چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

در چه مواردی با بچه ها بحث کنیم؟


شهرزاد: مطابق موازين دين بدانيم بايد بهترين روش­ها را به كار گيريم تا شخصيت لازم كودك حفظ شود. به چند نمونه كاربردي در اين زمينه اشاره مي­كنيم و تفضيل مباحث را به فضل خدا به آينده مي‌سپاريم.
 1-در ميهماني­ ها در لحظاتي فرزندان خود را كنار خود داشته باشيد و با آن‌ها صحبت كنيد. از رضايت آن‌ها از اين جلسه، زمان آن و مسائل ساده از اين قبيل....(مزاحم بچه­ ها نشويد و زمان زيادي را به اين كار اختصاص ندهيد)
2- به هنگام غذا اگر بچه ­ها مايل باشند آن­ها را سر سفره بزرگترها بنشانيد و از انداختن سفره جدا يا ميز جدا در صورت امكان خودداري كرده و به ويژه از به كاربردن كلماتي مثل سفره بچه‌ها، غذاي كوچك­ها، ظرف اطفال و...  پرهيز كنيد.
3- جواب برخي از تلفن­ ها را به بچه­ ها واگذار كنيد و با اشاره به آن‌ها پاسخ مورد نظر را بدهيد. سعي كنيد از دروغ و كلمات غيرواقع خودداري كنيد.
4- اگر كودكان به سن رشد رسيده ­اند در مورد برنامه ­هاي صداو سيما با آن‌ها صحبت كرده و نظر آن‌ها را نسبت به برنامه­ ها جويا شويد.  مراقب باشيد از برنامه ­هايي كه بچه ­ها دوست دارند انتقاد تند نكنيد و اگر لازم است مي­توانيد در چندين جلسه به صورت تدريجي و نرم آن‌ها را توجيه كنيد.

در چه مواردی با بچه ها بحث کنیم؟


5- نسبت به برنامه ­هاي اجتماعي مثل ترافيك، نظافت شهري، آب گرفتگي، آسفالت و از اين قبيل مسائل با آنها به بحث بنشينيد و نظرات آن­ها را گوش كنيد و اگر به سخنان آن­ها انتقاد داريد مثل پاسخ شماره فوق عمل كنيد.
6- با آن‌ها به مراسم مذهبي برويد. آن‌ها را به دوستان‌تان با الفاظ آقا و خانم معرفي كنيد. مثل آقا محمد، زهرا خانم. متقابلا دوستان را به آن‌ها معرفي كنيد و درباره سخنان گويندگان موارد ساده ­تر را باهم مرور كنيد.
7- درباره مسائل مدرسه، درس، فضاي مدرسه و تعطيلات و مسافرت و... گاه با آن‌ها صحبت كنيد و ضمن دريافت نظرات آن‌ها موضوع تربيتي آينده خود را با هماهنگي با همسر و ساير فرزندان تنظيم كنيد.
8- همه اين مسائل بايد در زمان مناسب و با مهرباني و ملايمت در كلام و به تدريج باشد.