دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

جليقه نجات، همراه ضروری برای شنای کودکان


ایسنا: دکتر صفيه عشوري مقدم اظهار کرد: در غرق شدگي به دنبال ورود آب به ريه، تهويه به درستي انجام نمي شود؛ از اين رو ميزان اکسيژن بدن به شدت افت کرده و سبب تجميع اسيد در بدن و نهايتا ايست قلبي و مرگ مي شود.

وي با بيان اين که برخي اوقات با وجود امداد رساني به موقع امکان نجات فرد وجود ندارد، گفت: از اين رو با تقدم پيشگيري، بايد در اماکن فاقد غريق نجات نظير حاشيه رودخانه ها و سدها با شيب غيرقابل پيش بيني بستر از ورود به آن مناطق، خودداري شود.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، مناسب‌ترين اقدام در برخورد با فرد غرق شده را درخواست نيروي امدادي برشمرد و افزود: در نجات جان غريق به چند نيروي امداد نياز است.

دکترعشوري مقدم، ادامه داد: در ارزيابي نخست تنفس و نبض فرد بيرون کشيده شده از آب، بررسي مي‌شود و در صورت فقدان كاركرد قلب و ريه در بررسي‌هاي اوليه، احيا قلبي- تنفسي توصيه مي شود.

وي، با بيان اين که بررسي ستون فقرات به لحاظ وجود آسيب و صدمات آن الزامي است، افزود: بعضا افراد به علت شيرجه و يا سرخوردگي به روي سنگ‌هاي بستر به آسيب ستون فقرات دچار مي شوند.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، يادآور شد: شايد افراد نه به علت غرق شدگي بلکه صرفا به علت حرکات نامناسب حين انتقال و جابجايي مبتلايان صدمات ستون فقرات و آسيب هاي نخاعي دچار آسيب هاي جبران ناپذيري شوند.

به گفته وي، توجه به علايم شکستگي و خونريزي‌هاي داخلي و خارجي توصيه مي شود.

دکترعشوري مقدم، با اشاره به ضرورت خروج شن، گل و لاي از حفره دهان فرد غرق شده گفت: همچنين نيازي به وارد کردن فشار براي خروج آب از ريه ها نيست.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، گفت: پس از برقراري تنفس و نبض غريق، گرم نگه داشتن وي و انتقال به محيطي مناسب الزامي است.

وي، افزود: بايد همواره به خاطر داشت كه با وجود نجات فرد به علت ورود مقادير فراوان آب به ريه و برگشت هوشياري بايستي مصدوم به يك مرکز درماني منتقل شود تا مانع از به جاي گذاشتن عوارض شديد ريوي شويم.

منبع