تواین» نویسنده نام آشناى آمریکایى بود. تخیلات کودکى در خلق داستان هاى آینده اش تاثیر بسزایى داشت.سرگرمى مورد علاقه وى مطالعه کتاب بود. در عین حال او انسانى بود که نسبت به آنچه در محیط پیرامونش در جامعه مى گذشت حساسیت بالایى داشت.بعد از فراغت از تحصیل تصمیم گرفت که نویسندگى را به عنوان شغل دایم خود برگزیند. او نویسنده اى خستگى ناپذیر و پرکار بود. هرچند در ابتدا موفقیت چندانى در جلب نظر ناشران به دست نیاورد ولى به کوشش خود ادامه داد چراکه او به نویسندگى به عنوان حرفه اى نگاه مى کرد که قادر به بیدار کردن وجدان خفته انسانها بوده و مى توانست روح انسان دوستى و خیرخواهى را در آنها احیا کند.او چندین مجموعه داستان و نمایشنامه را به رشته تحریر درآورد تا سرانجام یکى از آنها با عنوان «وقتى پتى به دانشگاه مى رفت» در سال ۱۹۰۳ به چاپ رسید. این داستان در اصل زندگینامه او در دوران دانشکده اش محسوب مى شد که با شخصیت پردازى نزدیک ترین دوستش در نقش اول داستان خلق شد.سبک نگارش وبستر واقع گرا است. داستان هاى او سرشار از پرداختن به جزییات است و این ویژگى بر جذابیت آثار او مى افزاید.با خلق رمان «بابا لنگ دراز» این نویسنده سختکوش به خواست قلبى اش رسید. او سالها در اندیشه نوشتن داستانى با مضمون فقر، عشق، تلاش و انسان دوستى بود و تمامى این خصایص را در این داستان گنجاند.انتشار این کتاب با استقبال منتقدین و کارشناسان ادبى روبه رو شد. یک سال بعد ازاین موفقیت ، او رمان «دشمن عزیز» را نوشت. کتابى که در عین استقلال داستان، به نوعى دنباله منطقى «بابا لنگ دراز» است و به خوبى روند تکامل و تعالى اندیشه نویسنده را در برخورد با مسایل حیاتى و انسانى بشر نمودار مى سازد.«دشمن عزیز» آخرین اثر وبستر بود چراکه بعد از به دنیا آوردن دخترش، چشم از جهان فروبست. گرچه او سالهاى زیادى عمر نکرد ولى آثارى که از وى به جا ماند، روح نوعدوستى و مهرورزى را در قلب خوانندگانش زنده مى کند و همواره بخش ارزنده اى از گنجینه ادبى جهان به شمار مى رود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست