چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تدابیر دوران بارداری در طب سنتی


ناصر رضایی‌پور، دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد تدابیر سلامتی زنان باردار را تشریح کرد.
دوران بارداری
در دوره بارداری، زیاده‌روی در مصرف نخود، لوبیا، کنجد، بابونه، زعفران، پونه و رازیانه به جنین آسیب وارد می‌کند.
همچنین بانوان باردار باید از مصرف بنفشه، گشنیز، ختمی و زیاده‌روی در مصرف زرشک، کرفس و سیب ترش (به‌ویژه در سه‌ماهه نخست بارداری) پرهیز کنند.
استفاده از مویز، بهِ شیرین، گلابی، سیب میخوش (ملس) و انار ملس در دوران بارداری توصیه می‌شود.
یکی از مشکلات دوره بارداری به‌ویژه در اوایل آن، یبوست است
برای لینت مزاج لازم است در رژیم غذایی زنان باردار، از شورباها, آش‌ ساده بسیار چرب با کمی هویج رنده‌ شده و گوشت مرغ جوان استفاده شود.
در صورتی که یبوست شدید باشد، می‌توان از شیرخشت، ترنجبین، فلوس، روغن بادام یا برگ گل‌سرخ استفاده کرد، ولی مصرف مسهل‌های قوی یا فرآورده‌های سنا، صبر زرد، گل بنفشه، گل ختمی، گل پنیرک و خاکشیر ممنوع است.
مصرف 30-25 گرم ترنجبین یا شیرخشت در یک لیوان آب ولرم با دو قاشق غذاخوری گلاب نیم تا یک ساعت پیش از صبحانه، قابل توصیه است.