چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رابطه بیش فعالی و کم خوابی، دلیل مهم بی قراری کودکان را بشناسید
ایسنا: یک روانپزشک معتقد است کودک بیش فعال اگر به موقع درمان نشود از یادگاری و آموزش بسیاری از مهارتها محروم خواهد ماند.
دکتر« فائزه تاتاری» اظهار داشت:«بیش فعالی عارضهای است که در آن بخشی از قشر مغز کودک به دلیل اختلال در خون رسانی کم تحرک است. وی اختلال در نور و آدرنالینهای مغز، آسیبهای دوره شیرخوارگی به مغز، ضربه خوردن مغز، عفونتها و ... را از جمله دلایل بروز بیش فعالی در کودکان دانست.»
به گفته این پزشک متخصص سه تا پنج درصد بیش فعالی می تواند زمینه ژنتیکی داشته باشد. تاتاری اظهارداشت: بیش فعالی را نباید با شیطنت اشتباه گرفت و این عارضه هیچ ارتباطی با شیوه تربیتی کودک ندارد.
علائم بیش فعالی
این روانپزشک تصریح کرد:« از زمان سه سالگی که کودک وارد فضاهای آموزشی از جمله مهدکوک می شود نیزعلائم توسط مربیان و معلمان وی قابل تشخیص است.»
تاتاری خاطرنشان کرد:« کودک در این فضا نمی تواند با همسالان خود به درستی ارتباط برقرار کند، بازیها را به اتمام برساند، زیاد صحبت و سوال میکند، به تذکرات بیتوجه است، دائم دست و پای خود را تکان میدهد و دست به کارهای خطرناکی میزند بدون آن که از خطر آن آگاه باشد.»
وی با تأکید بر اینکه کودکان بیش فعال در دوران مدرسه هم با مشکلات فراوانی مواجه هستند، ادامه داد: «این کودکان در سن مدرسه مشکلات یادگیری و رفتاری دارند، حواس پرت هستند، با سایر کودکان سازگاری ندارند و سابقه تحصیلی ضعیفی خواهند داشت.»
به گفته این روانپزشک چون کودکان بیش فعال مدام مورد تذکر قرار می گیرند با کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و ناامیدی مواجه خواهند شد. تاتاری با اشاره به اینکه این کودکان بیشتر اوقات به عنوان افرادی بی ادب و پر شر و شور تلقی می شوند، در صورتی که این کودکان به واقع مشکل دارند، یادآوری کرد:« باید توجه داشت که کودکی را می توان بیش فعال دانست که علائم وی بیش از شش ماه طول بکشد.»
درمان بیش فعالی
این پزشک متخصص با بیان اینکه مهمترین موضوع در بیش فعالی تشخیص به موقع آن است، گفت:« وقتی که خانوادهها چنین علائمی در فرزند خود دیدند باید به روانپزشک مراجعه کنند که با انجام یکسری تست می توان مشکل آنها را تشخیص داد.»
وی درباره درمان بیش فعالی هم اظهار داشت:« اولین علائمی که با آغاز درمان بهبود پیدا می کند فعالیت بیش از حد کودک است، اما حواس پرتی و عدم تمرکز دیرتر بهبود می یابد. تاتاری معتقد است که بیش فعالی اگر درمان نشود تا حدود 20 سالگی علائم آن با فرد خواهد بود.»
این روانپزشک با تاکید بر اینکه خانوادهها نباید از اعتیادآوربودن مصرف دارو برای بیش فعالی نگران باشند، گفت:« داروها بخشی از مغز را که دچار کم تحرکی است فعال می کند.» وی «ریتالین» را از جمله داروهایی دانست که برای درمان بیش فعالی تجویز می شود و افزود:« اگر این دارو نابجا و بیش از اندازه مصرف شود، رشد قد و وزن کودک را کاهش می دهد.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست