پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
قبل از بچه دار شدن چه باید کرد؟ (6)
گروه ترجمه نی نی بان: شما از زمانی والد یک فرزند محسوب خواهید شد که وی هنوز به دنیا نیامده است. در این مجموعه مطالب، میکوشیم به پرسشها و نگرانیهای شما در این زمینه – از داشتن یک زندگی سالم تا برخورداری از روابطی سالم – پاسخ بدهیم. اگر قصد بچه دار شدن دارید باید بیاموزید برای خانواده جدیدتان از هم اینک برنامه ریزی کنید. در اینجا ما به ترتیب اولویت، به پیششرطهای لازم برای بچه دار شدن میپردازیم.
سلامت جنسی
برخورداری از سلامت جنسی بخش مهمی از فرآیند بارداری و بهدنیاآوردن کودکی سالم محسوب میشود. عفوتهای قابل انتقال جنسی (STIs) عفونتهاییاند که در جریان روابط جنسی منتقل میشوند. ممکن است فردی دارای چنین عفونتهایی باشد، اما خود از آن آگاه نباشد. اگر این عفونتها درماننشده باقی بمانند، برخی انواع آن میتوانند بارداری را دشوار کنند.
سلامت جنسی
برخورداری از سلامت جنسی بخش مهمی از فرآیند بارداری و بهدنیاآوردن کودکی سالم محسوب میشود. عفوتهای قابل انتقال جنسی (STIs) عفونتهاییاند که در جریان روابط جنسی منتقل میشوند. ممکن است فردی دارای چنین عفونتهایی باشد، اما خود از آن آگاه نباشد. اگر این عفونتها درماننشده باقی بمانند، برخی انواع آن میتوانند بارداری را دشوار کنند.
هر دو همسر باید آزمایشات منظمی در این باره بدهند. پیش از بارداری باید از مشاور پزشکیتان بخواهید ترتیب انجام تستهای مربوط به این نوع عفونت را برایتان بدهد. آگاه باشید عفونتهای قابل انتقال جنسی، قابل کنترل و بیشتر آنها قابل درمانند.
زمانی که تصمیم گرفتید باردار شوید، باید روشهای پیشگیری را کنار بگذارید. اگر از تکنیکها و ادواتی مانند کاندوم، اسپونج یا دیافراگم برای پیشگیری استفاده میکردهاید، کافی است آنها را بلافاصله کنار بگذارید. اگر از IUD برای پیشگیری بهره میبردهاید، باید بگذارید یک دوره قاعدگی به طور کامل طی شود و سپس برای باردارشدن تلاش کنید.
اگر از روشهای هورمونی مانند قرص، پچ یا حلقه برای پیشگیری استفاده میکردهاید، باید یک دوره قاعدگی نرمال به طور کامل سپری شود. اگر از تکنیک Depo-Provera استفاده میکردهاید، قبل از تلاش برای باردارشدن باید یک دوره 6 تا 9 ماهه سپری شود. زنانی که از روشهای هورمونی پیشگیری بهره میگرفته اند، باید قبل از تلاش برای بارداری از روشی غیر هورمونی استفاده کنند و بعد از سپریشدن یک دوره قاعدگی، آنگاه برای باردارشدن اقدام کنند.
باردارشدن
اقدامات اولیه: تصمیمگیری برای بچهدارشدن کار بزرگی است. شما باید مطمئن شوید هم خودتان و هم همسرتان از سلامت جسمی و احساسی لازم برای این کار برخوردارید. درباره نحوه تغذیه سالم و داشتن یک زندگی فعال به نکاتی که در بخشهای قبلی اشاره شد مراجعه کنید.
وقتی شما و همسرتان به این نتیجه رسیدید که خانوادهتان را گسترش دهید، حتما با مشاور و متخصص لازم در این باره قرار ملاقات بگذارید. در دیدار با متخصص یا مشاور درباره این موارد صحبت کنید:
- سلامت عمومیتان؛
- داروهایی که مصرف میکنید؛
- واکسنهایی که باید بزنید؛
- آزمایش تعیین عفونتهای قابل انتقال جنسی.
همچنین بهتر است قبل از بارداری، دندانهایتان را توسط یک دندان پزشک معاینه کنید. مشکلات دندانی در دوره بارداری ممکن است هم بر مادر و هم بر نوزادی که در شکم دارد، تاثیر بگذارد. باز هم تاکید میکنیم وقتی تصمیم به بچهدارشدن گرفتید، حتما باید روشهای پیشگیری را به گونه ای که گفته شد، متوقف کنید.
تخمکگذاری و لقاح
برای باردارشدن، تخمک مادر و اسپرم پدر باید با هم تلاقی کنند. بهترین زمان برای این اتفاق وقتی است که بدن زن تخمکگذاری میکند. این روند وقتی صورت میگیرد که تخمک توسط تخمدان در ابتدای لوله رحم رها میشود و منتظر اسپرم میماند. در بیشتر زنان این اتفاق 14 روز پیش از آغاز دوره قاعدگی رخ میدهد.
ادامه دارد ...
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست