سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

پدر شدن در سنين بالا و کاهش بهره هوشي كودكان


 خبرگزاري جمهوري اسلامي: دانشمندان مي‌گويند بهره هوشي كودكاني كه پدران مسن دارند كمتر از كودكاني است كه پدران جوانتر دارند.

 محققان آمريكايي و استراليايي به اين نتيجه رسيدند كه اين تحقيق كاملا در تضاد با مطالعات قبلي است كه نشان مي‌دادند بهره هوشي كودكاني كه مادران مسن تر دارند بالاتر از حد متوسط است.

جان مك گرث دانشمند موسسه مغز كوينزلند واقع در بريسبين گفت: اين نتيجه گيري براي اولين بار در جهان اعلام شده است و قابل توجه مرداني است كه در جوامع غربي پدر شدن را تا دهه چهل زندگي و يا ديرتر از آن به تاخير مي اندازند.

وي در اين گزارش جديد اعلام كرد: بچه‌هاي پدران مسن تر، در دوران نوزادي و كودكي، نقص‌هايي را در آزمايش‌هاي توانايي اداركي عصبي خود نشان مي‌دهند محققان در اين مطالعه، اطلاعات جمع آوري شده در خصوص ۳۳هزار كودك متولد سال‌هاي ۱۹۵۹تا ۱۹۶۵از پدران ۱۵تا ۶۵ساله را بررسي كردند.

آنها دريافتند: كودكان پدران مسن تر، در سنين هشت ماهگي، چهار سالگي و هفت سالگي به خوبي از عهده انجام آزمون‌هاي بهره هوشي برنيامدند.

محققان متذكر شدند: مطالعاتي قبلي، پدر شدن در سنين بالا را با افزايش خطر ابتلا به بيماريها در فرزندان از جمله شيزوفرني، اوتيسم، گفتار پريشي ، صرع و كوتولگي مرتبط شناخته است.

با اين وجود، اين مطالعه كه در مجله Public Library of Science Medicine منتشر شده است، اولين مطالعه‌اي است كه نشان مي‌دهد پدر شدن در سنين بالا احتمالا با بهره هوشي عمومي كودك نيز ارتباط دارد.

مك گرث و گروه وي اعلام كردند: تحقيق آنها نتيجه‌گيري نكرده است كه پدر شدن در سنين بالا چه تاثيراتي مي‌تواند در دوران بعدي زندگي كودك داشته باشد؟ زيرا ، كودكان تنها تا هفت سالگي مورد مطالعه قرار گرفتند.

يك فرضيه علت تفاوت نتايج مادر شدن و پدر شدن در سنين بالا ، را تفاوت‌هاي ميان دستگاه توليد مثلي مردان و زنان مي‌داند.

تخمك‌هاي زن در رحم ۲۲تقسيم سلولي را طي مي‌كنند، درحالي كه سلول‌هاي اسپرم مردان تا ۲۰سالگي ۱۵۰بار و تا ۵۰سالگي ۸۴۰بار تقسيم مي‌شوند.

محققان گفتند: اين موضوع شانس جهش‌هاي اشتباهي را كه مي‌تواند به بروز مشكلاتي در سلامت افراد بينجامد، افزايش مي‌ده