چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رفلاکس نوزادان، علائم تا درمان
رفلاکس معده در نوزادان (که گاهی رفلاکس اسید معده نیز نامیده میشود) واکنشی است که طی آن محتویات معده از دهان خارج میشود و این مسئله معمولا پس از خوردن غذا پیش میآید. رفلاکس معده (یا بالا آوردن) همزمان با رشد سنی و جسمی کودک، کم و کمتر میشود؛ و اما پس از هجده ماهگی نیز همچنان رخ دهد تبدیل به امری غیرطبیعی خواهد شد.رفلاکس در برخی موارد، میتواند نشانهی مسئلهی جدیتری همچون بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)، نوعی آلرژی یا انسداد در مسیر هضم باشد.
علائم
بالا آوردن و استفراغ، نشانههای اصلی رفلاکس معده در نوزاد است. تا زمانی که فرزند شما سالم است و رشد مناسبی دارد، رفلاکس معده مسئلهی مهمی به شمار نمیرود. در اکثر موارد، کودک رفته رفته بهتر خواهد شد. اگر فرزندتان احساس ناراحتی داشته باشد، اسیدی بودن محتویات معده به حدی که مری یا گلو را اذیت کند یکی از احتمالات خواهد بود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
- وزن نمیگیرد
- با نیروی زیادی بالا میآورد، که باعث میشود محتویات معده با شتاب زیادی از دهان خارج شود
- مایع سبز یا زرد بالا میآورد
- خون یا موادی همچون تفالهی قهوه بالا میآورد
- میلی به غذا ندارد
- در مدفوعش خون دیده شود
- مشکل در تنفس دارد
- از 6 ماهگی یا بیشتر شروع به استفراغ کند
برخی از این نشانهها ممکن است گویای شرایط جدیتری همچون بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یا تنگی پیلور باشد. در بیماری GERD، رفلاکس حاوی اسید معده است که به مری آسیب میزند. تنگی پیلور نیز بیماری نادری است که در آن لولهی باریک میان معده و رودهی کوچک، محتویات معده را از ریخته شدن به رودهی کوچک بازمیدارد.
دلایل رفلاکس معده
رفلاکس معده در نوزادان به عوامل بسیاری بستگی دارد که معمولا هر کدام به دیگری مربوط است. در نوزادان، حلقهی ماهیچهای میان مری و معده (اسفنکتر تحتانی مری) هنوز رشد کاملی ندارد و همین موضوع، محتویات معده را بازمیگرداند. در واقع، اسفنکتر تحتانی مری تنها در زمان بلع نوزاد باز میشود و در سایر مواقع بسته میماند و محتویات معده را سر جای خود نگه میدارد.
نوزادان بیشتر اوقات خود را به شکل صاف، دراز میکشند که همین حالت میتواند احتمال بروز رفلاکس را ایجاد کند. همچنین، رژیم غذایی آنها کاملا مایع است که مایعات نیز یکی از دلایل ایجاد رفلاکس هستند. گاهی حباب هوا در معده، مایعات را برمیگرداند. در موارد دیگر، ممکن است کودک بیش از حد شیر بنوشد و یا با سرعت زیادی به نوشیدن بپردازد. اگرچه معمولا رفلاکس معده پس از غذا خوردن اتفاق میافتد، اما ممکن است نوزاد در هنگام سرفه، گریه یا کشیدن عضلات نیز چنین مسئلهای را تجربه کند.در تعداد کمی از موارد، علائم رفلاکس در نوازادان به واسطهی مسائل دیگری ایجاد میشود:
- اسهال و استفراغ (گاستروآنتریت) آلرژیک عدم تحمل برخی از مواد غذایی است که معمولا میتواند پروتئین موجود در شیر گاو باشد.
- بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) مشکل جدیتری است که طی آن، رفلاکس به حدی اسیدی است که در واقع مسیر مری را اذیت میکند و به آن آسیب میزند.
- التهاب مری ائوزینوفیلی مشکلی است که طی آن نوع خاصی از گلبولهای سفید خونی (ائوزینوفیلها) ساخته میشوند و به مسیر مری آسیب میرسانند.
- انسداد، نوعی بسته شدن یا تنگی در مری (تنگی مری) یا میان معده و رودهی کوچک (تنگی پیلور) است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست