یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا
حساسیت های غذایی در کودکان نوپا (2)
کودک سالم: غذاهاي سرپايي معمولاً غذاهايي هستند كه خوردن آنها
راحت است و در بين كودكان طرفداران بسياري دارند. كربوهيدراتها بايد منبع
انرژي اصلي كودك باشند. نشاستهها كه در ماكاروني، نان گندم و غلات وجود
دارد، از غذاهاي انرژي بخش هستند و به ثابت ماندن سطح انرژي بدن كمك
ميكنند. تعيين اينكه كودك در طول روز چقدر غذا ميخورد، دشوار است؛ به
خصوص در خانوادههايي كه همه عادت به سرپايي غذا خوردن دارند.
عدم تحمل برخي غذاها
منظور از عدم تحمل غذا، واكنش بدن به يك غذاي خاص يا يكي از اجزاي آن غذا است. عدم تحمل غذا با حساسيت غذايي كه واكنشي منفي و نادر است، فرق دارد.
عدم تحمل گلوتن
گندم، جو و فرآوردههاي آنها حاوي گلوتن هستند كه علائمي شبيه عدم تحمل لاكتوز دارد. عدم تحمل گلوتن ممكن است همزمان با عدم تحمل لاكتوز بروز كند و از آسيب دستگاه گوارش به دنبال حمله گاستروآنتريت ناشي شود. غذاهاي حاوي گلوتن را نبايد قبل از شش ماهگي وارد رژيم غذايي كودكان كرد. غلات بدون گلوتن مثل برنج، ذرت و ارزن را ميتوان حتي از چهار ماهگي نيز به نوزادان داد. اگر سابقه عدم تحمل گلوتن در خانوادهها شما وجود دارد، دستكم در سال اول تولد، بايد رژيم غذايي بدون گلوتن را براي كودك خود رعايت كنيد. در بيشتر موارد وقتي دستگاه گوارش با صرف زمان كافي از گاستروآنتريت رهايي يافت، اين عارضه از بين ميرود. عدم تحمل گلوتن همان بيماري «سلياك» است و در صورت تشخيص نياز به كنترل صحيح مواد غذايي مورد استفاده دارد.
عدم تحمل لاكتوز و ساكاروز
گاهي اوقات كودكان نميتوانند قند لاكتوز شير و يا ساكاروز را تحمل كنند. علت عدم تحمل لاكتوز و ساكاروز، نبود آنزيم تجزيه كننده آن در روده كوچك است. برخي از كودكان مبتلا به عدم تحمل پروتئين شير، به عدم تحمل لاكتوز و ساكروز نيز مبتلا هستند. عدم تحمل دائمي لاكتوز با منشاء ژنتيكي نيز شايع است. در اين اختلال، كودكان تا دو يا سه سالگي ميتوانند مقدار زيادي شير بنوشند، اما در سنين بالاتر پس از نوشيدن حتي مقدار اندكي شير دچار اسهال ميشوند.
عدم تحمل شير گاو (پروتئين)
بسياري از كودكان نميتوانند پروتئين موجود در شير گاو را تحمل كنند. علت بروز اين مسئله مشخص نيست، اما اين وضعيت معمولاً ظرف يكي دو سال برطرف ميشود و كودك ميتواند به راحتي شير گاور را مصرف كند. به كودكان كمتر از يك سال كه نميتوانند پروتئين شير گاو را تحمل كنند، ميتوان يك ماده جانشين شير داد، مثل تركيبي كه از تجزيه پروتئين شير گاو به اجزاي كوچكتر و قابل جذبتر تهيه ميشود. علائم عدم تحمل پروتئين شير گاو با اسهال و استفراغ بروز ميكنند. در صورتي كه پزشك مشكوك به عدم تحمل پروتئين شير گاو در كودك شود، توصيه ميكند به مدت دو هفته همه مواد حاوي شير گاو را از رژيم غذايي كودك حذف كنيد. اگر علائم از بين رفت، به كودك مقدار كمي شير ميدهند كه چنانچه علائم باز گردد، تشخيص عدم تحمل پروتئين شير گاو داده ميشود.
