پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
چگونه در سال جدید پول بیشتری دربیاوریم؟
پول درآوردن مسیری طولانی دارد که انسان را مانند آهنربا به خود جذب میکند، این راه پر از ناهمواری و پیچ وخمهایی است که تنها یک انسان باتجربه میتواند مسیر هموارتر را پیدا کند؛ پولِ بیشتر با آموختههای بیشتر به دست میآید و گاهی این آموختهها میتوانند در عین سادگی تأثیرگذار باشند.
یک توصیهی مهم که میتواند به امورات مالی شما کمک کند این است که «کمتر از درآمدتان خرج کنید» است، این ۵ کلمه شاید ساده و ابتدایی به نظر برسد، اما سروسامان دادن به امور مالی از همین اصل ساده و ابتدایی شروع میشود. همانطور که به دست آوردن پول نیاز به آموزش و برنامهریزی دارد، خرج کردن آن نیز باید به همین صورت باشد؛ پس بهتر است هر ماه با دل کندن از خرجهای اضافه، مقداری پسانداز را تا پایان ماه کنار بگذاریم تا با بهکارگیری این مقدارِ کم همراه با ایدههای هوشمندانه، پول را مانند آهنربا به خود جذب کنیم.
سعی کنید فهرستی از خرجهای ماهیانهتان تهیه کنید و موارد آن را طبقهبندی کنید تا از هر طبقه خرجهای اضافهتان را حذف کنید، با این روش میتوانید تا حدودی در درآمد خود صرفهجویی کنید. همچنین بهتر است قرضهای خود را زودتر پرداخت کنید و تنها در مواقع ضروری و بهاندازهی نیاز قرض بگیرید؛ پرداخت قرضها، کاهش خرجها و پساندازِ بیشتر تأثیر خود را بر اوضاع مالیتان بهسرعت نشان میدهد و با این کار گامهای بلندی در مسیر افزایش درآمد برمیدارید.
مردم روشهای مختلفی را برای پول درآوردن بهکار میگیرند اما همیشه نباید انتظار نتیجهی فوری داشته باشند؛ جذب کردن پول مستلزم سرمایهگذاریهای پیاپی و همچنین قدمهای منطقی و هوشمندانه است تا درنهایت بتواند تأثیر مثبتی بر درآمد شما داشته باشد.
افزایش درآمد تأثیر چشمگیری در وضعیت مالی انسان و در نهایت شیوهی زندگی او دارد، اما این کار به صبر و حوصلهی زیادی نیاز دارد و از سوی دیگر باید کمی منتظر بمانید تا شاهد نتایج آن باشید. نمیتوانید یک شبه تصمیمتان را به مرحله عمل درآورید و شاهد نتایج سریع آن هم باشید.
به خاطر همین است که وقتی پای افزایش درآمد درمیان باشد، بهترین کار این است که برنامههای طولانی مدت داشته باشید. طوری برنامهریزی کنید که رسیدن به سود با احتمال بسیار زیادی امکان پذیر باشد، حتی ممکن است به این معنی باشد که وقت زیادی بگذارید و زحمت زیادی بکشید، اما انتظار نتیجهی فوری نداشته باشید.
آیا وقت آن نرسیده تا کمی به اوضاع مالی خود سر و سامان بدهید؟ در ادامهی این مطلب ۹ استراتژی برای افزایش درآمد در سال جدید بیان شده است.
۱. فعالیتهای درآمدزا انجام دهید
راههای بسیار زیادی وجود دارند که افراد میتوانند در زمان آزاد خود برای خود کمی درآمد اضافی دستوپا کنند. این نوع درآمدزایی ممکن است در ابتدا درآمد زیادی نداشته باشند، اما با گذشت زمان سودآوری آن افزایش پیدا میکند. رشد درآمد این فعالیت که میتواند به شغل دوم شما تبدیل شود، فضای مناسبی را برای سرمایهگذاریهای مختلف ایجاد میکند. سعی کنید این فعالیت را جایگزین شغل اصلی خود نکنید و از درآمد آن تنها در سرمایهگذاری و دیگر راههای افزایش پول استفاده کنید.
