سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه مناسب برای زنان باردار، در سفر


 آب سالم، گوشت و لبنیات سالم و میوه و سبزی سالم باید مصرف شود. اگر آب منطقه مشكوك باشد، باید برای خوردن و مسواك زدن از آب معدنی بسته‌بندی شده استفاده كرد و از مصرف دوغ محلی كه با آب مشكوك دست شده و نیز یخ محلی اجتناب ورزید. آب آلوده عامل انتقال انگل‌ها و نیز هپاتیت A و E و اسهال مسافرتی است.
جوشانیدن آب به مدت 3 دقیقه یا افزودن( bleach) سفید كننده 5 درصد مثل وایتکس  یا 5 قطرهTincture  Iodion (بتادین) به نیم لیتر آب در مدت 30 دقیقه بیشتر ارگانیسم‌ها را می‌كشد و می‌توان از این آب برای مصارف مختلف استفاده كرد. جوشانیدن، سیست ژیاردیا و آمیب‌ روده‌ای را از بین نمی‌برد. گوشت و ماهی باید كاملا پخته شده باشد.
گوشت كبابی نیم پز توصیه نمی‌شود. لبنیات محلی خوشمزه، پر چرب اند و بیشتر احتمال آلودگی دارند تا لبنیات پاستوریزه و كم چرب. میوه به سبزی در سفر ارجحیت دارد. میوه را حتما خودتان پوست بكنید. از مصرف آجیل بیش از یك قاشق در روز اجتناب كنید، زیرا نمك و چربی آن می‌تواند مضر باشد.