سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

بهترین درمان برای یبوست در بارداری


یبوست یکی از عوارض ناخوشایند و آزاردهندۀ دوران بارداری است. مطمئن ترین و کم خطرترین راه حل ها برای رفع یبوست زنان باردار کدامند؟
چرا زنان باردار اغلب دچار یبوست می‌شوند؟
دلایل زیادی وجود دارد. در ابتدا، نوزاد باید فضایی از شکم را اشغال کند و این امر باعث فشرده و متراکم شدن عضوهای دیگر می‌شود، که این تراکم و فشار دستگاه گوارش را هم در بر خواهد گرفت. به این ترتیب حرکات طبیعی این اعضا هم دچار اختلال خواهد شد. از سوی دیگر زنان باردار به طور کلی فعالیت کمتری نسبت به زنان دیگر دارند، و از آنجایی که یبوست با بی تحرکی ارتباط مستقیم دارد، به طور طبیعی زنان باردار، بیشتر شاهد بروز مشکل یبوست خواهند بود. در نهایت بسیاری از زنان باردار مجبورند برای مبارزه با کم خونی، از مکمل های خوراکی آهن استفاده کنند، اما این مکمل ها باعث یبوست خواهند شد. دیدیم که عوامل متعددی دست به دست هم می‌دهند تا به یک گوارش سالم طی دوران بارداری آسیب بزنند...  
توصیه های عملی برای رفع یبوست طی دوران بارداری چیست؟
خوراکی های سرشار از فیبر بخورید، مانند: غلات کامل، میوه ها و سبزیجات خام و پخته. مسلماً زنان حامله برای اجتناب از برخی عفونت های خطرناک طی دوران بارداری، باید نسبت به مصرف مواد خام محتاط باشند. اما اگر این خوراکی ها به خوبی و با دقت شسته شوند، دیگر دلیلی برای محروم کردن خود از آنها وجود ندارد! به میزان کافی آب بنوشید.مایعات به همراه فیبرها، به گوارشی سالم و دفعی مناسب کمک می‌کند. فعال باشید. پیاده روی یا مدت کوتاهی شنا می‌تواند برای مبارزه با یبوست های خفیف کفایت کند.
 
یبوست: در زمان بارداری کدام ملین ها را می‌توان انتخاب کرد؟
در مدت بارداری نمی‌توان از تمام انواع ملین ها استفاده کرد. مطالعات علمی در این مورد بسیار نادرند، اما به طور کلی توصیه می‌شود از ملین های محرک اجتناب کنید. در واقع، این ملین ها خطر آزاد شدن انقباض رحمی را افزایش می‌دهند. حواستان باشد، اغلب گیاهان ملین بخشی از این گروه دارویی هستند!
ملین هایی که چرب کننده نامیده می‌شوند، بر پایۀ پارافین قرار دارند، این نوع ملین ها نیز توصیه نمی‌شوند زیرا آنها جذب برخی ویتامین ها را کاهش می‌دهند. و این در حالی است که تغذیه ای سرشار از ویتامین طی دوران بارداری بسیار مهم است...چه زن باردار دچار یبوست باشد، چه نباشد! قاعدتاً ملین های اُسمزی که حجم مایعات موجود در مدفوع را افزایش می‌دهند تا دفع را آسان سازند، برای زنان باردار بی خطر هستند. همچین می‌توان لاکتولوز یا سُربیتول را توصیه کرد. فقط ماکروگول توصیه نمی‌شود زیرا حاوی نمک بسیار زیادی است. در آخر، باید از ملین هایی که لِست (ماسه ای) نامیده شوند یاد کرد، این ملین ها فقط فیبرهای برای افزایش حجم مدفوع هستند، هم زنان باردار و هم افراد مبتلا به یبوست با خیال راحت می‌توانند از آنها استفاده کنند. اگر در دروان بارداری تان مبتلا به یبوست هستید، نظر پزشک تان را در این باره جویا شوید!
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.