یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

تشخیص بیش فعالی در کودکان (2)


 نی نی بان، تکتم نجفی:دومین مطلب از بسته پیشنهادی بیش فعالی در کودکان نشانه هایی را در اختیار شما قرار می دهد تا به کمک آن بتوانید بیش فعالی را در سنین بسیار پایین در کودک ردیابی کنید.

تشخیص بیش فعالی در کودکان (2)

با خودتان فکر می کنید که ممکن است فرزندتان مبتلا به اختلال عدم توجه و بیش فعالی باشد؟ بیش فعالی در هر سن و سالی می تواند علائم متفاوتی ایجاد کند اما به هر حال سرنخ هایی برای تشخیص این بیماری وجود دارد.
اختلال عدم توجه و بیش فعالی یا همان ADHD سه دسته است: الف) بیش فعالی – تکانش گری ب) بی توجهی و ج) ترکیبی از هر دو
هرکدام از انواع بیش فعالی علائم متفاوتی دارند و البته در سنین مختلف نیز نشانه های متفاوتی ایجاد می کنند.
بیش فعالی در نوپاها
نوپاها در اغلب موارد شلوغ و شیطان و سرکشند و فعالیت زیادی دارند. خب، پس از کجا بفهمیم که فرزند ما دچار بیش فعالی هست یا نه؟ ساده ترین راهش این است که بدانیم فعالیت و شیطنت‌های این بچه ها معمولا بیش از حد و غیرقابل کنترل است.
این بچه ها دائما در حال دویدن و پریدن هستند، نمی توانند یک دقیقه هم سرجایشان بنشینند و مدام از هر چیزی و هر جایی بالا می روند. توصیف دقیق برای نوپاهای مبتلا به ADHD  این است که موتورشان همیشه روشن است. علاوه بر این نوپاهای بیش فعال نمی‌توانند روی موضوعی تمرکز کرده و حواسشان را به آن جمع کنند.

بیش فعالی در بچه‌های پیش دبستانی و کلاس اولی

همه کودکان مبتلا به ADHD بیش فعالند؛ اما در سنین پیش دبستانی و اوایل دبستان علائم دیگر هم کم کم خودشان را نشان می دهند. این بچه ها نمی توانند روی درس و مشقشان تمرکز کنند، تصمیم های درست بگیرند و یا برای آینده برنامه ریزی کنند. بچه های مبتلا به ADHD در این سنین نمی توانند
1.چیزی را با دیگران به اشتراک بگذارند
2.توی صف یا سر نوبت خودشان بمانند
3.به دیگران اجازه دهند که حرف خود را تمام کنند
4.تکالیف مدرسه شان را انجام دهند
این بچه ها بسیار هم عاطفی و هیجانی هستند بنابراین اگر چیزی آن ها را ناامید کند، به خوبی می توانید ببینید که ناامیدی از همه وجودشان بیرون می زند.
یکی دیگر از علائم بیش فعالی در بچه های پیش دبستانی و دبستانی این است که دائما خودشان را توی دردسر می اندازند چون معمولا بدون فکر کردن تصمیم می گیرند و عمل می کنند.
اگر می خواهید درباره اختلال بیش فعالی بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه ببینید.