عدم تحمل برخي غذاها
منظور از عدم تحمل غذا، واكنش بدن به يك غذاي خاص يا يكي از اجزاي آن غذا است. عدم تحمل غذا با حساسيت غذايي كه واكنشي منفي و نادر است، فرق دارد.
عدم تحمل گلوتن
گندم، جو و فرآوردههاي آنها حاوي گلوتن هستند كه علائمي شبيه عدم تحمل لاكتوز دارد. عدم تحمل گلوتن ممكن است همزمان با عدم تحمل لاكتوز بروز كند و از آسيب دستگاه گوارش به دنبال حمله گاستروآنتريت ناشي شود. غذاهاي حاوي گلوتن را نبايد قبل از شش ماهگي وارد رژيم غذايي كودكان كرد. غلات بدون گلوتن مثل برنج، ذرت و ارزن را ميتوان حتي از چهار ماهگي نيز به نوزادان داد. اگر سابقه عدم تحمل گلوتن در خانوادهها شما وجود دارد، دستكم در سال اول تولد، بايد رژيم غذايي بدون گلوتن را براي كودك خود رعايت كنيد. در بيشتر موارد وقتي دستگاه گوارش با صرف زمان كافي از گاستروآنتريت رهايي يافت، اين عارضه از بين ميرود. عدم تحمل گلوتن همان بيماري «سلياك» است و در صورت تشخيص نياز به كنترل صحيح مواد غذايي مورد استفاده دارد.
عدم تحمل لاكتوز و ساكاروز
گاهي اوقات كودكان نميتوانند قند لاكتوز شير و يا ساكاروز را تحمل كنند. علت عدم تحمل لاكتوز و ساكاروز، نبود آنزيم تجزيه كننده آن در روده كوچك است. برخي از كودكان مبتلا به عدم تحمل پروتئين شير، به عدم تحمل لاكتوز و ساكروز نيز مبتلا هستند. عدم تحمل دائمي لاكتوز با منشاء ژنتيكي نيز شايع است. در اين اختلال، كودكان تا دو يا سه سالگي ميتوانند مقدار زيادي شير بنوشند، اما در سنين بالاتر پس از نوشيدن حتي مقدار اندكي شير دچار اسهال ميشوند.
عدم تحمل شير گاو (پروتئين)
بسياري از كودكان نميتوانند پروتئين موجود در شير گاو را تحمل كنند. علت بروز اين مسئله مشخص نيست، اما اين وضعيت معمولاً ظرف يكي دو سال برطرف ميشود و كودك ميتواند به راحتي شير گاور را مصرف كند. به كودكان كمتر از يك سال كه نميتوانند پروتئين شير گاو را تحمل كنند، ميتوان يك ماده جانشين شير داد، مثل تركيبي كه از تجزيه پروتئين شير گاو به اجزاي كوچكتر و قابل جذبتر تهيه ميشود. علائم عدم تحمل پروتئين شير گاو با اسهال و استفراغ بروز ميكنند. در صورتي كه پزشك مشكوك به عدم تحمل پروتئين شير گاو در كودك شود، توصيه ميكند به مدت دو هفته همه مواد حاوي شير گاو را از رژيم غذايي كودك حذف كنيد. اگر علائم از بين رفت، به كودك مقدار كمي شير ميدهند كه چنانچه علائم باز گردد، تشخيص عدم تحمل پروتئين شير گاو داده ميشود.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان اوکراین دولت سیستان و بلوچستان انتخابات جنگ مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم افغانستان مجلس
سیل هواشناسی تهران شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی یسنا آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
هوش مصنوعی خودرو دلار قیمت خودرو قیمت دلار مسکن قیمت طلا تورم بانک مرکزی بازار خودرو حقوق بازنشستگان ارز
مسعود اسکویی تلویزیون ایتالیا صدا و سیما دفاع مقدس حج مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه حماس روسیه آمریکا انگلیس یمن نوار غزه ایالات متحده آمریکا جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان رئال مادرید لیگ برتر باشگاه استقلال بازی باشگاه پرسپولیس علی خطیر جواد نکونام بایرن مونیخ
خواب آیفون اینستاگرام دیابت اپل ناسا صاعقه تبلیغات موبایل گوگل
سلامت کبد چرب فشار خون گرما