یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

سوتغذیه کودکان


ایسنا: دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: با وجود اینکه 63 کشور نسبت جمعیت دارای سوء تغذیه خود را به نصف کاهش داده‌اند هنوز 800 میلیون نفر در جهان دسترسی به غذای مغذی و سالم برای زندگی فعال ندارند. متن کامل پیام بان کی مون بدین شرح است: «ما امروز و هر روز سپاس خود را به خانواده‌های کشاورز تقدیم می نماییم. آنان بخش وسیعی از مزارع جهان را اداره می کنند. منابع طبیعی و تنوع زیستی کشاورزی را حفظ می کنند و اساس نظام غذایی و کشاورزی پایدار هستند. این تقارن بسیار مناسبی است که در «سال جهانی کشاورزی خانوادگی» 100 میلیون گرسنه کمترنسبت به 10 سال قبل وجود دارد. 63 کشور نسبت جمعیت دارای سوء تغذیه خود را به نصف کاهش داده‌اند. تصور به صفر رساندن گرسنگی در دسترس است.

سوتغذیه کودکان


اما کارهای زیادی برای انجام باقی مانده است. بیش از 800 میلیون نفر دسترسی به غذای مغذی و سالم برای زندگی فعال ندارند. از هر سه کودک، یکی دچار سوء تغذیه است.
خانواده‌های کشاورز کلیدی برای بازکردن قفل پیشرفت جهان هستند. اما هنگامی که نیاز به دسترسی به فن آوری، خدمات و بازار دارند در موقعیت نامساعد هستند. همچنین خانواده‌های کشاورز به گونه‌ای بحرانی در معرض آب و هوای نامساعد، تغییرات اقلیمی و فرسایش محیط زیست قرار دارند.
تضمین دسترسی برابر به منابع مولد به ویژه برای زنان، برای توانمندسازی 500 میلیون کشاورز خرده پای جهان به منظور کمک به امحای فقر و حفظ محیط زیست ضروری است.
در اجلاس آب و هوایی نیویورک در ماه گذشته، بیش از یک صد سازمان و دولت تعهد نمودند تا با کشاورزان، ماهی گیران و دامپروران برای بهبود امنیت غذایی و تغذیه همکاری نزدیک نمایند، در حالیکه تغییرات آب و هوایی را نیز مورد توجه قرار دهند. «چالش گرسنگی صفر وافزایش تغذیه» مشارکت با دولت ها، جامعه مدنی و بخش خصوصی را تسهیل می نماید. کمیته جهانی امنیت غذایی در زمینه سرمایه گذاری بر کشاورزی، حل مشکل نابودی و اتلاف مواد غذایی، همچنین اقدام برای بهبود ماهی گیری پایدار و پرورش آبزیان، پیشرفت های قابل تحسینی داشته است.
در 2015 ما برای معکوس کردن اوضاع با دستیابی به آرمان های توسعه هزاره و شکل دهی به دستور کار برای توسعه پایدار همچنین تدوین توافق جهانی آب و هوایی معنی دار، فرصتی خواهیم داشت. جهانی عاری از فقر و گرسنگی جایی که تمامی مردم حق خود را به غذای کافی به رسمیت شناخته اند، در مرکز ثقل آینده ای که همه ما می خواهیم قرار دارد. در این روز جهانی غذا، اجازه دهید معضل گرسنگی را در دوره عمر خود حل کنیم».