شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کنجد و مویز یادمان رفته!


کنجد و مویز یادمان رفته!

بی‌شک غذا خوردن و تغذیه در زندگی هر انسانی مهم است، به‌خصوص بین ایرانی‌ها غذاخوردن یک نوع سرگرمی هم محسوب می‌شود.

بی‌شک غذا خوردن و تغذیه در زندگی هر انسانی مهم است، به‌خصوص بین ایرانی‌ها غذاخوردن یک نوع سرگرمی هم محسوب می‌شود.

متاسفانه در سال‌های اخیر، ما با روش‌های نادرست خودمان را سیر می‌کنیم، به این معنا که فقط دوست داریم سیر شویم و یک وعده‌ غذایی‌ خورده باشیم اما اینکه چه می‌خوریم، چندان برایمان اهمیتی ندارد. در حالی که نوع تغذیه در روحیه و سلامت ما انسان‌ها بسیار اثر می‌گذارد. از سوی دیگر، موادی از سفره‌های ما خارج شده‌اند که روزی روزگاری بسیار مهم و تقویت‌کننده بودند؛ مثلا کنجد که یکی از بهترین دانه‌های روغنی است، امروز کمتر مصرف می‌شود یا کمتر کسی را می‌بینیم که به جای تخمه و پسته، مویز بخورد.

در صورتی که تا آنجا که من می‌دانم، مویز برای تقویت مغز و حافظه‌مان هم بسیار موثر است. کنجد هم منبع غنی‌ پروتئین‌ است و ارزش غذایی بالایی دارد. آنطور که من شنیده‌ام، هر قاشق غذاخوری کنجد، ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم و ۵۰ گرم از آن، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسیدفولیک را تامین می‌کند. بهتر است قبل از مصرف هر نوع ماده‌غذایی، آن را بررسی کنیم تا بعدها دچار مشکل نشویم. متاسفانه کودکان امروز، آنقدر که به خوردن غذاهای آماده عادت کرده‌اند، کمتر موادمغذی و قدیمی استفاده می‌کنند. وظیفه ما والدین است که مراقب تغذیه آنها باشیم تا در آینده دچار بیماری‌هایی مثل چربی، قندخون و... نشوند. آنها حق دارند در آینده زندگی شاد و توام با سلامت داشته باشند.

مهوش صبرکن

بازیگر