چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

استرس صوتي در بارداري، عامل اضطراب جنین


ایسنا: محققان با بررسي تاثير استرس صوتي در دوران بارداري دريافتند: استرس صوتي در موش‌هاي باردار، سبب افزايش بروز اضطراب و سطح کورتيکوسترون در فرزندان آنها مي‌شود كه ميزان بروز اين تغييرات به مدت زمان مواجهه با استرس صوتي بستگي دارد.

با توجه به شيوع و روند رو به افزايش اختلالات رفتاري، به نظر مي‌رسد استرس در دوران بارداري با بروز اختلالات رفتاري در فرزندان مرتبط است.

اين پژوهش، با هدف تعيين تأثير استرس صوتي در دوران بارداري بر ميزان اضطراب فرزندان نر موش‌ها توسط محققان مرکز تحقيقات فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي كاشان انجام شده است.

طي اين مطالعه، سه گروه از مادران باردار از روز 15 تا 21 حاملگي، روزانه به‌ مدت يك، دو و يا چهار ساعت در معرض استرس صوتي قرار گرفته و يک گروه ديگر دوره بارداري طبيعي را گذراندند. ميزان اضطراب فرزندان نر 45 روزه آنها (10 سر در هر گروه)، به وسيله ماز صليبي شکل مرتفع برآورد شد.

درصد تعداد ورود و مدت زمان سپري شده در بازوي ماز، محاسبه و سطح کورتيکوسترون در موش‌هاي باردار و در فرزندان اندازه‌گيري شد و مورد قضاوت آماري قرار گرفت.

نتايج حاصل از اين تغييرات نشان داد: اعمال روزانه استرس صوتي به مدت دو و يا چهار ساعت در هفته آخر بارداري، سبب افزايش ميزان اضطراب در فرزندان اين موش‌ها مي‌شود. همچنين ميزان کورتيکوسترون سرم در آنها نسبت به حيوانات کنترل، بالاتر بود. در مواجهه روزانه با استرس صوتي به مدت يک ساعت، ميزان اضطراب و سطح کورتيکوسترون فرزندان، مشابه با گروه کنترل گزارش شد.

يافته‌هاي نهايي اين پژوهش حاكي است: مواجهه با استرس صوتي در موش‌هاي باردار، سبب افزايش بروز اضطراب و سطح کورتيکوسترون در فرزندان مي‌شود و ميزان بروز اين تغييرات به مدت زمان مواجهه با استرس صوتي بستگي دارد.