به طور مثال، اگر یک کانال یا صفحه در شبکههای اجتماعی مانند یوتیوب یا فیسبوک آغاز کنید، ممکن است در ابتدا محبوبیت چندانی نداشته باشد و چند پست بیشتر نداشته باشید، در نتیجه تعداد بازدیدکنندهها هم چنگی به دل نمیزد. یعنی شانس زیادی برای ظاهر شدن در صفحاتِ اولِ جستوجو هم نخواهید داشت. اما با گذشت زمان، وقتی که پستهای بیشتری میگذارید و تعداد بازدیدکنندهها افزایش مییابد، پستهای شما بیشتر در صفحات اول موتورهای جستجو نمایش داده میشوند. و در نهایت با افزایش تعداد بازدیدهای شما، درآمد بیشتری هم خواهید داشت.
درست است که به سرمایه زیادی برای چنین کاری نیاز ندارید، اما زمان خیلی زیادی لازم است. برای وبلاگ نویسی و انواع دیگر محتوای آنلاین هم این موضوع صادق است.
یک مثال دیگر از شغل دوم در اوقات فراغت، ارائهی خدمات یا فروش یک محصول تازه و متفاوت در محل زندگیتان است. این محصول میتواند شامل ارائه خدمات باغبانی مانند هرس کردن درختان یا ساختن صنایع چوبی و… باشد، نکتهی مهم این است که انتخاب آن هوشمندانه باشد. این نوع تجارتها معمولا تا اندازهای که خودتان بخواهید رشد میکنند، اما اینکه برند شما بر سر زبانها باشد و برای مردم ارزش خرید پیدا کند، تنها و تنها با گذشت زمان عملی میشود.
این نوع فعالیتهای جانبی معمولا موثر هستند و در نهایت احساس خوبی به شما میدهند، چرا که میتوانید کاری را انتخاب کنید که همیشه با آن علاقه داشتهاید و از آن لذت میبرید. وقتی از کاری که میکنید لذت ببرید و به عنوان یک کار اختیاری در اوقات فراغت باقی بماند، میتواند انگیزهای در انسان ایجاد کند تا با درآمدزایی در اوقات فراغت احساس رضایت کند.
۲. به دنبال ارتقای شغلی باشید
اگر احساس کردید مهارتهایی که دارید فراتر از مسئولیت فعلی شغلیتان است، پس لازم است تا با تغییر سِمت، مسیر کاریتان را یک پله به جلو ببرید. علاقهمند به چالش باشید و البته زیادهخواهی! گاهی همین زیادهخواهی در مسیر شغلی میتواند تأثیر شگرفی بر درآمد شما داشته باشد.
برای بهبود موقعیت شغلی خود باید مرحله به مرحله پیش بروید؛ اول از همه این است که دقیقا بدانید مرحلهی بعدی کجاست. میخواهید در شغلی که دارید به کجا برسید؟ آیا میخواهید در شغلتان یک مرحله بالاتر بروید؟ شاید سمت مدیریت خالی باشد، آنوقت چه؟
هنگامی که موقعیت شغلی بعدی خود را مشخص کردید، دربارهی شرایط مورد نیاز این شغل کمی مطالعه کنید. شما کدام یک از مهارتها را دارید؟ و مهمتر از آن، کدام مهارت را ندارید؟
آموختن مهارتهایی را که ندارید در ارجحیت قرار بدهید. بهتر است فهرستی از این مهارتها تهیه کنید و در آن مراحل دستیابی به هر کدام از مهارتها را بنویسید. با تکمیل این فهرست آمادگی لازم را برای موقعیت شغلی جدیدتان کسب میکنید.
هروقت که احساس کردید با این مهارتها آشنایی کاملی دارید و توانستید آن را به کار بگیرید، درخواستِ ارتقای سمت شغلی را مطرح کنید. همچنین اگر دوشغله هستید، از این درخواست برای شغل دومتان دریغ نکنید.
