سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
لقاح مصنوعی ناموفق، تاثیر تغذیه
نتایج یک مطالعه نشان میدهد شیرینکنندههای مصنوعی میتوانند در فرآیند باروری به روش لقاح مصنوعی (IVF) خلل ایجاد کنند.
در این بررسی آمده است شیرین کنندههای مصنوعی میتواند برای زنانی که به روش لقاح مصنوعی باردار میشوند از قند مضرتر باشند.
به گفته محققان، هم قند و هم شیرین کنندههای مصنوعی موجود در نوشیدنیهای شیرین و قهوه تاثیر مخربی بر نتیجه درمان باروری به روش لقاح مصنوعی دارد.
در این مطالعه از ۵۲۴ زن که تحت درمان به روش لقاح مصنوعی قرار گرفتهاند در مورد مواد خوراکی مصرفیشان همچون نوشیدنیهای شیرین و قهوههای شیرین شده با قند و شیرین کنندههای مصنوعی سوالهایی پرسیده شد.
محققان برزیلی به بررسی سلولهای تخمک این بیماران پرداخته و کیفیت جنینهای رشد یافته از این سلولهای تخمک را ارزیابی کردند. این محققان دریافتند مصرف نوشیدنیهای شیرین حاوی هر دو نوع قند میتواند تاثیرات منفی بر تخمک و جنین بگذارد و میزان باروری را کاهش دهد و بنابر این نوشابههای حاوی شیرینکنندههای مصنوعی نه تنها برتری به نوشابههای حاوی قند ندارند بلکه گاهی حتی می توانند از آن هم مضرتر باشند.
یکی از محققان این مطالعه از گروه پزشکی باروری در برزیل گفت: عموم مردم معتقدند شیرین کنندههای مصنوعی از مواد قندی معمول سالمتر هستند و نسبت به خطراتی که مصرف نوشیدنیها و خوراکیهایی با کالری کاهشیافته دارد آگاه نیستند.
در این بررسی آمده است شیرین کنندههای مصنوعی میتواند برای زنانی که به روش لقاح مصنوعی باردار میشوند از قند مضرتر باشند.
به گفته محققان، هم قند و هم شیرین کنندههای مصنوعی موجود در نوشیدنیهای شیرین و قهوه تاثیر مخربی بر نتیجه درمان باروری به روش لقاح مصنوعی دارد.
در این مطالعه از ۵۲۴ زن که تحت درمان به روش لقاح مصنوعی قرار گرفتهاند در مورد مواد خوراکی مصرفیشان همچون نوشیدنیهای شیرین و قهوههای شیرین شده با قند و شیرین کنندههای مصنوعی سوالهایی پرسیده شد.
محققان برزیلی به بررسی سلولهای تخمک این بیماران پرداخته و کیفیت جنینهای رشد یافته از این سلولهای تخمک را ارزیابی کردند. این محققان دریافتند مصرف نوشیدنیهای شیرین حاوی هر دو نوع قند میتواند تاثیرات منفی بر تخمک و جنین بگذارد و میزان باروری را کاهش دهد و بنابر این نوشابههای حاوی شیرینکنندههای مصنوعی نه تنها برتری به نوشابههای حاوی قند ندارند بلکه گاهی حتی می توانند از آن هم مضرتر باشند.
یکی از محققان این مطالعه از گروه پزشکی باروری در برزیل گفت: عموم مردم معتقدند شیرین کنندههای مصنوعی از مواد قندی معمول سالمتر هستند و نسبت به خطراتی که مصرف نوشیدنیها و خوراکیهایی با کالری کاهشیافته دارد آگاه نیستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست