سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

تاثیر افسردگی مادر بر جنین


محققان علوم پزشکی اعلام کردند افسردگی شدید مادران در دوران بارداری، با کاهش حجم بخش خاکستری مغز کودک و پیری زودرس مغز او در آینده، ارتباط دارد.
بر اساس تحقیقات دکتر کاترین لبل و همکارانش در دانشگاه کالگری در آلبرتای کانادا افسردگی مادران در بارداری احتمالا بر رشد و نمو مغز نوزاد تاثیر می گذارد و این نکته را تایید می کند که درمان افسردگی بارداری،‌ باید جدی تر گرفته شود.
دکتر لبل می گوید ما دریافتیم بین ساختمان مغز کودکان و علائم افسردگی مادران ارتباط وجود دارد در حالی که هنوز نمی توان گفت علائم افسردگی مادر باردار،‌ عامل بروز مشکلات مغزی در کودکان است.
 
وی می افزاید ما از پیش می دانستیم که افسردگی مادران پیش و بعد از دوران بارداری، بر رفتار و یادگیری کودک تاثیر دارد ولی اکنون به این یافته رسیدیم که افسردگی حین بارداری نیز بر رشد و نمو مغز کودکان موثر است.
این مطالعه بر روی 52 زن باردار انجام گرفت و کودکان به دنیا آمده بین 2/5 سالگی تا 5 سالگی با روش ام آر آی مورد بررسی از نظر رشد و نمو مغزی قرار گرفتند.
به گزارش پایگاه خبری مدسکیپ در اینترنت،­­افسردگی اقسام گوناگون دارد و ­شایع ترین آن افسردگی کبیر است که فرد مبتلا به آن گاهی شاد و خوشدل و به طور موقت نیز ­فعال می شود.­
 
نوعی از افسردگی کبیر به افسردگی مالیخولیایی موسوم است که بیمار هیچ گاه از چیزی دلخوش نمی شود و ­در حدود پانزده درصد مبتلایان به افسردگی کبیر دچار افسردگی اوهام اند که معمولاً با خلق و خوی اندوهگین همراه است و به عنوان مثال خود را گناهکار و غیر قابل بخشش تصور می کنند.­
 
در حدود پانزده در صد مبتلایان به افسردگی کبیر نیز دچار روان پریشی می شوند.­
شیوع افسردگی در قرن بیستم به خصوص بعد از دو جنگ جهانی بیشتر شده است.
محققان بر این باورند که علت افزایش شمار مبتلایان به افسردگی ، زندگی شهر نشینی و مواردی همچون افزایش مصرف الکل ، افزایش استرس روزانه افراد در اجتماع و کاهش میزان اشتغال می باشد