چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۶ مهارتی که به ایجاد نوآوری در کسب و کار کمک می‌کند


نوآوری در کسب‌وکار یک ضرورت است و این موضوع نه تنها برای کارآفرین‌ها، بلکه برای مدیران نیز لازم است. با به کارگیری نوآوری می‌توانید در زمان و پول خود صرفه‌جویی کنید، سرعت رشد و توسعه‌ی خود را افزایش دهید و از رقبایتان پیشی بگیرید. در اینجا می‌خواهیم شش مهارت که به شما یاد می‌دهد چگونه در کارتان نوآوری ایجاد کنید را آموزش دهیم.

مت کوپلند (Matt Copeland) سرپرست برنامه‌ی MBA در مدرسه‌ی بازرگانی آشریج (Ashridge) است. او می‌گوید: «وجود نوآوری در تمام عمرِ کاری لازم است، چرا که همه چیز خیلی راحت کپی می‌شود و سرعت انتقال اطلاعات در جهان به قدری بالاست که اگر کار خود را نوآورانه دنبال نکنید، امتیاز خود را در رقابت خیلی سریع از دست می‌دهید.» به همین دلیل کوپلند احساس می‌کند که نوآوری در تجارت، یک اصل مهم و کلیدی است.

برای آنکه یک ایده از مرحله‌ی تصور به مرحله‌ی اجرا برسد، به چندین مهارت برای ایجاد نوآوری نیاز است؛ مهارت‌هایی که می‌توانید در طول یک برنامه‌ی MBA و از طریق اطلاعات، مطالعه و منابعی که در اختیار شما قرار می‌گیرد، تقویت کنید و بهبود ببخشید. در اینجا با مهارت‌هایی آشنا می‌شوید که کوپلند برای رسیدن به نوآوریِ موفقیت‌آمیز مهم می‌شمارد.

۱. مهارت‌های پیاده‌سازی

۶ مهارتی که به ایجاد نوآوری در کسب و کار کمک می‌کند

در حالی که بسیاری از دانشجویان کوپلند انتظار دارند بخش نوآوریِ برنامه را صرف پرورش «ایده‌های دیوانه‌وار، جدید و دیده نشده» کنند، ولی او اظهار می‌دارد که نوآوری تنها به حوزه‌ی کارهای خلاقانه محدود نمی‌شود، بلکه در کارهای اجرایی نیز کاربرد دارد. «داشتن یک ایده‌ی خوب به تنهایی هیچ ارزشی ندارد، مگر آنکه با آن کاری کنید.» فراسوی رسیدن به یک ایده‌ی جدید، تمام مجموعه مهارت‌های پیاده‌سازی وجود دارند که برای آنکه ایده‌ی خود را عملی کرده و آن را روانه‌ی بازار کنید به آنها نیاز خواهید داشت. اینکه بدانید چطور ایده‌ی مناسب را انتخاب کنید و اینکه چطور از آن ایده استفاده کنید تا ارزشمند تلقی شود، دو رکن اصلی مهارت‌های پیاده‌سازی را تشکیل می‌دهند.

۲. مهارت‌های حل مسئله

در ارتباط با نوآوری، انواع مختلفی از مهارت‌های حل مسئله وجود دارد. اول، قابلیت شناخت مشکلی است که محصول یا خدمات شما آن را برطرف می‌کند. «ما اغلب بدون آنکه ماهیت واقعی مسئله را متوجه شویم، به سمت راه‌حل خیز برمی‌داریم. اگر بتوانیم بخش‌های مهم مسئله را جدا کنیم، خیلی ساده‌تر می‌توانیم راه‌حل را پیدا کنیم.» دوم، مهارت‌های حل خلاقانه‌ی مسئله است. کوپلند اغلب دانشجویانش را وادار می‌کند که الگوی فکری خود را به چالش بکشند و آن را تغییر دهند، تا بتوانند از زوایای متفاوت به مسائل بنگرند و پرسش‌های متفاوت مطرح کنند. نوآوران باید بتوانند از راه‌های مختلف به یک مسئله نزدیک شوند، نه اینکه از همان روش‌ قبلی استفاده کنند و یا از رقبای خود تقلید کنند. MBA می‌تواند به این موضوع کمک کند زیرا دانشجویان را به سمت استفاده از روش‌ها و نگرش‌های جایگزین ترغیب می‌کند.

