چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آلاينده‌هاي ديوكسيني و آسیب به جنين


ايسنا : آلاينده‌هاي ديوكسيني با درگير كردن ميكرو RNA‌ها در طول دوران بارداري باعث صدمه به جنين مي‌شود.

تحقيقات انجام شده توسط محققان دانشگاه كاروليناي جنوبي با قرار دادن مدلي از موش‌هاي باردار در معرض ديوكسين، مكانيسم‌هاي جديدي را شناسايي كرده است كه نشان مي‌دهد تماس با آلاينده‌هاي ديوكسيني در طول دوران بارداري باعث ايجاد مسموميت قابل توجهي در جنين مي‌شود و به طور خاص به اندام‌هايي كه سلول‌هاي ايمني را در جهت مبارزه با عفونت‌ها توليد مي‌كنند، آسيب مي‌رساند.

محققان افزودند: ديوكسين مي‌تواند باعث تغيير مولكول‌هاي كوچكي به نام ميكرو RNA‌ها شود كه در نهايت روي تعدادي از ژن‌ها تأثير مي‌گذارد و قرار گرفتن جنين در معرض آلاينده‌هاي زيست محيطي ديوكسين مي‌تواند اثرات نامطلوب طولاني مدتي در زندگي داشته باشد.

نتايج حاصل از اين تحقيق نشان مي‌دهد كه ديوكسين قادر است چندين ژن را به تنظيم سرطان تغيير دهد و بسياري از عملكردهاي سيستم فيزيولوژيكي بدن شامل سيستم‌هاي توليد مثلي، گوارشي، خوني را تحت تأثير قرار دهد و نيز باعث بروز بيماري‌هاي كليوي، ارولوژي و اختلالات در رشد شود.

نتايج ديگر اين مطالعه افزود كه ديوكسين يك ماده شيميايي بسيار سمي از محصولات جانبي فرآيندهاي صنعتي مانند علف‌كش‌ها، آفت‌كش‌ها يا سفيد كردن كاغذ است و از آنجاكه به آرامي در محيط زيست تجزيه مي‌شود و محلول در چربي است در زنجيره زيستي مواد غذايي جمع‌آوري مي‌شود و اغلب در غلظت‌هاي بالا در شير و چربي حيوانات در مناطق آلوده يافت مي‌شود.