سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا
همه نوزادان این طعم را دوست دارند!
پژوهشگران بیمارستان دانشگاه پنسیلوانیااز نوزادانی كه هنوز دوساعتی از تولد آنها سپری نشده بود دوازده نوزاد را برگزیده و بصورت تجربی آنها را مورد تحقیق و بررسی قرار دادهاند.
چرا من، شما و تعداد كثیری از انسانهای مختلف در گستره گیتی به طعم شیرین گرایش بیشتری داریم این خواسته بصورت غریضی است یا اكتسابی؟
پژوهشگران بیمارستان دانشگاه پنسیلوانیا از نوزادانی كه هنوز دو ساعتی از تولد آنها سپری نشده بود دوازده نوزاد را برگزیده و بصورت تجربی آنها را مورد تحقیق و بررسی قرار دادهاند. بدین صورت كه در آغاز به همه آنها مقدار معینی آب خوراندند تا مشخص گردد همه آنها مشكلی در بلع ندارند.
سپس یكی بعد از دیگری تازه به دنیا آمدگان را با چكانیدن چند قطرهای از مایعاتی كه طعمهای (شیرین، ترش، شور و تلخ) داشتند روی زبانشان عكسالعمل آنها را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند و از تغییرات چهره آنها تصاویری را تهیه و فیلمبرداری كردند. در قبال قطرات اسیدی و ترش مزه نیز عكسالعمل همه آنها شبیه مایع تلخ بود ولی در قبال طعم شور عكسالعمل ثبتشده قدری سبكتر از حالت نشان داده شده در مورد قطرات تلخ و ترش بود.
همه نوزادان در قبال مایعی كه طعم تلخی داشت عكسالعمل مشابهی را به تصویر كشیده بودند كه نشان میداد در قبال قطرات تلخی كه چكانیده شده روی زبانشان بلافاصله چشمهایشان را بسته و پلكهای خود را بهم میفشردند، سوراخهای دماغشان را از هم باز كرده و دهانشان را گشوده و زبانشان به طرف بیرون آورده و حالت تف كردن و بیرون راندن مایع تلخ را نمایش داده بودند.
در قبال قطرات اسیدی و ترش مزه نیز عكسالعمل همه آنها شبیه مایع تلخ بود ولی در قبال طعم شور عكسالعمل ثبتشده قدری سبكتر از حالت نشان داده شده در مورد قطرات تلخ و ترش بود.
البته جالبترین عكسالعملها در مورد طعم شیرین بود كه یك حالت آرامش در چهره آنها ظاهر گردیده بود و با بلع پیدرپی رضایت و خواست مجدد این مایع شیرین را به نمایش گذاشته بودند.
چنین تحقیقی برای دانشوران و پژوهشگران عملا نمایش داد كه حتی از زمان نوزادی كلیه كودكان عكسالعمل متفاوتی از مصرف مایعات با طعمهای مختلف از خود بروز میدهند بدون اینكه هیچ سابقه قبلی و تجربه عملی را پشتسر گذاشته باشند. فقط با درك طعم مایعات عرضه شده با طعم و مزههای مختلف واكنشهای متفاوتی را از قبول و پذیرش تا عدم پذیرش و بیرون راندن از دهان خود به روشنی بروز داده بودند.
با انجام این تحقیقات تجربی متخصصین تغذیه و پژوهشگران تحولات رفتاری، به این نتیجه رسیدهاند كه گرایش به این یا آن طعم و مزه در انسانها به طور تصادفی و یا تحت تاثیر فرهنگ و عادات و سنتها مرسوم هر جامعه نمیباشد بلكه ریشه این خواست طبعی را در روند تحول و تكامل نسلها باید جستجو نمود در این مورد روانشناسان و دیرین شناسان و ژنتیكدانها بر این عقیده هستند كه رفتار تغذیه بشر امروز را هنوز زمینههای ارثی و میراثهای اطلاعات ژنتیكی شكل داده و میدهد و تحقیقاتی را جهت پیدا كردن جواب این سوالات كه چرا ما از بعضی از طعمها خوشمان میآید و زیاد استقبال میكنیم در مقابل بعضی از طعم و مزهها حالت عدم قبول و منع از خود بروز میدهیم بررسیهای وسیعی آغاز نمودهاند.