به یاد داشته باشید، تمامی کارهایی که باید برای تغییر موقعیت شغلی خود انجام بدهید واضح است و انجام آن تنها به انتخاب شما بستگی دارد، بهدست آوردن مهارتهای مورد نیاز هر شغل بدون تمایل شما عملی نخواهد شد، پس اگر تصمیم نگیرید که مهارتهای لازم را بهدست آوردید، سد راه خودتان میشوید.
۳. اداره یا محل کارتان را تغییر بدهید
گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که اداره یا محلی که آنجا کار میکنید، نمیتواند نیازهای شما را برطرف کند. شاید مدیرتان نسبت به ترفیع سمت شما بیتفاوت باشد، محیط کارتان خستهکننده باشد یا حقوق دریافتی نسبت به دیگر جاها کمتر باشد.
اگر این اتفاق برایتان افتاده است، بهترین کار این است که به دنبال سِمتی مشابه در یک سازمان دیگر باشید. این تغییر شغل حداقل میتواند افزایش درآمدتان را تضمین کند و علاوه بر آن محیط کاریِ پرنشاط را برایتان فراهم کند.
ممکن است روند تغییر شغل زمان زیادی را به خود اختصاص دهد، باید به دنبال موقعیتهایی باشید که بیشترین شباهت را به کار فعلی شما دارند و در نزدیکی محل زندگی شما قرار دارند. در واقع اگر برای چنین موقعیتهایی اقدام کنید، احتمال پذیرفته شدن در آنها بیشتر خواهد بود.
اولین قدم برای تغییر شغل این است که جستوجو را شروع کنید. برای آسان شدن این انتخاب میتوانید از خود سؤالاتی بپرسید مانند: «چه شغل مشابهی در نهادهای دیگر برای من وجود دارد؟»، «آیا درآمد این شغل کافی است؟» و «آیا تمام شرایط مورد نیاز این شغل را دارم؟»؛ با جواب دادن به این سؤالات مناسبترین شغل را انتخاب کنید.
اگر هنوز هم نسبت به این تصمیم نگرانی دارید، بهتر است قبل از تغییر شغل با مدیر فعلی خود کمی حرف بزنید و دلایل خود نظیر درآمد ناکافی یا عدم تغییر سمت شغلی را مطرح کنید، شاید آن وقت دیگر نیازی به تغییر شغلتان نباشد!
۴. در دورههای آموزشی مرتبط با کارتان شرکت کنید
موفقیتهای شغلی شما به مهارتهایی که کسب کردهاید، بستگی دارد. درآمد بعضی از شغلها با یادگیری مهارتهای جدید افزایش مییابد. امروزه مهارتهای زیادی برای یادگیری وجود دارد از جمله: مهارت مکالمه به زبانهای خارجی، مهارتهای فنی و حرفهای، مهارتهای کامپیوتری، توانایی حل مشکلات و… .
آیا شغل فعلی شما برای گذراندن یک دورهی آموزشی خاص در اوقات فراغتتان امتیاز ویژهای در نظر گرفته است؟ آیا داشتن چند مدرک در زمینههای مختلف به نوعی مسیر شما به سمت ارتقای شغلی را هموار میکند؟ در محل کارتان کمی تحقیق کنید و با مدیرتان صحبت کنید تا جواب این سوالات را پیدا کنید.
حال چگونه این مهارتها و تواناییها را بهدست آوریم؟ روشهای کسب مهارت بسیار متنوع است، این یادگیری میتواند از طریق کلاسهای حضوری در سطح شهر یا کلاسهای آنلاین و غیرحضوری بهدست بیاید. با اتمام دورههای آموزشی و دریافت مدرک مهارت مورد نظر، شما میتوانید با بهکارگیری آن در مسیر شغلی خود درآمد بیشتری کسب کنید. البته این کلاسها ممکن است هزینههای زیادی را به همراه داشته باشد، اما این هزینهها به سرعت جبران میشوند.
خبر خوب این است که در بعضی از شرکتها، هزینههای مربوط به دورههای آموزشی برای کارمندان پرداخت میشود، پس فقط با صرف مقداری وقت در اوقات بیکاری میتوانید این مهارتها را آموزش ببینید و دیگر نیازی به پرداخت هزینهی کلاسهای آموزشی نخواهید داشت. قبل از هر چیز با مدیر منابع انسانی شرکتتان صحبت کنید تا اطلاعات بیشتری درمورد سیاستهای شرکت برای دورههای آموزشی کسب کنید.
۵. به دنبال شغل پارهوقت باشید
از سر کار میآیید و با وجود خستگی زیاد به سراغ شغل پارهوقتتان میروید! شاید این کار برای خیلیها غیرقابل تحمل و خستهکننده باشد، اما با داشتن هدف درآمدزایی انرژی مضاعف جذب میکنید و اوقات بیکاری خود را با درآوردن پول بیشتر جایگزین میکنید. شغلهای پارهوقت شرایط و مهارتهای به مراتب آسانتر و کمتری را نسبت به دیگر شغلها نیاز دارند. بنابراین پیدا کردن شغل پارهوقت زمان زیادی نمیگیرد و شما میتوانید با ارزیابی مهارتهایتان، بهترین انتخاب را داشته باشید.
از میان استراتژیهایی که در این مقاله ذکر شده، شغلهای پارهوقت تأثیر مستقیمتری بر روند افزایش درآمدتان دارد. این شغلها به راحتی در دسترس قرار میگیرند و اگر بتوانید یک موقعیت مناسب پیدا کنید، میتوانید در کمتر از یک ماه به درآمدزایی برسید.
البته یادتان باشد، ممکن است شغل دوم به اندازهای که فکر میکنید انعطاف پذیر نباشد. درست است که میتوانید زمانی را بعد از شغل اصلی خود به آن اختصاص دهید، اما در هر صورت به نوعی وقت و انرژی خود را با پول معاوضه میکنید، و پولی که در مقابل این وقت و انرژی به دست میآورید نسبت به شغل اصلی شما کمتر است.
۶. راههای کسب درآمد اینترنتی را امتحان کنید
کسب درآمد اینترنتی یکی از راحتترین شیوههای افزایش درآمد است. برای این کار تنها یک کامپیوتر و دسترسی به اینترنت کافی است. چه مبتدی باشید و چه باتجربه، اینترنت برای شما درآمدزایی میکند و شما تنها به مهارتهای سادهای نیاز دارید تا بتواند کسب درآمدتان را شروع کنید. روشهای کسب درآمد ازطریق اینترنت بسیار متنوع است. شما میتوانید از ساخت کانالهای تلگرامی تا سرمایهگذاری آنلاین در بازارهای بورس حق انتخاب داشته باشید.
کمی به اطرافتان نگاه کنید. چه وسایلی میبینید که دیگر برایتان کاربردی ندارد؟ آیا به دنبال راهی برای خلاص شدن از آنها هستید؟ راحتترین و همچنین اقتصادیترین راه برای رهایی از این وسایل، فروش اینترنتی آنهاست. خوشبختانه امروزه وبسایتهای زیادی به این فعالیت مشغولند و شما میتوانید بهراحتی و با صرف زمانی کوتاه آگهی محصولتان را ثبت کنید و قیمتی مناسب برای آن انتخاب کنید، شما میتوانید کمکم با فروش تمام وسایل اضافهتان به درآمد سرشاری دست یابید.
یکیدیگر از این روشهای کسب درآمد اینترنتی، استفاده از مهارتهای کامپیوتری است. این مهارتها میتوانند شامل فتوشاپ، برنامهنویسی تحتوب، ساخت اپلیکیشن یا طراحی و توسعهی وب باشند. امروزه اکثر وبسایتهای اینترنتی به افرادی با این مهارتها نیاز دارند. درآمد دریافتی از این راه بسته به توانایی و استعداد شما تغییر میکند و گاه تا حدی افزایش مییابد که دیگر نیازی به سر کار رفتن نخواهید داشت!