۳. طرز فکر کنجکاوانه

۶ مهارتی که به ایجاد نوآوری در کسب و کار کمک می‌کند

نوآوران برای آنکه بتوانند به ایده‌های جدید دست یابند، از راه‌های نو به مسئله بنگرند و محصولات خود را ارتقا دهند، لازم است از روحیه‌ی پرسشگری برخوردار باشند. به همین دلیل طرز فکر کنجکاوانه به منزله‌ی قلب نوآوری است. یکی از راه‌‌هایی که نوآوران می‌توانند به پرسش‌های واضح و سنجیده برسند، این است که جهان اطراف خود را مشاهده کنند. توانایی مطرح کردن پرسش‌‌های غیرمتداول نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. «همه‌ی ما عادت داریم که مسائل را از طرق یکسان، چارچوب‌‌بندی شده، تحلیلی و مستقیم حل کنیم. به همین دلیل ما در بخش نوآوری آشریج، تلاش می‌کنیم راه‌ها و سازوکارهایی را پیدا کنیم تا به وسیله‌ی آنها دانشجویان پرسش‌‌های متفاوتی بپرسند و از دیدگاه متفاوتی به قضایا بنگرند.»

۴. مهارت‌های مشاهداتی

۶ مهارتی که به ایجاد نوآوری در کسب و کار کمک می‌کند

نوآوران با مشاهده‌ی دنیای پیرامون خود می‌توانند به روش‌های جدیدی برای حل مسائل برسند. از جمله مهارت‌های کلیدی مشاهداتی، می‌توان به توجه کردن به نوآوری‌ در صنایع دیگر اشاره نمود، به خصوص آن دسته از نوآوری‌هایی که شما نیز می‌توانید در کار خود مورد استفاده قرار دهید. همچنین می‌توانید مشاهده کنید که مشتری‌های‌تان چطور از محصولات شما استفاده می‌کنند و به این ترتیب می‌توانید را‌ه‌هایی را بیابید که باعث تسهیل زندگی آنها می‌شود و یا به فرصت‌هایی برای افزایش درآمد خود دست پیدا کنید.

۵. مهارت‌های فناوری

اگرچه می‌توان فناوری را خود یک نوآوری در نظر گرفت، در وهله‌ی اول باید به یاد داشت که فناوری یک مجموعه‌ ابزار برای هموار نمودن مسیر به سوی نوآوری‌های بیشتر است. کوپلند معتقد است نوآوران علاوه بر داشتن اطلاعات در زمینه‌ی تکنولوژی و نحوه‌ی کار با کامپیوتر، باید سعی کنند از انواع مختلف فناوری استفاده کنند. «فناوری‌های جدیدِ بسیاری وجود دارد که به شرکت‌ها و افراد کمک می‌کند تا بتوانند به نوآوری دست پیدا کنند. این فناوری‌ها مدام در حال تغییر هستند و تنها راهی که به من کمک می‌کند که بتوانم از آنها استفاده کنم و در آنها مهارت پیدا کنم، این است که مانند یک وسیله‌ی سرگرمی با این فناوری‌ها بازی کنم. این همان کاری است که دانشجویانم را تشویق می‌کنم انجام دهند.»

۶. مهارت‌های همکاری

۶ مهارتی که به ایجاد نوآوری در کسب و کار کمک می‌کند

مهارت‌های همکاری از جمله قابلیت تشکیل تیم‌های فعال در نقاط مختلف دنیا به نوآوران اجازه می‌دهد شبکه‌ی خود را به روی ورودی‌های متنوع‌تری باز کنند و به این ترتیب بتوانند فرصت‌ها و موقعیت‌ها را راحت‌تر پیدا کنند. همکاری با دیگران به شما اجازه می‌دهد به شبکه‌های مختلف صنایع گوناگون در نقاط مختلف دنیا متصل شوید. همچنین مهارت‌های همکاری به شما در مدیریت نوآوری کمک می‌کند. برای مثال می‌توانید طی همکاری با تیپ‌های شخصیتی مختلف، ورودی‌های متنوع‌تری از تیم خود دریافت کنید. گاهی اوقات این افراد ساکت و اندیشمند هستند که بهترین‌ ایده‌ها را دارند، نه اعضای شلوغ و پر سروصدای گروه. نوآوران باید بدانند که چطور و کجا از مهارت‌های اعضای تیم خود استفاده کنند و بهترین بازده و عملکرد را از آنها به دست آورند. نوآوری محدود به استراتژی نمی‌شود، بلکه گاهی به ارتباطات برمی‌گردد و مهارت‌های همکاری می‌تواند به شما کمک کند این ارتباطات را ایجاد کنید.

 

برگرفته از: topmba.com