چرا من، شما و تعداد كثیری از انسانهای مختلف در گستره گیتی به طعم شیرین گرایش بیشتری داریم این خواسته بصورت غریضی است یا اكتسابی؟
پژوهشگران بیمارستان دانشگاه پنسیلوانیا از نوزادانی كه هنوز دو ساعتی از تولد آنها سپری نشده بود دوازده نوزاد را برگزیده و بصورت تجربی آنها را مورد تحقیق و بررسی قرار دادهاند. بدین صورت كه در آغاز به همه آنها مقدار معینی آب خوراندند تا مشخص گردد همه آنها مشكلی در بلع ندارند.
سپس یكی بعد از دیگری تازه به دنیا آمدگان را با چكانیدن چند قطرهای از مایعاتی كه طعمهای (شیرین، ترش، شور و تلخ) داشتند روی زبانشان عكسالعمل آنها را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند و از تغییرات چهره آنها تصاویری را تهیه و فیلمبرداری كردند. در قبال قطرات اسیدی و ترش مزه نیز عكسالعمل همه آنها شبیه مایع تلخ بود ولی در قبال طعم شور عكسالعمل ثبتشده قدری سبكتر از حالت نشان داده شده در مورد قطرات تلخ و ترش بود.
همه نوزادان در قبال مایعی كه طعم تلخی داشت عكسالعمل مشابهی را به تصویر كشیده بودند كه نشان میداد در قبال قطرات تلخی كه چكانیده شده روی زبانشان بلافاصله چشمهایشان را بسته و پلكهای خود را بهم میفشردند، سوراخهای دماغشان را از هم باز كرده و دهانشان را گشوده و زبانشان به طرف بیرون آورده و حالت تف كردن و بیرون راندن مایع تلخ را نمایش داده بودند.
در قبال قطرات اسیدی و ترش مزه نیز عكسالعمل همه آنها شبیه مایع تلخ بود ولی در قبال طعم شور عكسالعمل ثبتشده قدری سبكتر از حالت نشان داده شده در مورد قطرات تلخ و ترش بود.
البته جالبترین عكسالعملها در مورد طعم شیرین بود كه یك حالت آرامش در چهره آنها ظاهر گردیده بود و با بلع پیدرپی رضایت و خواست مجدد این مایع شیرین را به نمایش گذاشته بودند.
چنین تحقیقی برای دانشوران و پژوهشگران عملا نمایش داد كه حتی از زمان نوزادی كلیه كودكان عكسالعمل متفاوتی از مصرف مایعات با طعمهای مختلف از خود بروز میدهند بدون اینكه هیچ سابقه قبلی و تجربه عملی را پشتسر گذاشته باشند. فقط با درك طعم مایعات عرضه شده با طعم و مزههای مختلف واكنشهای متفاوتی را از قبول و پذیرش تا عدم پذیرش و بیرون راندن از دهان خود به روشنی بروز داده بودند.
با انجام این تحقیقات تجربی متخصصین تغذیه و پژوهشگران تحولات رفتاری، به این نتیجه رسیدهاند كه گرایش به این یا آن طعم و مزه در انسانها به طور تصادفی و یا تحت تاثیر فرهنگ و عادات و سنتها مرسوم هر جامعه نمیباشد بلكه ریشه این خواست طبعی را در روند تحول و تكامل نسلها باید جستجو نمود در این مورد روانشناسان و دیرین شناسان و ژنتیكدانها بر این عقیده هستند كه رفتار تغذیه بشر امروز را هنوز زمینههای ارثی و میراثهای اطلاعات ژنتیكی شكل داده و میدهد و تحقیقاتی را جهت پیدا كردن جواب این سوالات كه چرا ما از بعضی از طعمها خوشمان میآید و زیاد استقبال میكنیم در مقابل بعضی از طعم و مزهها حالت عدم قبول و منع از خود بروز میدهیم بررسیهای وسیعی آغاز نمودهاند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست