پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا
شروع غذای کمکی از کی؟
تغذیه تکمیلی به معنای دادن سایر غذاها علاوه بر شیر مادر به کودک است. این غذاها، غذای کمکی نامیده میشوند و پایان شش ماهگی، بهترین سن شروع غذاهای کمکی است.
زهرا زینلی کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت تاکستان اظهار کرد: در طول دوره تغذیه تکمیلی، شیرخوار خوردن غذاهای جامد و نیمه جامد را به تدریج یاد میگیرد به طوری که در پایان یک سالگی میتواند همراه خانواده از غذای سفره استفاده کند.
وی ادامه داد: همانطور که کودک رشد میکند و فعالتر میشود، به سنی میرسد که دیگر شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای تغذیهای او کافی نیست، بنابراین غذاهای کمکی برای تامین انرژی مورد نیاز کودک لازم هستند، چون اگر این کمبود تامین نشود، رشد کودک متوقف یا کند خواهد شد.
زینلی با عنوان کردن این موضوع که شروع زود هنگام غذای کمکی موجب میشود تا معده شیرخوار با ماده غذایی کم ارزشتر از شیر مادر لبریز شود و تمایل شیر خوار برای خوردن شیر مادر که هنوز مناسبترین غذا برای اوست، کم شود که در نتیجه موجب کند شدن رشد کودک میشود.
به گفته وی چون در ماههای اول زندگی، قدرت دفاعی دستگاه گوارش شیرخوار در برابر عوامل بیماریزا کم است، غذای کمکی بر عکس شیر مادر به سهولت با ویروسها و باکتریهای آلوده میشود و خطر عفونت و اسهال را به شدت افزایش میدهد و احتمال بروز حساسیت و آلرژی در بزرگسالی، افزایش مییابد.
این کارشناس تغذیه گفت: غذای کمکی کودک در هفته اول ماه هفتم با فرنی شروع میشود و در هفته دوم، شامل شیربرنج و حریره بادام؛ هفته سوم شامل پوره سبزیجات، هفته چهارم شامل سوپ حاوی گوشت و سبزیجات، ماه هشتم شامل زرده تخم مرغ، ماههای نهم و دهم شامل حبوبات، آب میوه و میوه، ماههای دهم و یازدهم شامل انواع ماهی، پنیر پاستوریزه، انواع میوه، سوپ، کته، پوره بدون اضافه کردن نمک و چاشنی و بعد از 12 ماهگی تمام غذاهای سفره خانوار است.
وی با بیان اینکه در سال اول زندگی از آنجاکه غذای کودک شیر مادر است، ابتدا شیر سپس غذای کمکی داده شود، ولی در سال دوم زندگی ابتدا به کودک غذا و بعد شیر مادر داده شود؛ اظهار کرد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف پنج تا هفت روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش کودک به ماده غذایی جدید عادت کند یا اگر به یک ماده غذایی ناسازگاری نشان داد، شناسایی شود.
این کارشناس تاکید کرد: قبل از یک سالگی، از دادن برخی موادغذایی مانند اسفناج، کلم، آلبالو، گیلاس، انگور، کشمش، انواع توت، مرکبات، کیوی، خربزه، بادام زمینی، عسل، پنیر، شیر گاو و سفیده تخم مرغ خودداری شود، زیرا منجر به ایجاد حساسیت در کودک خواهد شد.
به گفته زینلی، برای مغذی کردن غذای کمکی از گوشت، مخلوط زرده تخم مرغ با کمی شیر، حبوبات و غلات جوانه زده (مانند عدس و ماش) استفاده شود تا پروتئین، ویتامین و املاح آن بیشتر شود.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
زهرا زینلی کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت تاکستان اظهار کرد: در طول دوره تغذیه تکمیلی، شیرخوار خوردن غذاهای جامد و نیمه جامد را به تدریج یاد میگیرد به طوری که در پایان یک سالگی میتواند همراه خانواده از غذای سفره استفاده کند.
