دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

درمان شب ادراری با روش های خانگی (7)


نی نی بان، تکتم نجفی: هفتمین مطلب از بسته پیشنهادی شب ادراری در کودکان موثرترین روش های درمانی خانگی را برای رفع مشکل شب ادراری پیش پای شما قرار می دهد.

درمان شب ادراری با روش های خانگی (7)


اکثر بچه ها با گذشت زمان و بدون هیچگونه درمان خاصی کنترل مثانه شان را به دست آورده و بر مشکل شب ادراری خود غلبه می کنند اما والدین هم با استفاده از یک سری روش های خانگی می توانند این روند را تسریع کنند.
1.مصرف مایعات را در فرزندتان کنترل کنید. بر اساس یک قانون کلی کودکان باید 40 درصد از مایعات مورد نیازشان را صبح ها، 40 درصد را بعد از ظهرها و 20 درصد را شبها بخورند. اگر می خواهید بدانید کودکتان به چه حجمی از مایعات در روز نیاز دارد با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
2.کافئین را در برنامه غذایی شبانه کودک محدود کنید. کافئین ادرار آور است و شب ادراری را تشدید می کند پس قبل از خواب ه کودک چای، هات چاکلت، شیر کاکائو، شیرقهوه، بستنی کاکائویی، کیک شکلاتی و... ندهید.
3.از کودک بخواهید شب ها حتما قبل از اینکه بخوابد دستشویی برود و مثانه اش را تخلیه کند.
4.کودک را تشویق کنید که شب ها برای دستشویی رفتن از خواب بیدار شود. اگر یکچراغ خواب کنار لگنش روشن کنید بیشتر به این کار تشویق می شود.
5.برای هر قدم مثبتی که کودک در جهت کنترل کردن مثانه اش برمی دارد پاداشی در نظر بگیرید و دائما تشویقش کنید. حتی از خود او کمک بگیرید تا یک سیستم پاداش درست و حسابی تدارک ببینید. مطمئن باشید این روش تعداد شب هایی را که فرزندتان به صورت خشک می گذارند بیشتر می کند.
6.یک جدول درست کنید و شب هایی را که کودکتان دچار شب ادراری نشده با ستاره و شکلک های خندان مشخص کنید. از خودش بخواهید این جدول را کامل کند.
7.اگر فرزندتان بزرگتر از چهار سال است تشویقش کنید تا در فرایند عوض کردن ملحفه ها و لباس هایش به شما کمک کند و بخشی از مسئولیت تمیز کاری را به عهده بگیرد. این نکته درگوشی را هم به خاطر داشته باشید که اضافه کردن کمی سرکه به محلول های شست و شو شما را از بو و رنگ ادرار روی ملحفه ها و لباس های آلوده خلاص می کند.
8.اگر فرزندتان رخت خوابش را خیس کرد، خود و همسرتان را مقصر ندانید و کودک را سرزنش و تحقیر نکنید. درمان شب ادراری به عشق و حمایت مثبت والدین نیاز دارد نه جار و جنجال و دعوا.
9.موقع عوض کردن رختخواب کنترل خودتان را حفظ کنید و به کودک نشان ندهید که از استشمام بوی ادرار حالتان به هم خورده است.
10.هر گز بدون اینکه از قبل با کودک هماهنگ کرده باشید، چندین بار در طول شب او را بیدار نکنید تا به دستشویی برود و مثانه اش را خالی کند.
11.اگر احساس می کنید فرزندتان از نظر عاطفی دچار استرس و هیجان است با یک روان شناس مشورت کنید.
اگر می خواهید درباره شب ادراری و عوامل محرک آن بیشتر بدانید، ادامه این بسته را در این صفحه بخوانید.