۷. با رئیستان حرف بزنید
داشتن ارتباط محافظهکارانه با رئیستان موجب موفقیت در مسیر شغلیتان میشود. حرف زدن با رئیستان میتواند تأثیر مهمی در درآمدتان داشته باشد. سعی کنید تواناییهای خود را به رئیستان نشان بدهید تا پول بیشتری برای کاری که انجام میدهید بهدست بیاورید.
چرا باید نهایت استفاده را از این موقعیت ببریم؟ هر رئیسی قلق خاص خود را دارد، پس با آمادگی قبلی و آگاهی از روحیات او میتوانید از مکالمهای که با او دارید نهایت استفاده را ببرید. هنگامی که احساس میکنید باید با رئیستان حرف بزنید، تمام جوانب این کار را در نظر داشته باشید و سعی کنید برای تأثیرگذاری بیشتر در او، طوری که او میخواهد رفتار کنید. فراموش نکنید که رفتارتان موجب بدبینی رئیستان نسبت به شما نشود چون این بدبینی میتواند شغل شما را در خطر قرار بدهد.
چگونه خود را برای حرف زدن با رئیسمان آماده کنیم؟ اولین کاری که باید انجام بدهید بررسی و مروری بر دستاوردهای مهم شغلیتان است؛ چه چیزی شما را از دیگر همکارانتان متمایز میکند؟ چه کاری کردهاید که سبب شایستگی و توجه بیشتر به شما شده است؟ جواب دادن به این دو سؤال خیلی مهم و کلیدی است. اگر جوابی ندارید پس بهتر است تا کمی خود را به چالش بکشید و کارتان را جدیتر و بهتر از قبل ادامه یدهید. اگر نتوانید با این کارها رضایت رئیس خود را جلب کنید، شانسی برای دستیابی به مراحل بالاتر شغلی و همچنین درآمدزایی نخواهید داشت.
همچنین حضور پیدا کردن در جلسهها و دیده شدن توسط رئیس میتواند ارتقای موقعیت شغلی شما را در پی داشته باشد. هرچند ممکن است اکثر جلسههای کاری کسلکننده و خشک باشد، اما با حضور در این جلسهها و بهموقع ارائه کردن تواناییهایتان و انجام پیاپی این کار، به مراحل بالاتر شغلی دست مییابید و درآمدتان به مراتب بیشتر از قبل خواهد شد.
۸. تحصیلات خود را ارتقا بدهید
احساس رضایت از شغلی که قرار است ساعات زیادی از روز شما را درگیر خود کند، اهمیت غیرقابل انکاری دارد. اما گاهی ممکن است انگیزهای برای انجام شغلتان نداشته باشید. این احساس ناخوشنودی دلایل زیادی دارد ولی مهمترین آن، محیط کار و ماهیتِ کاری است که هر روز موظف به انجام آن هستید. گاهی شرایطی پیش میآید که پیشرفت مسیر شغلی شما جز با ادامه تحصیل غیرممکن میشود.
تنها راهحل برای این شرایط بازگشت به دوران دانشجویی است. با این کار درجهی تحصیلات رشتهتان را ارتقا میدهید یا شروع به تحصیل در رشتهای تازه میکنید.
البته میتوان بهجای ادامه تحصیل در دانشگاه، در دورههای آموزشی مورد نیاز برای شغل مورد نظر شرکت کنید. دورههای آموزشی شاید مدت زمان کمتری را به خود اختصاص بدهند، اما هیچ چیز قابل رقابت با یادگیری در یک محیط آکادمیک نیست، ضمن اینکه دورههای آموزشی میتوانند هزینههای بیشتری را ایجاد کنند.
