یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

نقص مادرزادی، سندرم پولاند را بشناسید


دکتر عبدالحمید‌حسین‌نیا - گوش، حلق‌و‌بینی: این نقص تولد نادرست با فقدان یا نقص رشد ماهیچه قفسه‌ سینه (پکتورالیس) در یک‌طرف بدن و معمولاً پرده‌دار بودن انگشتان دست (سن داکتیکی و چسبندگی پوستی) در همان سو، مشخص می‌شود که در مردان بیش‌ از زنان دیده‌ می‌شود.

همه‌گیرشناسی
مطابق آمار انستیتوی تحقیقاتی انسان‌شناسی ملی (National Anthra pology Institute) سندرم پولاند، مردان را ۳‌برابر بیش‌از زنان و سمت‌راست بدن را ۲‌برابر سمت‌چپ درگیر می‌نماید و شیوع آن ۱‌در ۷۰۰۰ یا ۱در۱۰۰/۰۰۰ موالید است (بستگی به منطقه جغرافیایی دارد).

علل
علت سندرم پولاند شناخته شده نیست. با این وجود تأمین خون شریان جنینی که در زیر استخوان تیغه‌ای قرار‌دارد (شریان زیر چنبری در روز ‌۴۶زندگی جنینی مختل ‌می‌شود)،  این فرضیه را تقویت می‌کند.

موارد جالب
مجری تلویزیون بریتانیا (۱۹۴۸تا‌۲۰۰۸) به این سندرم دچار بود و سندرم پولاند او را به‌طور غیر‌متناسبی کوچک‌تر نشان‌ می‌داد. قهرمان مشت‌زنی المپیک، «جروم‌توماس» نیز به سندرم پولاند مبتلا بود. بازوی چپ و دست‌چپ او کوتاه‌تر و کوچک‌تر‌از دست‌راست وی بود و ماهیچه پکتورالیس چپ وی وجود نداشت. گلف‌باز مشهور «برایس‌مولدر» مبتلا به سندرم پولاند بود که ماهیچه پکتورال وی تحلیل رفته و دست‌چپ او کوچک بود و چندمورد جراحی روی چسبندگی دست‌چپ او انجام‌گرفته بود.

نشانه‌های بسیار شایع
۱ـ ناهنجاری لوله‌گوارشی
۲ـ فقدان عضله پکتورالیس
۳ـ براکی‌داکتیلی (انگشتان کوتاه)
۴ـ دکستروکاردی
۵ـ فتق یا نقص دیافراگم
۶ـ  فقدان استخوان بازو و یا ناهنجاربودن آن
۷ـ ناهنجاری‌های مجرای صفراوی یا کبدی.