چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
کیم اریک درکسلر؛ پیش رو در ماشین های مولکولی
![کیم اریک درکسلر؛ پیش رو در ماشین های مولکولی](/web/imgs/16/109/08lyu1.jpeg)
دکتر کیم اریک درکسلر (متولد ۲۵ آوریل ۱۹۵۵)، از برجسته ترین و معروف ترین مهندسان آمریکایی در زمینه ی نانوفناوری مولکولی (MNT) بین سال های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بود. او به دلیل علاقه اش به فضا، در همان سال های اولیه ی دانشگاه، انجمن مطالعاتی زیست گاه های فضایی را در دانشگاه ماساچوست تأسیس کرد، و در سال ۱۹۷۷ در رشته ی کارشناسی علوم بین رشته ای فارغ التحصیل شد. او تحصیلات اش را در مهندسی علم بین رشته ای ادامه داد و در سال ۱۹۷۹ مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت نمود. در سال ۱۹۷۹، درکسلر به طور اتفاقی سخنرانی هیجان انگیز ریچارد فاینمن در سال ۱۹۵۹ با عنوان «آن پایین فضای بسیاری هست» را دید. او در آن سال، به عنوان محقق در دانشگاه استفورد کار می کرد و در همین دوره، بر روی نانوفناوری نیز مطالعاتی را انجام می داد و در سال ۱۹۸۱، با نوشتن اولین مقاله اش در زمینه ی نانوفناوری مولکولی، واژه ی «نانوفناوری« را به جهان معرفی کرد. در پایان سال ۱۹۹۱، درکسلر از رساله ی دکتری خود با عنوان «محاسبه و ساخت ماشین های مولکولی« دفاع نمود.
واژه ی نانوفناوری نخستین بار در سال ۱۹۷۴، توسط نوریو تانیگوچی استاد دانشگاه علوم توکیو ابداع شده بود. او این واژه را برای توصیف ساخت مواد در ابعاد نانومتر به کار برد. که بعدها درکسلر در کتاب خود تحت عنوان «موتور آفرینش؛ آغاز دوران فناوری نانو»، مجدداً این واژه و نانوفناوری مولکولی را تعریف و توصیف نمود. او سپس با تألیف کتابی تحت عنوان «ماشین های مولکولی؛ چگونگی ساخت و محاسبات آن ها» که در سال ۱۹۹۲، توسط انجمن ناشران آمریکا، به عنوان برجسته ترین کتاب علم کامپیوتر معرفی شد، این علم را توسعه داد.
کارهای درکسلر در زمینه ی فناوری نانو، توسط برنده ی جایزه نوبل «ریچارد اسمالی» مورد انتقاد قرار گرفت. اسمالی ابتدا استدلال کرد که «انگشت های چاق» یا همان ابزراهای بزرگ موجود، نمی توانند نانوماشین بسازند. و هم چنین گفت از آن جایی که نانوماشین ها از روی آنزیم های شیمیایی شبیه سازی شده اند، بنابراین؛ نانوماشین های درکسلر تنها می توانند در محیط آبی کار کنند. درکسلر ثابت کرد که هر دو استدلال نامعتبر می باشد؛ و در مورد آنزیم ها، در سال ۱۹۹۴، پروفسور کلیبانو نوشت: «با استفاده از آنزیم در یک حلال آلی بسیاری از محدویت ها مرتفع خواهد شد...».
درکسلر و همسر سابق اش (کریستین پترسون ) در سال ۱۹۸۶، مؤسسه ی «فورسایت » را تأسیس کردند، که هدف آن آماده سازی جامعه برای آشنایی با پدیده های نوظهور در زمینه ی فناوری نانو بود. در سال ۲۰۰۵، او به عنوان مشاور ارشد فنی به شرکت نانورکس پیوست، که در زمینه ی مهندسی نرم افزارهای مولکولی کار می کند. درکسلر در حال حاضر، با موسسه ی ساخت مولکولی، در حوزه های پژوهشی همکاری می کند.
منبع:www.irantrack.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست