یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

علائم گرسنگی نوزاد، چیست؟


نکته دیگر توجه به علائم گرسنگی نوزاد است.
علائم اولیه گرسنگی:
1- نوزاد سر خود را بطرف صدای مادر چرخانیده و دهانش را باز می کند.
2- لباس یا ملافه را مزه مزه کرده و زبانش را تکان می دهد.
3- دست هایش را به صورت حرکات نامنظم تکان می دهد.
4- مچ دست هایش را به طرف دهان می برد.
5- در صورت عدم توجه به علائم مذکور ، حرکات او تشدید می یابد.
6- شروع به نق زدن می کند.

علائم دیر رس گرسنگی:
1- نوزاد ابرو و پیشانی اش را در هم می کشد.
2- دهانش را کاملا باز کرده و سرش را با عصبانیت به این طرف و آن طرف می برد و بازوانش را خم کرده و پاهایش را شبیه به حرکات دوچرخه زدن تکان می دهد.
3- با دست های مشت شده دهانش را جستجو می کند و بالاخره شروع به گریه می کند.
4- به علت کوچک بودن حجم معده نوزاد و همچنین نسبت کمتر «کازئین» به « پروتئین وی »

هضم بهتر و جذب سریع تر شیر مادر و کوتاه بودن زمان تقریبی تخلیه معده ( تا ۹۰ دقیقه )، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نیاز به تغذیه مکرر داشته و به دلیل زودتر گرسنه شدن ، بایستی با ظهور علائم گرسنگی ، مکررا از سینه تغذیه می شوند. به طور ایده آل باید با احساس و مشاهده اولین علائم گرسنگی ، تغذیه از پستان شروع شود، گرچه والدین معمولا گریه نوزاد را دلیل گرسنگی او می دانند و بعد از گریه تغذیه او را شروع می کنند ولیکن لازم به ذکر است که گریه آخرین علامت گرسنگی در نوزاد است.

شروع تغذیه نوزاد در چنین شرایطی که نوزاد انرژی زیادی صرف کرده و خسته شده است، بدلیل مکیدن نامناسب حاصل از خستگی، علاوه بر دریافت شیر کمتر، ممکن است سبب کاهش ترشح شیر مادر نیز بشود. این پروتئین معمولا ترکیبی از بتا-لاکتوگلوبولین حدود۶۵ درصد، آلفا-لاکتا آلبومین حدود ۲۵ درصد و سرم آلبومین حدود ۸درصد است. پروتئین وی، در میان تمام انواع پروتئین شناخته شده ازبالاترین ارزش غذایی برخوردار است.