شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
كتاب كودك و نیاز به آسیب شناسی جدی
ایرنا: عضو هیات مدیره شورای كتاب كودك با بیان اینكه ظرفیتهای خوبی در زمینه تصویرگری و تالیف در این حوزه در كشور وجود دارد افزود : برای ارتقا كتاب كودك نیازمند آسیب شناسی جدی هستیم .
فاطمه مرتضایی در مورد برنامه های این شورا برای روز جهانی كتاب كودك ( دوشنبه 14 فروردین ماه ) گفت : قرائت پیام روز جهانی كتاب كودك ، سخنرانی دبیر شورا ،دیدار نوروزی اعضا ، بیان خاطره و تجارب عید چند تن از مدعوین كودك و دعوت از محمد علی بنی اسدی به عنوان یكی از پنج تصویر گر برتر جهان و احتمالا سخنرانی وی از برنامه های تدارك دیده شده برای این روز است .
وی افزود : با توجه به اینكه محمد علی بنی اسدی به عنوان یكی از پنج تصویرگر برتر جهان در داوری جایزه جهانی هانس كریستین آندرسن در سال 2012 معرفی شده است تلاش داریم فیلمی از زندگی و فعالیتهای وی را در این روز برای حاضران به نمایش گذاریم .
وی با انتقاد از وضعیت كتاب كودك در كشور گفت : علیرغم وجود ظرفیتهای مناسب در این حوزه خلاهای زیادی در زمینه تالیف كتب ارزشمند به ویژه در حوزه شعر كودك داریم .داشتن ظاهر جذاب و دارای كیفیت در كنار محتوای خوب لازمه یك اثر ارزشمند و قابل اعتنا برای كودكان است .
عضو شورای كتاب كودك به آمار حدود دو برابری ترجمه در مقابل تالیف در این حوزه اشاره كرد و افزود: اگر چه بسیاری از كتابهای ترجمه شده پرمحتوا و قابل اعتنا است اما با توجه به حساسیت این قشر نیازمند تالیف كتاب ارزشمند هستیم.
وی با بیان اینكه در حوزه تصویرگری كتاب كودك نیز كمبودهایی وجود دارد تصریح كرد: ارتباط متن با تصویر جهت القا یك پیام بسیار مهم است ،گاه متن و تصویر با هم همخوانی ندارند و ضعف یكی بر دیگری اثر می گذارد ، تصویر گری خوب و با كیفیت نیازمند سرمایه گذاری مناسب است .
وی روز جهانی كتاب كودك را فرصت خوبی برای آشنا ساختن كودكان با كتاب دانست و گفت : متاسفانه مصادف شدن این روز با تعطیلات نوروزی سبب كم رنگ برگزار شدن برنامه ها می شود.
مرتضایی فرد در پایان حوزه كتاب كودك را نیازمند توجه و سرمایه گذاری بیشتر و مناسب از سوی مسوولان فرهنگی كشور دانست و افزود : فعالیتهای خوبی صورت گرفته اما با توجه به جمعیت مخاطب نیازمند اقدام جدی تری هستیم.
دوم آوریل(14 فروردین) سالروز تولد هانس كریستین آندرسن (1805-1875) نویسنده نامدار دانماركی است. به منظور ارج نهادن به كوششهای این نویسنده كودك و نوجوان در خلق آثار داستانی ارزنده كودكان، این روز را به عنوان روز جهانی كتاب كودك نامگذاری كردهاند.
دفتر بین المللی كتاب برای نسل جوان (IBBY) در سال 1953 در كشور سویس تاسیس شد كه یكی از فعالیتهای این مركز برپایی روز جهانی كتاب كودك است.در برخی از كشورها این مناسبت به صورت هفته كتاب كودك برگزار می شود.
هر ساله یكی از كشورهای عضو ، مسوولت برپایی مراسم را بر عهده می گیرد و پوستر و پیامی را برای این روز تهیه كرده و برای كشورهای عضور ارسال می كند.در سال 1371 نیز جمهوری اسلامی عهده دار برگزاری این مراسم شد.
این روز از سوی یلا لپمن موسس دفتر بینالمللی كتاب برای نسل جوان، در سال 1957 (1336) به عنوان روز جهانی كتاب كودك پیشنهاد شد و هدف آن گسترش فرهنگ كتاب و كتابخوانی در میان كودكان و نوجوانان كشورهای مختلف جهان بهمنظور دستیابی به صلح و تفاهم جهانی، رشد و شكوفایی ادبیات كودكان و نوجوانان، و آشنایی نسل جوان با فرهنگ ملتها عنوان شده است.
این روز از سال 1349 در ایران به رسمیت شناخته شد و وزارت آموزش و پرورش نیز در سال 1350 روز 14 فروردین را روز جهانی كتاب كودك در ایران اعلام كرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست