یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

مراقبت بعد از ختنه نوزاد، توصیه های لازم!


ختنه، یک عمل جراحی است که پوست اضافی وی آلت تناسلی را می‌چینند و این عمل را پزشک باید انجام دهد. ختنه، یک عمل جراحی است که پوست اضافی وی آلت تناسلی را می‌چینند و این عمل را پزشک باید انجام دهد. عمل ختنه را می‌توان در زمان‌های مختلف انجام داد. بهترین زمان انجام این عمل در دوران نوزادی است. علاوه بر این کودکانی که در دوره نوزادی ختنه می‌شوند نسبت به سایر کودکان ۲۰ بار کمتر دچار عفونت‌های ادراری می‌شوند.
کودک ختنه شده بعد از عمل جراحی برای مدتی درد خواهد داشت که معمولاً هنگام تغذیه با شیر مادر آرام می‌گیرد.

توصیه
برای تسکین درد می‌توان از مسکن استفاده کرد. زخم را باید تمیز نگه داشت و در صوت خونریزی یا عفونت سریعاً به پزشک مراجعه کد. اطراف زخم را با گاز وازلینی استریل باید پوشاند. بعدازانجام ختنه، استفاده از کهنه به علت تماس با زخم دردناک خواهد بود و باید از پوشک کردن کودک پرهیز کرد، زیرا آمونیاک موجود در ادرار، ساعت‌ها با سر مجرای ادرار کودک تماس پیدا می‌کند سبب زخم نوک مجرا و نهایتاً تنگی مجرا می‌شود. تا آنجا که ممکن است باید آلت تناسلی کودک را خشک نگه داشت و از به کار بردن پودر یا داروی سنتی پرهیز کرد.
استفاده از این داروها ممکن است سبب ابتلای کودک به بیماری کزار یا عفونت شود. رعایت بهداشت موضعی و عمومی کودک پس از ختنه مانند زمان قبل از ختنه مهم است و شستشوی محل باید با رعایت اصول بهداشتی انجام شود. ترشحات اطراف جای بریده‌شده و محل بخیه، واکنش طبیعی پوست جهت جوش خوردن است و هیچ چرک یا آلودگی خطرناکی در آن وجود ندارد و پس از مدت چند روز نیز خود به‌ خود ترمیم خواهد شد. معمولاً پس از ختنه ۵ روز باید صبر کرد و سپس کودک را حمام کرد. همچنین از روز پنجم به بعد اگر لازم باشد می‌توان اطراف موضع ختنه و جای بخیه‌ها راکمی چرب کرد.

معایب دیر ختنه کردن
اگر کودک به سن ۲-۳ سالگی برسد و ختنه نشده باشد به علت اینکه وی در این زمان به آلت تناسلی خود بسیار حساس می‌شود از آسیب رساندن به آن واهمه پیدا می‌کند و گاهی تصور می‌کند که عمل بریدن پوست روی آلت او، نوعی تنبیه است که اثر روانی بسیار بدی هم به‌جا می‌گذارد. از طرفی ممکن است کودک به علت تحریک آلت دائماً به آن دست بزند و سبب عفونت آن شود.