دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

مشکلات کلیه در بارداری، زنان باردار بخوانند


فعاليت کليه ها در دوران بارداري زياد مي شود و اختلال کارکرد آنها ممکن است براي جنين و مادر خيلي گران شود. اگر خانمي از ناراحتي کليوي رنج مي برد بايد قبل از حامله شدن به پزشک متخصص زنان مراجعه نمايد زيرا در دوران بارداري به علت محدوديت در استفاده از عکس برداري ( راديو گرافي) تشخيص بسيار مشکل است.
بيماران مبتلا به بيماري هاي وخيم کليه مانند نفريت مزمن بايد قبل از حاملگي توسط پزشک متخصص کليه مجاري ادرار معاينه شوند، زيرا در دوران بارداري به علت افزايش کار کليه نارسايي آن شدت يافته و در نتيجه ممکن است جنين در داخل رحم از بين برود. هم چنين ممکن است حاملگي براي جان اين مادران خطرناک باشد و بايد در مورد حامله شدن از پزشک خود اجازه بگيرند.
در نفريت هاي خفيف و ساير اختلالات کليوي زن باردار معمولا بدون هيچ گونه عارضه اي دوران بارداري را سپري نمايد به شرط اين که در تمام طول مدت حاملگي تحت نظر پزشک متخصص زن قرار گيرد.
از آزمايش ادرار مي تواند براي تشخيص بيماران مبتلا به مرض قند و يا کساني که استعداد ابتلا به مرض قند را دارند استفاده نمود. براي تشخيص بعضي اوقات پزشک متخصص زنان از پزشک متخصص بيماري هاي غدد نيز کمک مي گيرد.
علاوه بر قند، آلبومين نيز ممکن است در ادرار ظاهر شود. آلبومين ماده اي است که از هضم مواد پروتئيني در بدن حاصل شده و توسط کليه ها دفع مي شود. به طور طبيعي در حاملگي مقدار جزئي از آلبومين وارد ادرار مي شود ولي اگر مقدار آن بيشتر از حد معمول باشد نشانه خوب کار نکردن کليه هاست.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.