دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

مراقبت از کودک، والدین بی احتیاط جریمه می‌شوند!


ایران: اشك‌هاي كودك سرازير شده است. صورتش را به شيشه خودرو چسبانده و بي صدا گريه مي‌كند. دو، سه ساله به نظر مي‌رسد. مرد ميانسال از مغازه‌اش بيرون آمده، مي‌كوشد درهاي خودرو را باز كند اما قفل است. با صداي بلند مي‌پرسد: «كوچولو! بابا يا مامانت كجا رفتند؟» اما پاسخ كودك فقط گريه است.
10 دقيقه‌اي است كه مرد مغازه‌دار كنار خودرو ايستاده تا به كودك كمك كند اما كاري از دستش برنمي‌آيد. چند بار مي‌كوشد با حرف زدن او را آرام كند اما پاسخش فقط گريه آرام و هق‌هق‌هاي كودك است.

مراقبت از کودک، والدین بی احتیاط جریمه می‌شوند!


- ‌اي واي خدا مرگم بده! پسرم چرا گريه مي‌كني؟ من كه گفتم زود برمي گردم. زن جوان هراسان با ريموت دزدگير در خودرو را باز كرده، كودك را در آغوش مي‌كشد. مغازه‌دار ميانسال رو به زن كرده معترضانه مي‌گويد: «خانم! شما ديگر چه مادري هستيد؟ الان 20 دقيقه است كه بچه داره تو ماشين گريه مي‌كند. فكر نكرديد كه ممكنه براش اتفاقي بيفته؟»
- شما راست ميگيد آقا. بي احتياطي كردم. كارم كمي طول كشيد. كودك در آغوش مادر آرام گرفته، زن جوان به نوازش او ادامه مي‌دهد. هنگامي كه خودرو به سرعت دور مي‌شود مرد مغازه‌دار شانه هايش را بالا انداخته، داخل مغازه‌اش مي‌شود.
*‌*‌*
در خبرها آمده بود دادگاهي در يكي از كشورها مادري را كه فرزند خردسالش را در خودرو تنها رها كرده بود به حبس محكوم كرده است.
قاضي آن دادگاه حضانت كودك را نيز بطور موقت از مادرش گرفته بود تا زماني كه وي صلاحيت دوباره‌اش را در نگهداري درست از كودك به اثبات برساند. بارها ديده شده كه پدران يا مادراني در همين شهر بزرگ، كودكان خردسالشان را به بهانه كاري رها كرده‌اند.
اينها حتي يك لحظه هم نمي‌انديشند كه چنين كاري چه خطري مي‌تواند براي كودكشان و ديگر رهگذران داشته باشد.
برخي كه بي خيال‌تر از ديگران، كودك را هنگامي كه خودرو روشن يا سوئيچ روي آن است تنها مي‌گذارند يا هنگام رانندگي كودكشان را در آغوش مي‌گيرند. تاكنون نه شنيده‌ايم نه ديده‌ايم نه خوانده‌ايم كه فردي بدين دليل مؤاخذه، جريمه و مجازات شده باشد. حتي مأموران پليس راهنمايي و رانندگي هم مي‌توانند با ديدن چنين صحنه‌هايي در خيابان‌ها و كوچه‌ها، به دليل بي احتياطي و به خطر انداختن جان كودكشان و ديگر شهروندان، فرد خاطي را جريمه و با وي برخورد كنند. اين بماند كه مدعي العموم هم مي‌تواند عليه چنين افرادي به دليل بي توجهي به سلامت يك كودك و به خطر انداختن جان ديگران اقامه دعوي كند.
اگر بيش‌تر و بهتر بينديشيم، هيچ كاري ارزش آن را ندارد كه كودكي تنها در خودرو رها شود. خودرو اساساً براي كودكان وسيله مناسبي نيست و نمي‌توان آنها را تنها در آن رها كرد، چه برسد به اين كه خودرو روشن يا سوئيچ هم روي آن باشد. شهروندان هم مي‌توانند با ديدن چنين صحنه‌هايي آن را به پليس گزارش دهند. در واقع وظيفه اجتماعي و شهروندي چنين حكم مي‌كند.