وی ادامه داد: همانطور که کودک رشد میکند و فعالتر میشود، به سنی میرسد که دیگر شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای تغذیهای او کافی نیست، بنابراین غذاهای کمکی برای تامین انرژی مورد نیاز کودک لازم هستند، چون اگر این کمبود تامین نشود، رشد کودک متوقف یا کند خواهد شد.
زینلی با عنوان کردن این موضوع که شروع زود هنگام غذای کمکی موجب میشود تا معده شیرخوار با ماده غذایی کم ارزشتر از شیر مادر لبریز شود و تمایل شیر خوار برای خوردن شیر مادر که هنوز مناسبترین غذا برای اوست، کم شود که در نتیجه موجب کند شدن رشد کودک میشود.
به گفته وی چون در ماههای اول زندگی، قدرت دفاعی دستگاه گوارش شیرخوار در برابر عوامل بیماریزا کم است، غذای کمکی بر عکس شیر مادر به سهولت با ویروسها و باکتریهای آلوده میشود و خطر عفونت و اسهال را به شدت افزایش میدهد و احتمال بروز حساسیت و آلرژی در بزرگسالی، افزایش مییابد.
این کارشناس تغذیه گفت: غذای کمکی کودک در هفته اول ماه هفتم با فرنی شروع میشود و در هفته دوم، شامل شیربرنج و حریره بادام؛ هفته سوم شامل پوره سبزیجات، هفته چهارم شامل سوپ حاوی گوشت و سبزیجات، ماه هشتم شامل زرده تخم مرغ، ماههای نهم و دهم شامل حبوبات، آب میوه و میوه، ماههای دهم و یازدهم شامل انواع ماهی، پنیر پاستوریزه، انواع میوه، سوپ، کته، پوره بدون اضافه کردن نمک و چاشنی و بعد از 12 ماهگی تمام غذاهای سفره خانوار است.
وی با بیان اینکه در سال اول زندگی از آنجاکه غذای کودک شیر مادر است، ابتدا شیر سپس غذای کمکی داده شود، ولی در سال دوم زندگی ابتدا به کودک غذا و بعد شیر مادر داده شود؛ اظهار کرد: بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف پنج تا هفت روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش کودک به ماده غذایی جدید عادت کند یا اگر به یک ماده غذایی ناسازگاری نشان داد، شناسایی شود.
این کارشناس تاکید کرد: قبل از یک سالگی، از دادن برخی موادغذایی مانند اسفناج، کلم، آلبالو، گیلاس، انگور، کشمش، انواع توت، مرکبات، کیوی، خربزه، بادام زمینی، عسل، پنیر، شیر گاو و سفیده تخم مرغ خودداری شود، زیرا منجر به ایجاد حساسیت در کودک خواهد شد.
به گفته زینلی، برای مغذی کردن غذای کمکی از گوشت، مخلوط زرده تخم مرغ با کمی شیر، حبوبات و غلات جوانه زده (مانند عدس و ماش) استفاده شود تا پروتئین، ویتامین و املاح آن بیشتر شود.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی دولت ریاست جمهوری
تهران هواشناسی سلامت اصفهان قتل پلیس وزارت بهداشت قوه قضاییه حوادث خانواده آموزش و پرورش شهرداری تهران
تورم حقوق بازنشستگان خودرو مسکن قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو قیمت خودرو قیمت سکه دولت سیزدهم بازار سرمایه دلار
تلویزیون محرم سینما تئاتر بازیگر سینمای ایران علیرضا قربانی تخت جمشید رسانه ملی کنسرت دفاع مقدس
دانش بنیان ماهواره کنکور ۱۴۰۳
روسیه رژیم صهیونیستی فلسطین ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ غزه جنگ غزه آمریکا اسرائیل فرانسه چین
پرسپولیس فوتبال یورو 2024 استقلال سپاهان باشگاه پرسپولیس کریستیانو رونالدو باشگاه استقلال علیرضا بیرانوند جام ملت های اروپا لیگ برتر لیگ برتر ایران
گوگل هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ سامسونگ اینستاگرام اپل عیسی زارع پور ایرانسل چشم فیبرنوری
تب دنگی کاهش وزن برنج خواب قهوه سرطان مغز دیابت مو فشار خون