شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
معرفی توسعه فردی
توسعه فردی یک فرآیند مادام العمر است. در این فرآیند یاد میگیرید که تواناییها و قابلیتهایتان را بهبود دهید، هدف از این قابلیتها را در زندگی پیدا کنید و از آنها برای استفاده از حداکثر پتانسیلهایتان استفاده کنید.
اما اهمیت توسعه فردی در زندگی شما چقدر است؟ اصلا در زندگیتان جایی دارد؟ یا اینکه حس میکنید در جنبههای مادی زندگی گیر افتادهاید و قرار نیست به جایی برسید؟
در زندگی اکثر ما زمانی است که معتقدیم داشتن یک زندگی بهتر امکان پذیر است و رویای رسیدن به چیزهای بزرگ و داشتن یک زندگی با ارزش و با هدف را داریم. اما ممکن است خستگی و سرخوردگی این رویاها را کمرنگ یا حتی نابود کرده باشد. حالا دیگر به یک زندگی متوسط عادت کردهایم و با آن میسازیم. از آن بدتر اینکه هیچ دیدی نسبت به آینده نداریم و انگار سوار یک چرخفلک بیانتها شدهایم.
اما خبر خوب این است که لازم نیست اینطور باشد!
قدم اول این است که یک نگاه صادقانه به زندگی و شرایطتتان بیندازید و ببینید چه چیزهایی باید تغییر کنند. بعد نقشه بکشید که چطور این تغییرات را انجام دهید. مسلما انجام هر کار باارزشی به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد، پس اگر میخواهید زندگیتان را تغییر دهید باید بدون وقفه تلاش کنید که گاهی خیلی هم آسان نیست.
مهم نیست که امروز کجا هستید، در حال حاضر مهمترین موضوع وارد کردن رشد و توسعه فردی به زندگی و ادامه همیشگی آن است. البته این تصمیم با شماست، شمایید که تصمیم میگیرید میخواهید رویاهایتان را دنبال کنید یا به همان زندگی خسته کننده همیشگی ادامه دهید. طلوع هر روز فرصتی برای گرفتن تصمیمات جدید و بهتر کردن زندگی است. پس تنها کاری که باید بکنید این است که تصمیماتی بگیرید و کارهایی بکنید که زندگی شما را بهتر کند.
از خودتان بپرسید آخرین بار کی بود که زندگی روزمره را متوقف کردید، از چرخفلک پیاده شدید و پرسیدید “من برای بهتر زندگی کردن چه کار میکنم؟” خب به خودتان تبریک بگویید چون الان اینجا هستید و این مطلب را میخوانید.
از کجا باید شروع کرد؟
در این فرآیند شما روی خودتان سرمایهگذاری میکنید. روی توسعهفردی برنامهریزی میکنید و اینکه چطور در مقایسه با خودتان بهترین باشید. وقتی که این کار را میکنید، روابط، کار، زندگی خانوادگی و حس کلی شما درمورد زندگی روبهراهتر میشود. البته به این معنی نیست که هیچ مشکل و مانعی در زندگی شما وجود نخواهد داشت. مشکلات همیشه وجود دارند، اما شما بهتر از پس آنها برمیآیید و کاملا آماده هستید.
اول از همه یک برنامه یا چک لیست درست کنید. میتوانید توی دفترچه یادداشتتان بنویسید یا یک جدول درست کنید. به هر حال هدف این است که پیشرفتتان را ارزیابی کنید. به عنوان مثال در حوزههای سلامتی، توسعه فکری و توسعه احساسی و روحی میتوانید با این زیرمجموعهها شروع کنید:
سلامتی
- یک ورزش جدید به برنامه روزانهتان اضافه کنید. (اگر برنامه روزانه ندارید، فرصت خوبی است که به فکر آن باشید.)
- مقدار غذایی که میخورید را کم کنید، در عوض از میوه و سبزیجات بیشتری استفاده کنید.
- هر روز یک لیوان آب بیشتر بنوشید.
- نیم ساعت زودتر به رختخواب بروید.
توسعه فکری
- هر هفته یک کتاب جدید بخوانید. (حتی دوهفته یک بار یا ماهانه)
- ماهی یک بار به نمایشگاههای هنری، تاتر یا کنسرت سر بزنید.
- به یک ژانر یا هنرمند جدید موسیقی گوش دهید.
- درمورد یک فیلسوف یا نویسنده جدید مطالعه کنید.
توسعه احساسی یا روحی
- مدیتیشن یاد بگیرید، یا یک روش جدید برای تمدد اعصاب یا تنفس عمیق یاد بگیرید.
- برای دوستان و خانوادهتان وقت بگذارید.
- به دنبال روشهایی باشید که تفکر مثبت را به یک عادت فکری تبدیل کنید.
هر برنامه یا طرحی که با سلیقه و نیازهای شما متناسب است انتخاب کنید. بخش مهم ماجرا این است که یک تصمیم آگاهانه بگیرید تا نقش موثری در توسعه فردیتان داشته باشید، همیشه بخواهید خودتان را بهتر کنید و برای یادگیری چیزها و مهارتهای جدید آماده باشید.
برگرفته از: skillsyouneed
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست