جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

خوردن کاچی بعد از زایمان، فواید


بعد از زایمان چه بخوریم؟
رژیم غذایی خانمی که وضع حمل کرده است، نقش تعیین‌کننده‌ای را در سلامت او و نوزاد بازی می‌کند. در دوران بارداری، مادر علاوه بر تأمین نیازهای بدن خود، باید نیازهای جنین را هم برطرف می‌کرد.
 
این ضرورت بعد از تولد نوزاد از بین نمی‌رود و مادر به علت شیردهی، موظف است با همان حساسیت، مواد غذایی لازم برای خود و نوزاد را مصرف کند.
 
قبل و بعد از زایمان، همه دسته‌های غذایی باید در رژیم فرد گنجانده شود. لبنیات، پروتئین، نان و غلات، میوه و سبزیجات باید هرروز و مستمر مصرف شوند. با توجه به اینکه مادر در دوران شیردهی به سر می‌برد، بهتر است حتی کمی بیش از قبل، لبنیات (به‌خصوص شیر) بخورد. ضمن اینکه واضح و آشکار است که مصرف غذاهای مضری همچون فست‌فودها، ممنوع است.
 
کاچی به از همه چی؟
در خانواده‌های ایرانی، پختن کاچی برای زائو، به یک سنت تبدیل شده است، تا آنجا که اگر مادران جوان امروزی، تمایلی به خوردن کاچی نداشته باشند، اطرافیان خوردنش را مثل یک دارو تجویز می‌کنند و با اصرار، آن را به خوردشان می‌دهند.
 
اما حقیقت این است که غذاهای چرب برای کسی که تازه وضع حمل کرده، خوب نیست و تنها فایده‌اش، اضافه‌وزن برای مادر است، چون کاچی غذای پرکالری و بسیار چربی است و با توجه به کم‌تحرکی مادر در هفته اول، در بدن ذخیره می‌شود.