چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فریب تبلیغات ماهواره ای را نخورید


فریب تبلیغات ماهواره ای را نخورید

مکمل های غذایی، نقش درمانی تعیین کننده و درازمدتی از نظر علمی ندارند و در کوتاه مدت در کاهش التهاب و ورم مبتلایان به آرتروز خفیف و متوسط، مؤثر هستند.
داروهای ضدالتهابی بر درمان …

مکمل های غذایی، نقش درمانی تعیین کننده و درازمدتی از نظر علمی ندارند و در کوتاه مدت در کاهش التهاب و ورم مبتلایان به آرتروز خفیف و متوسط، مؤثر هستند.

داروهای ضدالتهابی بر درمان آرتروز تأثیر غیرمستقیم می گذارد و موجب می شوند بیمار بهتر بتواند حرکت کند اما این اثر موقتی است.

مردم، فریب این تبلیغات را نخورند چون بیشتر مکملهای غذایی تبلیغ شده در شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بر مبنای علمی ساخته نشده اند بنابراین بهتر است مردم از مکملهای تأیید شده در داخل کشور به مقدار کم و در کوتاه مدت مصرف کنند علاوه بر آن ورزش کنند و وزن خود را در حد تعادل نگه دارند.

مکملهای غذایی در زمینه کاهش درد آرتروزهای پیشرفته نقشی ندارند و تنها راه درمان آنها، تعویض مفصل است.

آرتروز تخریب قسمتهای غضروفی مفصل است که این بیماری به عللی مانند افزایش سن، ابتلا به بیماری و ضربه خوردن مفاصل به وجود می آید. آرتروز در اندام تحتانی مانند مچ و انگشتان پا، زانو، لگن و مفاصل بیش از اندام فوقانی مثل شانه، آرنج به وجود می آید چون اندام های تحتانی وزن بیشتری را تحمل می کنند.

برای رعایت بهداشت مفاصل باید ورزش کرد و از وارد کردن فشار زیاد روی مفاصل خودداری نمود. به عنوان نمونه چهار زانو نشستن باعث وارد شدن فشاری معادل چند برابر بدن به زانوان می شود. علاوه بر آن استفاده از توالت ایرانی موجب تحت فشار قرار دادن زانوها می شود.

شنا، ورزش مناسبی برای تمام مفاصل است اما اگر امکان انجام این ورزش را نداریم، می توانیم با حرکات ورزشی ساده، مفاصل خود را تقویت کنیم. به عنوان نمونه بالا و پایین بردن مچ و انجام حرکات دورانی یا خم و راست کردن زانو باعث تقویت عضلات اطراف این عضوها و کاهش فشار روی آنها می شود بنابراین باید ورزش را در برنامه روزانه خود گنجاند چرا که چاقی باعث وارد شدن فشار زیادی به مفاصل می شود.

افرادی که براثر وارد شدن ضربه به مفاصل دچار آرتروز شده اند، باید پس از مدت کوتاهی از وارد شدن صدمه به مفصل، می توان اقدامات درمانی انجام داد به گونه ای که اگر غضروف شکسته باشد، جراح ارتوپد می تواند مفصل یا غضروف را جا بیندازد و ترمیم کند و در صورت کمبود غضروف از نقطه دیگر از بدن شخص به محل آسیب دیده غضروف پیوند زده شود.

بیماریهای مفصلی مانند روماتیسم، عفونتهای مفصلی و سل مفصلی باعث تخریب استخوان می شود بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری می توان آنها را درمان کرد. سرعت در درمان بیماریهای عفونی مفصل، کامل کردن درمان مفصل از عواملی است که باعث به حداقل رسیدن آرتروز یا به تعویق افتادن این بیماری می شود.