ادامه تحصیل همزمان با شاغل بودن انتخابی دشوار است که گاهی سختی ادامه تحصیل موجب دل کندن از شغل میشود. این کار در ابتدا نیاز به یک منبع تأمینکنندهی مالی دارد تا بعدها پروسهی تحصیل نیمهکاره رها نشود و مشکلات مالی دستوپا گیر نشوند.
اگر قصد دارید از صفر شروع کنید و رشته و شغلی جدید را هدف قرار دهید، از همین حالا به پسانداز پول برای تأمین هزینههای این تغییر بزرگ دست به کار شوید. بهتر است رشتهی خود را با توجه به نیازهای شغلی جامعه و همچنین سطح درآمد آن، انتخاب کنید تا ارزش زمان از دست رفته را داشته باشد.
۹. در بازارهای بورس سرمایهگذاری کنید
یکی از هیجانانگیزترین راههای کسب درآمد سرمایهگذاری در بازارهای بورس است. این بازار کسب درآمد مدت کمی است که در ایران شروع به فعالیت کرده است و گاه درآمدهای میلیاردیای از آن حاصل میشود. معاملات سهام در این بازار اغلب بهصورت آنلاین امکانپذیر است و شما میتوانید پشت کامپیوترتان با انتقال سرمایهی خود، سودهای قابل توجهی به جیب بزنید.
البته ورود به این بازار کمی ریسک دارد و باید قبل از ورود به آن، دورهی تحلیلهای تکنیکال را پشت سر بگذارید. همچنین نکاتی مانند: انتخاب شرکتی مطمئن برای سرمایهگذاری، زمان درست خرید و همچنین فروش سهام، توجه به اطلاعیههای کدال و … میتوانند بر ارزش سرمایهتان تأثیرگذار باشند.
بازارهای فارکس (دادوستد ارز)، یکیدیگر روشهای کسب درآمد از طریق سرمایهگذاری است که در آن مبادلات ارزی صورت میگیرد. انجام مبادلات این بازار، هنوز به بهصورت مستقیم برای ایرانیها فراهم نشده است و ورود به این بازار باید به روش غیرمستقیم انجام شود؛ برای این کار باید از طریق صرافیهای واسطه که به بازار فارکس دسترسی دارند تبدیل ارز کنید و کلیهی مراحل ثبتنام و باز کردن حساب فارکس را به آنها بسپارید.
خوشبختانه فارکس به شما این امکان را میدهد تا قبل از سرمایهگذاری در این بازار، یک حساب آزمایشی بسازید. دراین صورت شما میتوانید با خرید و فروش ارزهای مختلف، آشنایی بهتر با این بازار پیدا کنید. به یاد داشته باشید که بازار فارکس یکی از بیرحمترین بازارهای سرمایهگذاری است، پس بهتر است اگر مبتدی هستید ابتدا با سرمایه گذاری در بازار بورس شروع بهکار کنید.
کلام آخر
با بهکارگیری این استراتژیها در سال جدید، مطمئنا شاهد تغییرات بزرگی در وضعیت مالی خود خواهید بود. عواملی مانند: فعالیتهای درآمدزا، کسب موقعیتهای بهتر شغلی، شغل دوم و حتی تغییر مسیر شغلی میتوانند در افزیش درآمد شما مؤثر باشند.
برای اینکه بتوانید مسیر افزایش درآمد را برای خود هموارتر کنید، یکی از ۹ استراتژی بالا را بهکار بگیرید و با سؤال کردن از خودتان، از روش کار مطمئن شوید.
از خودتان بپرسید که در سال جدید ازکدام راه برای افزایش درآمد استفاده میکنید؟ آیا این راه میتواند در وضعیت مالی شما تأثیرگذار باشد؟ چگونه خود را برای این کار آماده میکنید؟
زمان شروع کارتان خیلی مهم است، چرا که نه! بهتر است از همین امروز به فکر درآمدزایی باشید. البته همه چیز به خودتان بستگی دارد، اگر روش کارتان را هدفمند انتخاب کنید مطمئنا موفق خواهید شد.
برگرفته از: thesimpledollar
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست