پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اضطراب تزريق در كودكان، با پرت كردن حواس آنها كاهش مي‌يابد


ایرنا: نتايج يك پژوهش نشان مي‌دهد بازي آشناسازي و انحراف فكر كودك از درد، منجر به كاهش درد و اضطراب ناشي از انجام تزريق در كودكان مي‌شود.

مجري اين تحقيق در خصوص نحوه انجام اين تحقيق گفت:
در اين پژوهش ۶۰كودك ۳تا ۷ساله مبتلا به تالاسمي بطور تصادفي به سه گروه (دو گروه آزمون و يك گروه شاهد) تقسيم شدند. در گروه اول آزمون ، بازي آشناسازي به مدت ۱۰تا ۱۵دقيقه قبل از انجام اعمال تزريقي و در گروه دوم آزمون، انحراف فكر حين انجام اعمال تزريقي انجام شد.

سميه حامد توسلي گفت: تجزيه و تحليل داده‌ها نشان داد ميانگين رتبه‌هاي درد و اضطراب و علايم رفتاري درد هم در گروه بازي آشناسازي و هم در گروه انحراف فكر كاهش معناداري پيدا كرد.

در بيماري‌هاي مزمن ممكن است كودك چندين بار در بيمارستان بستري شود كه اين مساله هم براي كودك و هم براي والدين تنش زا است. به طور مثال در بيماري تالاسمي ، كودكان براي ادامه حيات بايد تحت درمان مكرر تزريق خون قرار گيرند.

علاوه بر اين، قرار دادن كتتر داخل وريدي يكي از رايجترين اعمال پزشكي دردناك است و براي اغب كودكان، استرس آورترين جنبه بيماري ، بستري و حتي ويزيت سرپايي خود بيان مي‌كنند.

توسلي افزود: ميانگين رضايتمندي والدين نيز در هر دو گروه افزايش معناداري داشت، همچنين ميانگين تغييرات نبض و تنفس قبل و بعد از مداخله در گروه بازي آشناسازي كاهش معناداري نشان داد، اما در گروه انحراف فكر، ميانگين تغييرات نبض و تنفس قبل و بعد از مداخله تفاوت معني داري نداشت.

مجري اين تحقيق اظهار داشت: طبق نتايج پژوهش هر دو مداخله بازي آشناسازي و انحراف فكر در كاهش درد و اضطراب ناشي از اعمال تزريقي كودكان و همچنين افزايش ميزان رضايتمندي والدين موثر است.

وي پيشنهاد كرد: پرستاران كودك براي ارتقاي ميزان رضايتمندي والدين و راحتي كودكان مبتلا به بيماري‌هاي حاد و مزمن كه مكررا تحت اقدامات درماني قرار مي‌گيرند از روشهاي بازي آشناسازي و انحراف فكر استفاده كنند.

اين تحقيق در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد رشته آموزش پرستاري در دانشكده پزشكي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.