جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سیمای جدید تغذیه


سیمای جدید تغذیه

غذایی كه كودك داخل رحم و در دوران طفولیت مصرف می كند, بر عادات سلامتی كودك, تاثیرات پایداری می گذارد

غذایی كه كودك داخل رحم و در دوران طفولیت مصرف می كند، بر عادات سلامتی كودك، تاثیرات پایداری می گذارد.هیچ كس اهمیت تغذیه دوران كودكی را انكار نمی كند، تاثیرات غذایی ممكن است خیلی فراتر از ساخت استخوان های محكم و قوی باشد. چه كسی می توانست حدس بزند كه سلیقه غذایی كودكان به دوران داخل رحم برمی گردد؟ آیا آلرژی به غذا از طریق شیرمادر به كودكان منتقل می شود؟ آیا نوع چربی ای كه كودك مصرف می كند، می تواند بر عملكرد مغز اثر بگذارد؟

واقعیت این است كه رژیم غذایی كودك در داخل رحم و دوران كودكی می تواند برسلامت كودك تاثیرات پایداری داشته باشد.

نیازهای غذایی كودك به هفته های اولیه حاملگی برمی گردد، یعنی زمانی كه دستگاه عصبی در حال شكل گرفتن است. متخصصین بهداشت عقیده دارند كه خوب غذاخوردن می تواند خطر انحراف مجرای عصبی را كاهش بدهد.در حال حاضر، دولت آمریكا توصیه می كند كه تمام زنان در سن بارداری روزانه ۴۰۰ میكروگرم (میلیونیم گرم) اسید فولیك مصرف كنند و این در حالی است كه مصرف اسیدفولیك زنان باردار، روزانه ۸۰۰ میكرو گرم (میلیونیم گرم) است. بیشتر مولتی ویتامین ها حداقل ۴۰۰ میكروگرم اسیدفولیك در اختیار بدن انسان قرار می دهند. زنانی كه منابع انرژی را ترجیح می دهند، باید مقادیر زیادی پرتقال، طالبی، اسفناج، گل كلم و غلات مصرف نمایند.بعضی غذاهای معین می تواند در دوران اولیه جنینی، مضر باشد اما بعضی دیگر واقعاً نقش مهمی را برعهده دارند. اخیراً متخصصان تغذیه، مشغول مطالعه روی رشد مغزی كودكان هستند. دو چربی DHA و AA نیمی از غشای عصبی ما را تشكیل می دهند.ماهی های غیرپرورشی كه در بین جلبك های سرشار از DHA زندگی می كنند، مهمترین منبع رژیمی هستند. اما متاسفانه در ایالات متحده، ماهی، غذای اصلی محسوب نمی شود.سطح DHA در زنان شیرده آمریكایی فقط نصف زنان اروپایی و آسیایی است. DHA، برای كودكان خیلی اهمیت دارد و بعد از زایمان مانع بروز افسردگی می شود.باربارا دوین متخصص تغذیه از دانشگاه راك فلر به مادران حامله توصیه می كند روزانه ۲۰۰ میلی گرم DHA گیاهی مصرف كنند.محققین در تحقیقی كه اخیراً در فیلادلفیا انجام داده اند متوجه شده اند نوزادانی كه مادران آنها در دوران حاملگی آب هویج مصرف می كردند تا حدود ۶ ماهگی نسبت به این ماده، وقتی با غلات برنج مخلوط می شود، سازگاری بیشتری را نشان می دهند.

كارشناسان تصور می كنند طعم ها از طریق مایع آمینوتیك به جوانه های چشایی طفل می رسد. جولیا منلا كه رهبری این تحقیق را به عهده داشت می گوید: «به نظر می رسد كه جنین، طعم را از فرهنگش یاد می گیرد.» نیازهای غذایی كودك در ۶ ماه اول زندگی اش (پس از ترك رحم) در دو كلمه خلاصه می شود: شیرمادر.

چون شیرمادر حاوی پادتن هایی است كه توسط سیستم دفاعی مادر تولید می شود، خوردن شیرمادر كودك را علیه بیماری اسهال همچنین بیماری های عفونی گوش، شش و ادرار، مجهز می كند. همچنین تغذیه با شیرمادر می تواند بر توانایی شناختی كودك تاثیرات پایداری داشته باشد. دكتر جیمز آندرسن، از دانشگاه كنتاكی در تحقیقی كه اخیراً انجام داده متوجه این نكته شده است كه كودكانی كه با شیرمادر تغذیه می شوند، در تست های هوش آزمایی مدرسه، بیشترین امتیاز را كسب می كنند. كودكان بعد از ۶ ماهگی برای خوردن غذاهای جامد (سفت)، آمادگی دارند، اما این به معنای پایان تغذیه با شیرمادر نیست.متاسفانه فقط ۱۵ درصد كودكان آمریكایی و تنها ۶ كودك از هر ۱۰ كودك كه با شیرمادر تغذیه می شوند، حداقل یك سال تحت مراقبت و پرستاری مادر قرار می گیرند.مادرانی كه می خواهند از كودكانشان پرستاری كنند، با مشكلات زیادی مواجهند از امور پزشكی گرفته تا جدول زمان بندی كاری. هم اكنون پمپ هایی با قدرت مكش فراوان به مادران پرمشغله این امكان را می دهد تا شیر مورد نیاز كودكشان را ذخیره نمایند.وقتی كودك، چشمان كنجكاو و یا انگشتش را به طرف پوره سیب زمینی شما می گیرد، احتمالاً برای خوردن غذای جامد (سفت) آمادگی پیدا كرده است.اولین غذایی كه او به آن نیازدارد، غلات برنج غنی از آهن است.متخصصین توصیه می كنند كه بهتر است دادن غذاهای دیگر به كودك را از ۷ و ۸ ماهگی شروع كنند. ۶ درصد كودكان زیر ۲ سال، حساسیت غذایی دارند كه می تواند باعث كهیر، گرفتگی بینی و حتی مشكلات رفتاری و شوك شود.اگر كودك طی سه روز مصرف غذای جدید، از خود واكنشی نشان نداد، مشكلی ندارد چون گندم، بادام زمینی، سفیده تخم مرغ، شیر گاو و مركبات غذاهایی هستند كه احتمال واكنش بیشتری در كودكان دارند، بهتر است كه در سال اولیه زندگی كودك از دادن آن خودداری كنیم. بیشتر حساسیت های غذایی بعد از سه ماهگی، یعنی زمانی كه سیستم دفاعی بدن كامل شد، از بین می روند.